Program ilk olarak Atatürk Meydanında ki anıta çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumu sonrası Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Tuba Uzun'a teslim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3'üncü sınıf öğrencisi Tuba Uzun, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak, Şehit Ömer Halisdemir İlk ve Ortaokulu'na Şehit Ömer Halisdemir köşesi ve okula çeşme yapılması talimatını verdi. Etkinlikler, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda devam etti. Burada düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun yapılmasıyla minik öğrenciler Kafkas oyunları, Karadeniz horon gösterisi, Anadolu ateşi dans gösterisi, Hint dansı, Kılıç kalkan gösterisi, köy düğünü halk oyunu gösterisi ve sunum yaptı. Veliler tarafından da izlenen etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, küçük öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.

BAYRAMLAR ÜZÜNTÜDE VE MUTLULUKTA BİR OLDUĞUMUZ GÜNLERDİR”

Burada konuşma yapan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdürü Mehmet Sarı, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97. Kuruluş yıl dönümünde yine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir araya gelmiş olmanın sevinci içerisindeyiz” dedi. Sarı, “23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı vardır. Bu bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz millet olarak üzüntüde ve mutlulukta bir olduğumuz günlerdir. Bugünde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın, aziz şehitlerimizin emanetlerini daha iyi koruyarak yarınlara taşımalıyız. Öğrenciler, 23 Nisan 1920 ruhuyla, o anlayışla, o kardeşlikle, ilerlemeyi kararlılıkla sürdürecek olan sizlersiniz. Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak ülkemizi el birliği ile büyütmeye sizler devam edeceksiniz. Kardeşlik ve huzur içerisinde ki milletimiz ay yıldızlı bayrağımız geleceğin büyükleri olan siz çocuklarımız sayesinde daha büyük şan ve şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Milli egemenliğin muhteşem bir şekilde tecelli ettiği bugünün ve benzeri günlerin ülkemiz için daha güçlü ve daha sağlam birlik, beraberliğe vesile olması en büyük temennimizdir. Bizlere bugünleri kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, sevgili çocukların bayramını kutluyorum” diye konuştu.

 Programa, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Timuçin Alper, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Göl, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve birçok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz