Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kasım ayı içerisinde başlattığı "Gelece Nefes Ol" kampanyası kapsamında 11 milyondan fazla fidanın toprakla buluşturulmasının ardından, yeni yıla girilmesi sebebiyle Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2020 fidan dağıtıldı. İlk olarak Demokrasi Meydanı’nda, sonrasında ise Piazza Alışveriş Merkezi’nde yeni yıla girerken "Ağaç Kesme, Fidan Dik" sloganı ile dağıtılan fidanlarla orman varlığının önemine dikkat çekildi. Vatandaşlarla bir araya gelen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin dağıttığı fidanlar yoğun ilgi gördü.

"TÜM HALKIMIZI FİDAN DİKMEYE DAVET EDİYORUZ,"

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, fidan dağıtım kampanyasının ardından, "Halkımıza ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, tüm Kahramanmaraşlıların bu vesile ile yeni yılını kutluyorum" dedi. Koç ayrıca, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu, "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası halkımız tarafından çok güzel bir teveccüh buldu. Türkiye çapında 13 Milyonun üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de onun devamı niteliğinde 2020 yılına girerken 81 ilimizde ücretsiz fidan dağıtım kampanyası düzenledik. Tüm halkımızı fidan dikmeye davet ediyoruz, özellikle de yılbaşında ağaç kesmeyin fidan dikin diye çağırı da bulunuyoruz. Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüz önderliğinde bu kampanyayı başlattık" ifadelerini kullandı.

"10 BİNİN ÜZERİNDE FİDANI HALKIMIZI ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITMIŞ OLACAĞIZ"

Kahramanmaraş'ta ki fidan dikme etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, "Alışveriş Merkezinde de 2020 adet fidan dağıtacağız. Bununla birlikte Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak 10 binin üzerinde fidanı halkımızı ücretsiz olarak dağıtmış olacağız" dedi. Koç ayrıca,"Şuan da bugün ki noktada bugüne has Kahramanmaraş Orman Genel Müdürlüğü olarak değişik iller de fidan dağıtımı devam ediyor. Sabahleyin Demokrasi meydanın da dağıttık şuanda da Alışveriş Merkezinde de 2020 adet fidan dağıtacağız. Bununla birlikte Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak 10 binin üzerinde fidanı halkımızı ücretsiz olarak dağıtmış olacağız. Halkımıza özellikle rica da bulunuyoruz. Bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz. Yeni yıla girerken güzel bir iş yapmış olurlar. Hem çevremizi yeşillendirmiş oluruz hem Kahramanmaraş'ımızı yeşillendirmiş oluruz. Halkımız da zaten dağıtıma ilgi gösteriyor. Akşama kadar dağıtımımız devam edecek. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Herkesin yeni yılını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz