2017 yılının son gününde Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne gelen Hürü Melek Alyaz saatler 00.00'ı gösterdiğinde normal doğumla bir kız çocuk dünyaya getirdi. 2018 yılının ilk doğan çocuğu olan kız bebeğe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızı ve eşinin ismi olan Emine Sümeyye ismi verildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, Kamu Hizmetleri Başkanı Eyüp Pircanoğlu ve beraberindeki heyet 2018 yılının ilk doğan çocuğuna hayırlı olsun diyerek hediyelerini takdim etti.

614 PERSONEL GÖREVİ BAŞINDA

Gazetecilere bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, 2018 yılının ilk gecesinde 614 sağlık çalışanının ayakta olduğunu belirterek: “Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum Ek Binasındayız. 2018 yılının ilk saatlerinde ilk bebeğimize hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Bin bu vesile ile tüm dünya milletleri için 2018 yılının barış, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum. Aileye de bu yeni doğan bebekleri için hayırlı olsun diliyorum. Bugün gece sağlık ekipleri (112 personeli) 114 kişi 35 sağlık istasyonumuz görev başındadır. Kamu hastanelerinde yaklaşık 500 personelimiz nöbetleri başındadır. Onlarında bu gece ve her daim, gecelerdeki verdikleri emek için onlara buradan yeni yıllarını kutlayıp teşekkür ediyorum. Hayırlı nöbetler diliyorum” dedi

FEDAKAR ÇALIŞMALARINDAN ÖTÜRÜ TEBRİK EDİYORUM

Kamu Hizmetleri Başkanı Eyüp Pircanoğlu ise şöyle konuştu: “Tüm Kahramanmaraş’ta özellikle aciller olmak üzere bu gece yoğunluk olabileceğini düşündüğümüz için fazladan personel çalıştırıyoruz. Bu gece görev yapan meslektaşlarıma, hemşire, temizlikçi, güvenlikçilere, laboratuvar ve görüntü biriminde çalışanlara ve bütün arkadaşlarımıza yeni yıllarını kutluyorum ve başarılar diliyorum. Fedakar çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. 2018 yılının ilk doğan çocuğunun ailesi buradalar, onlar ile görüştük. Allah analı babalı büyütmesini uzun ömürler vermesini temenni ediyorum. Vatanına milletine faydalı bir kız çocuğumuz oldu”

2018 yılının ilk doğan kız çocuğunu babası Orhan Alyaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdikleri için kızlarına Emine Sümmeye ismini verdiklerini söyledi.

3 çocuk annesi olan Hürü Melek Alyaz  4. çocuğunu doğurduğunda da ilk kez anne olduğu andaki kadar heyecan ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, Emmine Sümeyye altın taktı.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz