2017 yılının acı ve tatlı hatıralarını geride bırakıp 2018 yılına adım attığımız bu günde yılın her anında Kahramanmaraş’ın ve Kahramanmaraşlının yanında olarak, halkın haber alma ihtiyacını gideren, doğru, objektif, güncel ve sıcak haberleriyle kent gündeminin nabzını tutan Manşet Gazetesi, 2017’nin öne çıkan hadiselerinin panoramasını yaptı.

Kahramanmaraş’ta kentin beklentileri doğrultusunda medya sektörüne giriş yaparak eğlence, doğru-güvenilir-güncel haberleri ve reklamlarıyla vatandaşlarla iç içe olan DEKA Medya Grup, kendine has yayıncılık ilkesiyle de medya sektörüne farklı bir bakış açısı kazandırdı. Gerek Radyo Fresh, gerek Manşet Gazetesi gerek sosyal medya üzerinden yayın yapan Manşet TV gerekse de Türkoğlu Haber gazeteleriyle vatandaşları en güncel haberlerle buluşturan DEKA Medya Grup, kurulduğu günden bu yana en güncel bilgiye ulaşmak için var gücü ile çalışırken, 2017 yılında da yayın politikasından ödün vermeden kentte olup biten tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına okuyucusuna aktardı.

Her yıl olduğu gibi geride bıraktığımız bir önceki yılın panoramasını yaparak, okuyucularını geçmişe götüren Manşet Gazetesi, acısıyla tatlısıyla iyisiyle, kötüsüyle tarihe karışan 2017 yılının da derin bir panoramasını yaptı.

Hem Türkiye hem de Kahramanmaraş’ta ilklere sahne olan 2017 geleceğe ışık tutan birçok gelişmeyi de beraberinde getirdi.

İŞTE 2017 YILINDA ÖNE ÇIKAN ÖNEMLİ OLAYLAR…

5 Şubat 2017

GÜREŞİN BEŞİĞİ KAHRAMANMARAŞ’TA 11. ULUSAL KURTULUŞ GÜREŞ TURNUVASI

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 11. Ulusal Kurtuluş Güreş Turnuvası sona ererken, Ankara TEDAŞ Spor Güreş Kulübü takım halinde şampiyon oldu.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince 11. Ulusal Kurtuluş Güreş Turnuvası yapıldı. Batıpark Spor Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen güreş turnuvasına, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Sancaktepe Spor, Ankara ASKİ Spor, Ankara TEDAŞ, Ankara İller Bankası, Tokat, Çorum, Kocaeli, Bursa, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olmak üzere 130 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen müsabakaların sonunda takım halinde Ankara TEDAŞ 1. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 2., Kocaeli Körfez Belediyesi 3. Oldu. Güreş Turnuvası’nda 8 sıklette müsabakalar yapıldı ve birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncü ve dördüncülere de bin TL ödül verilirken, 1. takıma 4 bin, 2. takıma 3 bin, 3. ve 4. takımlara ise 2’şer bin TL takım tasnifi ve kupaları verildi.

12 ŞUBAT 2017

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü münasebetiyle kent gelinde haftalar öncesinden düzenlenen çeşitli etkinlikler dikkat çekerken, kentte adeta bayram havası yaşandı.

ONUR VE GURURUN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı programlarla kutlandı. Törene, hükümeti temsil etmek adına katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “12 Şubat, Maraş'ın düğün ve bayram günüdür” dedi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kapsamında Valilik Meydanı'nda düzenlenen bayram töreninde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılının aynı ruh ve heyecanla bir kez daha yaşandığını söyledi. Bugünün vatanı bize emanet eden ecdadın minnetle ve şükranla anılması gerektiği bir gün olduğunun altını çizen Kaynak, Onlar sayesinde bugün esenlik ve barış içerisinde bir arada yaşadığımızın altını çizdi.

17 ŞUBAT 2017

CUMHURBAŞKANI İLK REFERANDUM MİTİNGİNİ KAHRAMANMARAŞ’TA YAPTI

Kahramanmaraş Türkiye’nin sigortasıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin sigortası olduğunu belirterek, “Bugün eğer ülkemizin, milletimizin başında bir musibet bela olursa buna ilk ve en güçlü tepkilerden birisi Kahramanmaraş'tan gelir” dedi.

Toplu açılış töreni ve referandum çalışmaları kapsamında ilk mitingini Kahramanmaraş’ta gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Türkiye’nin 3’üncü büyük camisi olan Abdulhamidhan Camii’nde halkla kıldı. Namazın ardından vatandaşların sevgi gösterileriyle miting alanına gitmek için yola çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir evin balkonunda gördüğü ‘Çayımız hazır ede gel sen çaya Evet de’ pankartı üzerine eve çay içmeye gitti. Burada bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan evden ayrılarak tekrar miting alanına gitmek üzere yola çıktı. Tören alanında yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben onu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur" diye konuştu.

ŞAİRLERİN, MÜTEFEKKİRLERİN, GÖNÜL İNSANLARININ MEMLEKETİ

Sevgili Kahramanmaraşlılar, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan sizin aracılığınızla tüm ilçe, mahalle Maraşlı kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum. Kahramanmaraş'ın mert evlatlarını, kadirşinas insanlarını gönülden selamlıyorum. Her biri birbirinden kıymetli güzel adamların, şairlerin, mütefekkirlerin, gönül insanlarının memleketi Kahramanmaraş'ı hürmetle selamlıyorum. Maraş, Maraş, can Maraş. Canlara canan Maraş. Canlara canan olan kahramanlığını ismiyle tescillendiren Maraş Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir.

BİR MÜSİBET OLURSA İLK TEPKİ MARAŞ'TAN GELİR

Bileklerinin, yüreklerinin haklıyla düşmanı 97 yıl önce 12 Şubat 1920'de bağırlarından söküp atmış. Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşunla yanmaya başlayan, Rıvdan Hoca'nın nefes vererek harladığı hürriyet ateşini vatanına, inancına, bayrağına, ezanına yönelik her saldırıda yeniden yükseltmiştir Kahramanmaraş. Bugün de eğer ülkemizin, milletimizin başına bir müsibet bela olursa buna ilk ve en güçlü tepkilerden birisi Kahramanmaraş'tan gelir. Nitekim 15 Temmuz'da İstanbul, Ankara'da, ülkemizin her köşesinde, sokaklarda meydanlarda Sütçü İmam'dan bayrağı devralan efeler, zeybekler, seçmenler, uşaklar, gakkoşlar, dadaşlar, kızanlar kol geziyordu.

16 NİSAN 2017

Aylardır beklenen referandum oylaması tamamlandı. Kahramanmaraş’ta açılan sandık oranı yüzde 100 olurken resmi olmayan seçim sonuçlarına göre kentin yüzde 73,97’si Evet yüzde 26,03’ü Hayır’dan yana tercihini kullandı.

Kahramanmaraş ‘Evet’ dedi

Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan anayasa ve sistem değişikliği ile ilgili referandumda oy verme işlemi tamamlanırken Kahramanmaraş tercihini ‘Evet’ten yana kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yasalaşan anayasa değişikliği, kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi" halkoyuna sunuldu. AK Parti ve MHP'nin desteğiyle hazırlanan anayasa değişikliği için aylardır sahalarda vatandaşlara 18 maddelik anayasa paketi anlatıldı. Bir yanda AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘Evet’ için çalışmalarını sürdürürken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde ise diğer partiler ‘Hayır’ için çalışmalarını sürdürdü. Aylardır yoğun çalışma içerisinde kendi fikir ve görüşlerini vatandaşlara tanıtmak için çalışan her iki cephe, halkın takdirine bıraktığı karar gününü geride bıraktı. 16 Nisan sabahı sandık başına giden tüm Türkiye kendi kararını sandığa yansıtırken Kahramanmaraş’ta da sandık başına giden 628 bin 673 seçmenin yüzde 73,97’si tercihini Evet’ten geriye kalan yüzde 26,03’ü ise tercihini Hayır’dan yana kullandı.

21 Mayıs 2017

MAHİR ÜNAL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN A TAKIMINDA

Ak Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi 21 Mayıs’ta yapılan kongreyle başladı. Kongre de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK listesi de açıklanırken, Mahir Ünal da ‘A Takımı’nda yerini aldı.

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı. Kongre için partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurdu. 27 Ağustos 2014 tarihinde 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile görevini Ahmet Davutoğlu’na devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 gün sonra yeniden “aşkım, sevdam” dediği partisinin başına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 998 gün sonra genel başkan seçileceği kongrenin sloganı “Yeni Atılım Dönemi” oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A takımı olanarak bilinen Merkez Karar Yönetim ve Kurulu ise belli oldu. Listede 31 isim yerini korurken 19 yeni isim ise listeye girdi var. Bazı isimler liste dışı kalırken, 64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A takımındaki yerini aldı.

29 Mayıs 2017

MAHİR ÜNAL GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Merkez Karar Yürütme Kurulu’na (MKYK) seçilmesinin ardından AK Parti Sözcüsü ve Tanıtım Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk MKYK toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararlar sonrası yine Kahramanmaraş’tan bir milletvekili partide önemli bir rol üstlendi. MKYK toplantısında alınan kararlara göre 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, hem parti sözcülüğü hem de Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yapacak.

16 HAZİRAN 2017

Ağrı Belediyesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ‘gönül köprüsü’ projesi ile Ağrı’nın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’ne 3 bin kişilik iftar masası kuruldu.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ” BİNLERCE KİŞİYİ AYNI SOFRADA BULUŞTURDU

Kahramanmaraş - Ağrı “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Kahramanmaraş’tan 200 kişiden oluşan heyet Ağrı'ya giderek Ağrı halkı ile birlikte iftar yaptı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının başarılı organizasyonu ile aralarında Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Yöneticiler, Meslek Kuruluşları, İş Dünyası, Sivil Toplum Kuruluşu (STÖ) ve basın temsilcilerinin katılımı ile Ağrı’nın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’ne 3 bin kişilik iftar masası kuruldu. Programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan vekili Musa Işın, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Ağrı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Basın Mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Ağrı’nın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde 820 metre uzunluğunda 3 sıra halinde kurulan Gönül Köprüsü İftar Sofrasına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş'tan gelenlerin verdiği destek ve yaptıkları katkıyla gönül köprüsüne bir halka daha eklediklerini söyledi.


 

16 HAZİRAN 2017

KAHRAMANMARAŞ’IN İKİNCİ BÜYÜK CAMİSİ AÇILDI

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Han Camii’nin açılışını yaptı.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Abdülhamit Han Camii’nde kıldırdığı Cuma namazının ardından Türkoğlu’na geçerek, Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Han Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaklaşık iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilçeye kazandırılan Fatih Sultan Mehmet Han Camii’nin açılışına katılan Mehmet Görmez’e Türkoğlu halkının ilgisi yoğun oldu. Törende konuşan Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal’ın, Diyanet İşleri Başkanı’ndan caminin borçlarına dair isteği herkesi güldürürken, Başkan Görmez, Kartal’a, “Başımın üstünde değil, sarığımın üstünde yeriniz var. Her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Görmez ayrıca son günlerde tartışma olan “camiye çocuklar gelmesin gürültü oluyor” diyenlere de sert yanıt verdi. Görmez, 'Yanlış bir iz bırakacak şekilde çocuğa davranacaksanız teravih namazınızı evinizde kılın' dedi.


 

18 HAZİRAN 2017

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KENTTE DEV BİR YATIRIMA İMZA ATTI

Bakan Eroğlu;

24 milyar TL yatırımla destan yazdık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Kahramanmaraş'a en çok yatırım yapan bakanlık olduklarını ve 24 milyar TL’lik yatırımla destan yazdıklarını belirterek, “Kahramanmaraş’taki tüm güzellikleri bütün dünyaya tanıtacağız” dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kentin geleceği için önem arz eden dev tesislerin temel atma törenini ve açılışını gerçekleşti. Kentte ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği’ni, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, ziyaret sonrası 278 milyon TL değerindeki 16 tesisin temel atma töreni için 12 Şubat Stadyumuna geldi. Stadyum içerisinde vatandaşlarla tokalaşan ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eroğlu, daha sonra törenin düzenleneceği yere geçti. Burada DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Eroğlu, yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasına “Benim Kahramanmaraş’a ayrı bir gönül bağım var” diyerek başlayan Bakan Eroğlu, yapacakları 16 tesisin 10’unun DSİ’ye ait olduğunu vurguladı. Bugüne kadar kente 132 müjde verdiklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, bu projelerin toplam maliyetinin bir buçuk milyar TL olduğunu kaydetti. Sözlerinin devamında Kahramanmaraş’a övgüler yağdıran Bakan Eroğlu, “Türkiye'de bugün siyasi istikrar varsa bunun temelinde Kahramanmaraş var” diye konuştu.

15 TEMMUZ 2017

15 TEMMUZ’ RUHU YENİDEN MEYDANLARDA

Kahramanmaraş’ta on binlerce vatandaş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde” meydanlara inerek, demokrasi nöbeti tuttu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişiminin birinci yıl dönümde tüm Türkiye adeta birbirine kenetlenerek, dünyaya bir kez daha demokrasi dersi verdi. Geçen yıl olduğu gibi yine bu yıl da eline Türk bayrağını alan on binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca vatandaş, kendi illerinin meydanlarında vatanı, bayrağı, ezanı ve namusu için demokrasi nöbet tuttu. Tarihe kara bir leke olarak geçen o gece de canı pahasına mücadele eden 249 demokrasi şehidinin ruhları birer birer şad edildi. Darbenin önlenmesinde, uçakların verdiği korkutucu sesin bastırılmasında büyük bir rol oynayan salalar, yine aynı tarih ve saatte Türkiye’nin dört bir tarafında yükseldi. Dualar edildi, Fatihalar okundu. Cumhurbaşkanının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaptığı özel konuşma meydanlarda millete yansıtıldı. Demokrasi ve vatan aşkı ile yanıp tutuşan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından ellerinde ki Türk bayraklarını daha da yukarılarda dalgalandırarak, coşkuyu en üst seviyeye çıkardı.

KAHRAMANMARAŞ, YİNE AYNI HEYECAN VE AŞKLA…
Demokrasi coşkusunun en üst seviyede yaşandığı şehirlerden biri ise tarihten bu yana söz konusu vatan olduğu zaman her daim en önden koşan, yeri geldiği zaman bir an bile düşünmeden canını veren kahramanların şehri Kahramanmaraş oldu. Milli mücadelenin fitilini ateşleyen Kahramanmaraş’ın yiğit edeleri, 15 Temmuz ihanet kalkışmasının birinci yıl dönümünde yine aynı heyecan ve aşkla görevini yerine getirdi. On binlerce kişi, Kahramanmaraş Valiliği önünde hazırlanan meydanda yerlerini aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından meydanlara kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz’u anımsatan video slaytları gösterildi. Mehteran takımının sergilediği muhteşem gösteri Kahramanmaraş halkının milliyetçi duygularını kabarttı. Yapılan etkinlerde küçücük bedeni, kocaman yüreği ile 15 Temmuz anısına bir şiir okuyan 5 yaşındaki Amine Tıraş, meydanları hınca hınç dolduran on binlerce vatandaşa duygu dolu anlar yaşattı.

22 EYLÜL 2017

ULUSLARARASI DONDURMA FESTİVALİ TAM NOT ALDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali 3 gün boyunca renkli görüntülere sahne olurken, festivale akın eden on binlerce vatandaşın da beğenisini kazandı.

Kahramanmaraş’ın lezzetiyle dünyaca ünlü dondurması, bu yıl ilki gerçekleştirilen dondurma festivali ile birlikte taçlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin organizesi ve sponsor firmalarında destekleri alınarak yapılan festivale katılım oldukça yoğun oldu.

ETKİNLİKLER STRES ATTIRDI
Büyük çoğunluğu Trabzon Bulvarı üzerinde düzenlenen festival etkinliklerinde, halk oyunları gösterileri, Dondurma yeme yarışmaları, Basketbol, futbol Freestyle şov, Disneyland ve Edecan Maskot Karakterleri, bisiklet rampa şov, Jonglör Şov, Tahta Bacak, Ateş Baz Şov, Harley Davıdson Şov gibi birçok şovlar düzenlendi. Kahramanmaraşlı vatandaşlar düzenlenen bu etkinliklerle adeta stres attı.

DANS TOPLULUKLARI FESTİVALE RENK KATTI
Kafkas Kültür Derneği Kabardinka Halk Oyunları’nın yanı sıra Adige Cumhuriyeti, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya Halk Dansları Toplulukları kendi ülkelerinin halk danslarını sergilerken, Büyükşehir Belediyesi Büyükler ile Küçükler Folklor Ekipleri de birer gösteri sundular.

KONSERLERLE BİRLİKTE COŞKU DORUĞA ÇIKTI
Festival kapsamında kente gelen Ferhat Göçer, Dursun Ali Erzincanlı, Arslanbek Sultanbekov ile Murat Boz gibi ünlü isimler verdikleri konserler ve seslendirdikleri onlarca sevilen şarkıları ile kendilerine izlemeye gelen on binlerce Kahramanmaraşlıya unutamayacakları bir gece yaşattılar.

REKOR DENEMESİ YAPILDI
Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde 2.80 metre ile “Dünyanın en uzun çengelli dondurması rekoru kırıldı. Ayrıca dondurmadan yapılan 1.50 x 1.20 metre ölçülerinde ilk Türk Bayrağı yapıldı.

VATANDAŞ TAM NOT VERDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin sona ermesinin ardından Manşet Gazetesi olarak vatandaşların festivalle ilgili görüşlerini aldık. Yaptığımız görüşmelerde festivalin oldukça güzel ve eğlenceli geçtiğini söyleyen vatandaş, ayrıca festivalin kentin marka değerini de yükselttiğini vurguladı.

 

30 Eylül 2017

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI YAPILDI

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla yapıldı.

Kusursuz coğrafi yapısı ile Türkiye genelinde yetişen birçok ürünü toprağında filizlendiren Kahramanmaraş’ta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Teknik Makina ve Sanatkarları Odası Binası’nın temel atma töreninin ardından ara vermeden Araştırma Enstitüsü Binası’nın açılışına katıldı. Açılışın ardından yeni Araştırma Enstitüsü Binası’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’na geçildi.

“HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM”

Kahramanmaraş’a sürekli geldiğini ve her geçen gün şehirde bir yeniliğin olduğunu gördüğünü de belirten Fakıbaba, “15 yıla baktığımız zaman gerçekten özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mıza yürekten teşekkür ediyorum. Yani Kahramanmaraş’ı gördüm, daha önce gelmiştim hayretler içerisindeyim. 2002 ve 2017, 15 yılda bir şehir ne kadar değişmiş, ne kadar mükemmel bir hale gelmiş. Burada hepinizin, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımızın, bakanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, bütün arkadaşlarımın, Kahramanmaraş halkının çok büyük emeği var. Şehrinize sahip çıkmışsınız, sizleri yürekten kutluyorum ama gerçekten 15 yılda AK Parti hükümetleri neler yapmış dikkatini buralara çekmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

10 Ekim 2017

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZİ AÇILDI

Kurtuluş savaşında verdiği mücadeleyi ekonomi alanında vererek çifte zaferli kahraman olan Kahramanmaraş’ta Lojistik Merkez açıldı. Açılışta konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “Bizim için altından değerli Kahramanmaraş’ın değerine değer katacak, gücüne güç katacak lojistik merkezini çok ama çok önemsiyoruz” dedi.


Türk sanayisinin önemli üretim merkezlerinden olan Kahramanmaraş 2023 hedefi olan 5 Milyar Dolar ihracat hedefine Türkoğlu Lojistik Merkez ile bir adım daha yaklaştı. 80 milyon TL’lik yatırım ile yılda 2 milyon ton yük kapasiteli merkez ile Kahramanmaraş’a deniz ve liman sağlayacak Türkoğlu Lojistik Merkezi protokolün katılımı ile açıldı.

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK

Bakan Arslan, uluslararası taşımacılıkta Türkiye’nin önemli bir yerde olduğuna değinerek şöyle konuştu: “Bu gayretin soncunda birçok projeyi olduğu gibi inşallah bu projeyi de hizmet kervanına katmış olacağız. Özellikle uluslararası taşımacılık anlamında önemli bir tecrübeye sahip olduğumuz herkesin malumudur. Bu Türk taşımacılığının doğu da Kazakistan, Moğolistan ve Çin’e kadar gitmesi Batı da ise Portekiz’e Fas’a kadar gidebilmesi kuzeyde de Norveç’e gitmesi bütün bu coğrafyalara taşımacılık yapıyoruz. Bu noktada ülkemizin taşımacılık anlamında gücüne güç katmak için çalışıyoruz. Elbette ki bu çalışma da onlardan birisidir. Bunu yaparken hem karayolunda hem demiryolunda hem havacılıkta hem de denizcilikte son 15 yıldır adeta devrim yaşıyoruz.

22 Ekim 2017

ULAŞTIRMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

2017 yılında olduğu gibi 2017 yılında da özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın katkılarıyla Kahramanmaraş’ta önemli çalıştaylar düzenlendi.

Çalıştaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Başbakan Eski Yardımcısı Ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Ulaştırma çalıştayında bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, çalıştayların eylem planlarının belirlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, artık çalıştaylarda ikinci faza geçildiğine işaret etti. Ünal, AK Parti'nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet etmeleri gerektiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü olduğuna işaret etti. Kahramanmaraş'a diğer illere daha hızlı ulaşım imkanı sağlamak istediklerini ifade eden Arslan, bunları yaparken de Kahramanmaraş'ın ulaşım master planının diğer çalışmalarla entegre olması için kentte çalışma yapılması gerektiğini söyledi.


 

4 Aralık 2017

BEYTULLAH DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, başarılarına bir yenisini ekleyerek Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

Uluslararası Paralimpik Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre Meksika'nın başkenti Meksiko'da organize edilen şampiyonada, milli sporcu, 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazandı ve dünya şampiyonu oldu.

DERLEYEN: EMRE AKKIŞ/AHMET GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz