Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün talimatları ile Bakanlık Ülke genelinde 2015 yılı için Antepfıstığında Rekolte tahminleri çalışmaları yapıldı.

Çalışma ile Antepfıstığındaki stok, pazarlama ve ihracat hedeflerinin doğru bir şekilde yapılması hedefleniyor. İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ticaret Borsası Başkanlığı ile üretimin gerçekleştiği, Pazarcık, Türkoğlu ziraat odası Başkanlıkları ve İlçe Müdürlüğü temsilciliğinden oluşan komisyon üyeleri üretimin gerçekleştiği alanlarda üç gün süre ile çalışma yürüterek, 2015 yılı ilimiz Antepfıstığı Rekolte Tahminlerini Tamamladı. Yapılan çalışma neticesinde il genelinde yaklaşık 69 bin 600’ da alanda üretimin gerçekleştiğini, ağaç varlığımızın ise 1 milyon 150 bin civarında olduğu ağaç başına ortalama verimliliğimizin 3.75 kilogram olacağı, toplam rekoltenin 6.188 ton civarında gerçekleşeceği tahmini yapıldı.

Antepfıstığı Araştırma enstitüsünde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonucunda ülkemiz genelinde 2015 yılı rekoltesinin yaklaşık 144 bin 112 ton olarak gerçekleşeceği tahmini yapıldı.

Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz