Mardin-Diyarbakır karayolu Mazıdağı Üçyol mevkiinde PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı, önceki gün özel uçakla Mardin'den Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilerek, ilçedeki Dr. Kemal Beyazıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk olarak helallik alınması için Yeşilyöre Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen Şehit İmalı’nın naaşı buradan cenaze töreninin düzenleneceği Yeşilyöre Mahalle Mezarlığı'na getirildi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninde Şehit İmalı’nın cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ: “DAHA DAMATLIK GİYECEKTİ”
Düzenlenen cenaze töreninde şehidin kendisi gibi asker olan kardeşi Piyade Uzman Onbaşı Ahmet İmalı, sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin kardeşini Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak güçlükle teselli etti. Bir süre Başbakan Yardımcısı Kaynak’la konuşan acılı kardeş, “Devletime canım feda olsun. Daha damatlık giyecekti. 20 gün sonra damatlık giyecekti. Bende TSK’da çalışıyorum, benimde canım devletime feda olsun”

5 MAYIS’TA DÜĞÜNÜ VARDI
Önceki gün Diyarbakır-Mardin karayolunda mayın taraması sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı’nın bir süre önce Fatma Kök ile nişanlandığı ve 5 Mayıs’ta da düğününün olacağı bilgisine ulaşıldı.

ŞEHİDİN ANNE VE BABASI METANETİNİ KORUMAYA ÇALIŞTI
Cenaze töreninde anne Selbi baba Haydar İmalı şehit oğullarının Türk Bayrağına sarılı tabutu karşısında metanetini korumaya çalışırken, baba Haydar İmalı’yı Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Vali Vahdettin Özkan teselli etti.

 Cenaze törenine; , Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, siyasi parti başkanları, belde belediye başkanları, şehit yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz