Üniversite-kamu işbirliğini artırmak amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde eğitim gören son sınıf öğrencileri, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nden personellerle hazırladıkları 2. Geleneksel Peyzaj Tasarım Projeleri’ni görücüye çıkardı. Öğrenci ve belediye personellerinin özellikle Kayabaşı A Tipi Mesire Alanı ve Ballıca Mesire Alanı’nı model alan projelerinin Orman Fakültesi’nde sergilendiği programa, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in katıldı.

AMACIMIZ ÖGRENCİLERİMİZİN BİRLİK RUHUNU KUVVETLENDİRMEK”

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şule Kısakürek yaptığı konuşmada sergiyi hazırlamaktaki amaçlarının öğrencilerin birlik ruhunu kuvvetletindirmek olduğunu belirterek,

“Son sınıf Örencilerimizi Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediye personeli peyzaj mimari arkadaşlarımız ile birlikte yönettik. Üniversite kamu işbirliği ögrencilerin teori yanında uygulama yönünü dikkate almalarını ve gerçek bir alanda çalışmalarına imkan sağladı. Bu sergiyi hazırlamaktaki amacımız ögrencilerimizin birlik ruhunu kuvvetlendirmek, işbirliğinin önemini vurgulamak, peyzaj mimarlığı mesleğinin tamamını yapmatır. Bu konuda bize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’a ve Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’a ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a ve dekanımız Prof. Dr. Hasan Serin’e ve bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

GİRİŞİMLERİNİZİN ARTMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZDİR”

Peyzaj projesini hazırladıkları alanlar ile ilgili bilgi veren Şule Kısakürek, “Kayabaşı a tipi mesire alanı Onikişubat belediye sınırları içinde kentin kuzeybatısında orman bölge müdürlüğünden mesire alanı olarak kiralanan bir alandır. Alan 350’den başlayıp ile 3000 metreye yükselen 19,2 hektar büyüklüktedir. Peyzaj projesini hazırladığımız Ballıca mevki Dulkadiroğlu belediye sınırları içerisinde kentin doğusunda yeni yerleşime açılan bölgede 36,5’da büyüklüğündedir. O bölgede yaşayan halkın reaksiyoner ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sergi sonunda peyzaj mimarları istihdamı yönünde ki girişimlerinizin artması en büyük temennimizdir. Projelerimizle ilgili değerlendirmelerinizi bekler.” şeklinde konuştu.

HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise yaptığı selamlama konuşmasında projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

KATKIDA BULUNMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da yaptığı konuşmada Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ndeki öğretim görevlilerine öğrencilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Üniversitemiz ve Belediyelerimizle iş birliği içerisinde güzel bir çalışmaya birlikte imza atıyoruz. Bu birlikte imza attığımız onlarca faaliyetlerden bir tanesi. Şehrimizde güzel şeyler oluyor. Kıymetli öğrenciler değerli meslektaşlarım değerli başkanlarım sağolun. Bu güzelliklere peyzaj mimarlığı hocalarına öğrencilerine bizde katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz. Şehrimizde gerçekten çok muhteşem etkili işbirliği var. üniversitemiz her anlamda Ticaret ve Sanayi Odasıyla, tarımla, ormanla, Milli Eğitimle, sağlık sektörü ve özel sektörle etkili işbirliği içerisindeyiz ve birçok şeyi tek başımıza tabi başaramıyoruz ya da tek başımıza yaptığımız zaman onun niteliği belli bir düzeyde kalıyor. Birlikte çalıştığımız zaman, birlikte ürettimiz zaman şehrimizde daha daha güzel eserler ortaya çıkıyor. Ben Belediye Başkanlarımıza hepinizin huzurunda bu samimi destekleri, işbirliği çalışmaları için kendilerine şükranlarımı ifade ediyorum. Bunlar samimi şükranlarımızdır kendileri burada olduğu için değil. Belediyeler artık şehrin her noktasına sahip çıkıyorlar. Son yıllarda bu daha da üst düzeye çıkmış vaziyette. Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyelerimizde de bunu gerçekten güzel örneklerini birlikte yaşıyoruz. Ben orman dekanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İMZALI OLAN ŞEY KAĞITTA KALMASIN”

Rektör Niyazi Can, konuşmasının devamında, “Hiçbir Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanımız Şule Hocam’a, ekibine ve bu bölümdeki emek veren gezdiğimizde göreceğimiz bu güzel peyzaj eserlere emek veren bu sevgili öğrencilerimize de ayrı ayrı hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra şehrimize dokunan şehrimizin meselesine el atan daha başka projelerimiz ortaya çıkacak. Biz üniversite olarak bir şeye başlamış isek mutlaka bunun güzel neticelerini de alalım istiyorum. Örneğin geçen ay Tarım Orman Bakanımızla YÖK Başkanı bir protokol imzaladı değerli başkanlarım. Tarımın Kahramanmaraş’taki tüm birimleri üniversiteye ve üniversitemiz de tüm laboratuvarlarıyla ve insan kaynaklarıyla hocalarıyla Kahramanmaraş’taki tarım ve ormanla ilgili sektörlere destek olmak üzere protokol imzaladık. Ziraat Fakültesi ve Orman Fakültesi’ni tercih edecek olanlara burs vaadi de vardı protokolün içinde. Biz dedik ki genel politikamızı hiçbir imzalı olan şey kağıtta kalmasın geldiğim hafta Kahramanmaraş’da tüm tarım ve orman sektörlerini topladık ve üniversitemizde ilk toplantımızı yaptık. Ankaradaki bu imza töreninden sonra ve bunu da dedik ki her ay önce ilk ay genel bir orman ve tarımla ilgili konuları konuştuk burada. Bundan sonra dedik ki tarımla ormanla ilgili daha böyle her ay böyle spesifik konuları konuşalım diye karar aldık ve bunun ikincisini gerçekleştirdik bu devam edecek. Demek istediğim yani biz istiyoruz ki artık bu güzel cümleler, güzel protokoller imza olarak kalmasın bunlar kesinlikle icraata konulsun. Bu noktada Belediyelerimiz biz gerçekten çok harikulade destekler veriyorlar. Biz de anca insan gücü olarak ve araştırmalarımız olarak veriyoruz ve birlikte yaptığımız zaman güzel eserler ortaya çıkıyor. Ben tekrar bu peyzaj mimarlığının hem 2 ilçemizde bu 2 mevki ile ilgili ortaya koyduğu bu eserlere katkı sağlayan bölüm başkanımızı hocalarımızı, öğrencilerimizi tabi baştan ifade ettim yine çok büyük destekelerini gördüğümüz Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

(Haber: Sefa Deveboynu)

Editör: Mahmut Beyaz