WhatsApp'ın güncellenen "Gizlilik İlkesi"ne tepki gösteren kullanıcılar, yeni arayışlar içerisine girdi. Vatandaşın tercihler sıralamasında birinci sırada yer alan ve Turkcell yazılımcıları tarafından geliştirilen Bip uygulamasının tamamen yerli olması da ilgiyi daha da arttırdı.

FARKLI DİL SEÇENEKLERİ

Bip uygulaması ve içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulunan Deka Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Bilgiç, şu bilgileri aktardı: “Bip uygulaması Turkcell’in yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen tamamen yerli bir yazılım. Bip’te diğer kısıtlamaya giren uygulamaya göre birçok artılar var. Mesela yabancı ülkede hiç tanımadığınız dilde biriyle yazışıyorsunuz. Ayarları yaptıktan sonra sizin yazdığınız yazıştığınız kişinin bildiği dilde gidiyor. Karşı tarafın yazdıkları da sizin bildiğiniz dilde geliyor. Bu global çapta ticaret yapan kişiler için çok önemli bir özellik. Bir de bunu anında yapıyor. Artı olarak Bip’te görüntülü konferans görüşme özelliği var. Toplu halde video konferans yapabiliyorsunuz. Çıkartmalarda Türkiye’ye özgü yerli emojiler üzerinde çalışıldı. Buda ayrı bir detay.

ÜCRETSİZ UYGULAMA

Bip’te acil durum butonu var. Allah korusun herhangi acil bir durumda programı önceden ayarlıyorsunuz. Örneğin acil bir durum olduğunda acil durum butonuna bastığınız da o kişilere mesaj ve sesli arama yapabiliyor. Aynı zamanda sizin konumuzu da atıyor. Para gönderme ve alma özelliği var. Keşfet servisleri sayesinde kanallara abone olabiliyorsunuz. Yine Bip üzerinden oyunlar oynayabiliyorsunuz. Qr kod ile Bip kullanmayan birine Qr kod göndererek Bip’i kullanması için davet gönderebiliyorsunuz. 2 günde 4 milyon 300 bin kişi Bip’e geçti. Bip şu anda tamamen ücretsiz bir uygulama. Bunun yanında Turkcell kullanmayan kişiler de Bip uygulamasından ücretsiz olarak yararlanabiliyor.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz