Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri Saat 10:00 da Atatürk Anıtına çelenk Sunma Töreni İle başladı. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Atatürk Anıtına Çelenk Sunarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinliklerini başlattı. Buradan 150 metrelik Şanlı Türk Bayrağı açılarak Şehir merkezinden Büyükşehir Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde şehir merkezinde kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama gösterilerin yapılacağı Osman Sayın Spor Sayın Salonu da tamamlandı.

Osman Sayın Spor Salonunda ki Program Saat 11:00 de başladı. Programa; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN, 2.Zırhlı Tugay Komutanı Adnan KÖŞKER, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Cafer ÖZ, Cumhuriyet Başa Savcısı İlker YAZICI, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Kaymakamı Mustafa ÇEK, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, İl Emniyet Müdürü Doğan İNCİ, Mülki Amirler, Kurum ve Kuruluşların temsilcileri katıldılar. Kutlama Programlarını izlemek üzere Gençlerimiz, sporcularımız, Gazilerimiz ve çok sayıda vatandaşlarımız tribünler doldurdular.

Kutlama Programı Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI Açılış konuşması gerçekleştirdi. KABAKCI Konuşmasında özetle şunları söyledi; “ Bu gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıl dönümü. Ogün Anadolu’nun Vatansever insanlarının selamlayan Ruhla ve duygularla sizlere hoş geldiniz diyorum. Milletimizin tüm onur gurur ve adaletiyle Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kere daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs’tır…. Vatanını Milletini en çok seven görevini en iyi yapandır. Sözde değil samimi özde duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşlarını ve bu Vatan İçin canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor. Bayramımızı Tebrik Ediyorum. İl Müdürü KABAKCI’nın konuşmasını ardından Gençlik Merkezi Lideri Mehmet Kahraman Bir gençlik konuşması yaptı akabinde Gençlik Merkezi üyeleri Hacer Bolat ve Fuat Kuş birer şiir okudular. Şiirlere müteakiben Sportif Gösteriler gerçekleştirildi. Bu Gösteriler seyircilerden büyük alkış topladı. Programın sonunda ise Protok üyeleri ve vatandaşlara Basın Yayın Şube Müdürlüğümüzce Hazırlanan Gençlik Spor Fotoğraf Sergisi, Gençlik Merkezimizin ürünlerini sergilediği stantlar ve Spor Şube Müdürlüğünce hazırlanan Spor branşlarına yönelik stantlar hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI Misafirler Bilgiler verdi.

Haber merkezi


 

Editör: Mahmut Beyaz