Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, TEOG sınavına ilişkin, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik?" açıklamasında bulunmuş, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bu konuda bir görüşme yapmıştı. Bunun akabinde ise Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye basmış ve TEOG’u kaldırmıştı. TEOG’un yerine gelen Liseye Geçiş Sistemi’nin (LGS) ise sınavı bu hafta sonu yaşanacak.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE MEYDAN VERMEYELİM”
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Bu hafta sonu liselere geçişle ilgili olarak bir sınavımız olacak. Pazar günü de bursluluk sınavımız olacak. Seçim sürecinde olduğumuz dönemi de düşünerekten ben öncelikle hem siyasi partilerimizi hem araç kullanan vatandaşlarımızın bu hafta sonu hemen hemen tüm okullarımızda sınav olacağını bilmelerini istiyorum. Bu sınava göre de gürültü kirliliğine meydan vermeyecek bir hassasiyetin olmasını temenni ediyorum. Bu sınav bizim için çok önemli. TEOG sınavından sonra yerine ikame ettiğimiz ve bazı liselerimizin sınavla öğrenci alacak olmasından kaynaklı girecek bir öğrenci grubumuz var. Hafta sonu olacak sınava yaklaşık 17-18 bin öğrencinin girmesini bekliyoruz. Bununla ilgili olarak ta bir toplantı yapacağız. Bu toplantı da bütün ilçe müdürlerimizi çağırdık. İlçe müdürlerimizi bu konuyla ilgili olarak bilgilendireceğiz ve tedbirlerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

BU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR SINAV
Bu sınavın kendileri için önemli olduğunu belirten Akkurt, “Sınavın gerçekleşmesi şöyle olacak; sınav sabah saat 09.30’da başlayacak. 09.30’da başlayan bu sınav 75 dakika devam edecek. Ardından ise 45 dakika bir ara vereceğiz. Bu 45 dakika aradan sonra tekrar ders başı yapılacak ve 60 dakika daha devam edecek. Pazar günü yapılacak sınavımız ise çok daha fazla katımlı olan bir sınav olacak. Bu sınavın özelliği şu; öğrencilerimizin burslulukla ilgili olarak gireceği bir sınav. Yaklaşık 33 bin öğrenci girecek. Bu öğrencilerimiz 5’nci sınıftan 11’inci sınıfa kadar olan öğrencilerimizden oluşuyor. Bunlar başarılı olduğu takdirde devletimiz tarafından burs bağlanacak ve bu mali imkânları olmayan, okula gitmekte güçlük çeken öğrencilerimizin bundan sonraki süreçte bu sınavlara girmelerini özellikle tavsiye ediyorum. Tabii bu sınava girecek öğrencilerimize, velilerimize şunu söylemek isterim; bu bizim için önemli bir sınav. Çocuklarımızı sınava girecekleri gün sınav saatinden daha önce bir vakitte ulaştıralım” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz