Yangın, Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesi’nde bulunun bir evin ahır kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre büyükbaş hayvanların yetiştirildiği ahırda elektrik kontağından kaynaklanan yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm ahırı kapladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı. Fakat bölgede itfaiye ekibinin sadece bir kişiden oluşması vatandaşların tepkisini çekti. Ahırdaki yangın itfaiye ekipleri tarafından değil de vatandaşlar tarafından söndürülürken, vatandaşlar yangının daha da büyümemesi için alev alev yanan samanları ahırdan uzaklaştırdı. Yer saçılan yanan samanlar ise bahçe hortumuyla söndürdü.

Aniden çıkan yangınla bütün birikimini kaybeden ve hayvanlarının yanışını acı içinde izleyen besici Mehmet Tatlıgül, devletten destek bekliyor.

VATANDAŞLAR İTFAİYEYE TEPKİ GÖSTERDİ
Vatandaşlar, çıkan yangının büyük kısmının çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla söndürüldüğünü iddia ederken, 5 bin nüfuslu bir yerde bir tane itfaiye personelinin olmasına tepki gösterdi. Vatandaşlardan birisi, “5 bin nüfuslu bir yerde neden bir tane itfaiye personeli var. Bir itfaiye personeli ne yapar. Vatandaşların gayretli çabaları yangını diğer evlere sıçramadan söndürdü. Daha önce Helete Muhtarı Ali Solak, bu durumu yetkililere iletmişti ama hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Burada en az 9 personel olması lazım, iken bir şoförle günü kurtarma politikası yanlış. Büyük bir olayda itfaiyenin ne kadar yetersiz olduğunu gece yaşanan yangında daha net ortaya çıktı. Çok şükür can kaybımız yok ama fakir ailenin geçim kaynağını maalesef bitti” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)
 

Editör: Mahmut Beyaz