Son 15 yılda yapılan atılımlar sayesinde ev kuracaklar ve ev alacaklara ciddi destekler var. ÖTV istinadı, evlenene devlet tarafından verilen kredi sayesinde vatandaşlar mutlu yuva kurabiliyor. Kahramanmaraş’ta ise bu yıl evlilik oranlarında artış yaşandı. Artışın yaşanması nedeniyle, mobilya satıcıları da satışların iyi olduğunu belirtti.

Bizde Manşet Gazetesi olarak, uzun yıllardır mobilya sektöründe öncü bir isim olan İrfan Gölcü’nün değerlendirmesini siz değerli okuyucularımızla paylaştık.
İşte Gölcü’nün açıklamaları…

VATANDAŞLAR HAYAL EDİP EVİNDE CANLANDIRABİLECEĞİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYORLAR”

Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet vermekte olduklarını dile getiren mobilya satıcısı İrfan Gölcü, “ Şimdi Siemens markasını da bünyemize kattık. Hem karışık mobilya ve beyaz eşya konsept şeklinde Kahramanmaraş halkına hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz de ise mobilya grubumuz beyaz eşya gruplarımız var. Düğün alışverişi yapmaya gelen müşterilerimizin ev için alabileceği mobilya ve beyaz eşyasının tamamını karşılayabiliyoruz. Mobilyalarımız, genelde 3’lü düğün paketleri olarak daha kolay tercih ediliyor. Çünkü müşterimiz kendisi bir şey oluşturmaktan ziyade hazır, direk kafasında hayal edip evinde canlandırabileceği ürünleri tercih etmeyi daha çok istiyor. Bizde bu yüzden 3’lü konsept şeklinde ürünlerimizi sunuyoruz.”dedi.

ÜRÜNLERDE ESKİYE DÖNÜŞ BAŞLADI”

Gölcü, “Anadolu ve Kahramanmaraş’ta genelde tercih edilen ürünler avangart gruplar ve bunlara saray koltuğu da deniliyor. Bu tarz koltuk ve oturma grupları tercih edilenler arasında en başta yerini alıyor. Bu sene mobilya tarzının cevize doğru kaydığını da görüyoruz. Ceviz ağırlıklı ürünler çıkmaya başladı. Onun dışında deri koltuk sektöründen biraz daha çıkıldı. Ağırlık kumaş ve ahşap grubuna yönelmeye yani eskiye dönüş başladı diyebiliriz. Eskiyle kıyaslamak gerekirse eskiden bu kadar çeşitlilik yoktu. Ürünlere kolay ulaşım hiç yoktu. Eskiden emaneten veya kiralama usulü ürünler ön plandayken şimdilerde ise insanların alım gücü arttı, kolay ulaşımda arttığı için insanlar kolaylıkla evini istediği şekilde döşeyebiliyor. Hem ödeme açısından hem de ödemede kolaylık sağlandığı için firmalarda çoğaldı. Kredili taksitler olsun, uzun vadeli taksitler olsun birçok alandı kolaylık sağlandığı için insanlar şuan istediği ürünleri rahatlıkla alabiliyor. ” ifadesini kullandı.

İNSANLAR ARTIK GÖRÜNTÜSÜNE, TARZINA VE STİLİNE ÖNEM VERİYOR”

Mağazamızda sade ve şık ürünler tercih ediliyor diyen Gölcü, “ Görüntü ağırlıklı gösterişi yüksek şık ürünleri daha çok tercih ediliyor. İnsanlar artık çok sağlamlılığına değil, görüntüsüne tarzına ve stiline önem veriyor. Şuanda renk kavramı çok değişti. Özellikle sütlü kahve renk tarzları çok tercih ediliyor. İnsanlar artık kanepelerini, yastıklarını tamamen zevklerine göre döşeyebiliyorlar. Şunu belirtmek istiyorum bu istenilen ürünlerde yaş kavramı yok gencide yaşlısı da Kahramanmaraş’ta, yoğunlukla istenilen ürün avangart takımıdır. Çünkü koltuğun görüntüsü, koltuğun odayı tamamlayışı, ağırlığı, zenginliği yüksek olduğu için onu tercih ediyorlar. Oturma gruplarında ise rahatlığa önem veriyorlar. Eskiden görüntüye bakılmıyordu şimdi ise rahatlık, ürünün tarzı ve gösterişi ön planda” şeklinde ifade etti.

ÜRÜNE DAHA RAHAT ULAŞIYOR”

Gölcü, “Ürünün kolay ulaşımıyla birlikte insanlar ürüne daha rahat ulaşıyor, piyasada rekabette olduğu için fiyatlar daha uygun ve insanlar İstediği zaman istediği tarzda seçimi yapıyor. Burada fiyatlardan bahsetmek gerekirse oturma grupları 2.500 civarlarında başlıyor. Yatak odaları, misafir odaları ve 3’lü setli takımlarımızı almak istediğinde ortalama fiyatlarımız 9 bin liradan başlıyor. Genellikle yoğun Aralığımız 12 bin lira ile 16 bin lira arasında en çok satış yapılan tutarlar” dedi.

İNSANLAR İÇİN ARTIK TASARIM VE RAHATLIK ÖN PLANDA”

Kahramanmaraşlı Müşterilerimiz 3’lü paketi bir arada görünce tercihlerini bu yönde kullanıyor diyen Gölcü, “Kahramanmaraş’ta uzun yıldır hizmet veriyoruz. Mobilya ve beyaz eşya sektöründe yeniyiz ama mobilyada baya eskiyiz. İnsanlar için artık tasarım ve rahatlık ön planda. Maddi olarak eskisi kadar bakılmıyor. Yeter ki rahat ve şık olsun. Özellikle eve gelen misafirlerinin fikirlerini önemsedikleri için bu yüzden gelen müşterilerimiz tek gelmek yerine birkaç kişiyle gelirler ve onlarında fikirlerini sorarlar. Bizim gözlemlediğimiz eski satış kavramları kalmadı tamamen şuan hizmet ve rahatlık tarz odaklı. Tamamen stiller değişti. Eskiler 20 yıl ya da 30 yıl dayanan ürün istiyordu şimdilerde ise farklı renkler farklı tarzlar istiyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz