Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan bir grup FETÖ’cü hain askerler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde sokağa dökülen vatandaşlar canları pahasına tankları ve teröristleri durdurdu.

15 Temmuz gecesiydi İstanbul Boğaz Köprüsü kapatılmıştı. Kimse ne olduğuna bir türlü anlam verememişti. Taki bizim askerlerimiz, bizim evlatlarımız, asker üniforması ile bize silahlarını doğrultana kadar. İnanmamıştı kimse inanmak istememişti. Oysa acı gerçek doğruydu, vatan evlatları, Türkiye’nin canları ülkesine silah doğrultup… Yetmeyip helikopterle taramıştı… Gece gündüz uğruna nöbet tuttukları milletini.   
Tam bir yıl geçti o hain gecenin üzerinden yürekler acılı boğazlar düğümlü, kaybettiklerinin acısına mı yanmalı, vatanın o hainlerin elinden kurtarıldığına mı sevinmeli…
1970’li yıllardan itibaren TSK içerisine sızmaya başlayan ve bizdenmiş gibi görünen hain Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının saldırısı Türk milleti karşısında duramayarak yine millet tarafından püskürtüldü.

BASININ DİK DURUŞU

Yine darbenin başarılı olamamasın da büyük görev üstlenerek, halkı sokaklara döken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara İnin’ çağrısını millete duyuran “Türk Basını” darbe gecesi tüm tehditlere aldırış etmeden görevini en iyi şekilde yerine getirdi.  Türkiye genelinde yapılan operasyonlar sonucu çok sayıda FETÖ’cü hainin barındığı ve yine FETÖ’ye bağlı askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in, Kahramanmaraş’ta görev yapması şehirde büyük tehdit oluştururken, kent basınının olay anında halkı meydanlara davet etmesi, tankların askeriyeden çıkarılmasına engel oldu.

O GECEDE TEK CANLI YAYIN RADYO FRESH’TE YAPILDI

Kahramanmaraş’ta gazete ve radyo alanlarında vatandaşların haber alma ihtiyacını karşılayan DEKA Medya Grup, darbe seyrinin yaşandığı ilk anda yayın yapmak üzere yola çıkarak, kapanan yola rağmen ise aracını bırakıp Radyoya ulaşan DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Radyo FRESH Genel Müdürü Serdar Salma ve Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz, canlı yayınla darbe günü Kahramanmaraş’ta tek canlı yayın yapan medya organı oldu.

SİYASİLERLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ

Yine o geceki yayını ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlanarak Kahramanmaraş milletvekilleriyle canlı yayın bağlantıları kuran Radyo FRESH, siyasilerin vatandaşa ulaşabilmesinde en büyük aracılık görevini üstlendi.

‘HALKIMIZLA RADYO FRESH’TEN SABAH 06.00’YA KADAR CANLI YAYINIMIZI SÜRDÜRDÜK’

15 Temmuz günü o kanlı gecede tek canlı yayın yapan medya organından olan DEKA Medya Grup, bünyesinde barındırdığı Radyo FRESH’te, kent siyasilerini telefonla arayarak canlı yayında Ankara ve İstanbul’da gelişen sıcak gelişmelerin direkt kaynağından Kahramanmaraş halkına aktarılmasına vesile oldu. Yapılan canlı yayın ile kendilerinin hiçbir kar amacı gütmeden sadece vatani görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu şunları söyledi: “Milletimizin iradesini ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımayarak 23.30 itibariyle halkımızın haber alma ihtiyacını önceliğimiz bilerek halkımızla Radyo Fresh’ten sabah 06.00’ya kadar canlı yayınımızı sürdürdük. Bu kabul edilemez kalkışmayı şehrimizin siyasileri ve kanaat önderleriyle ile birlikte canlı yayın aracılığıyla gelişmelerimizi değerlendirip halkımızın bu kalkışmaya karşı sokaklarda, caddelerde olması için davetler yaptık. Milli iradeye sahip çıkılması için davet ettik. DEKA Medya Grup ailesi olarak seçilmiş meşru ve halkın iradesi olan hükümetimizin yanında olduğumuzu, demokrasiden yana, milli iradeden yana görevimizin başındaydık ve bunun için elimizden geleni yapmaya çalıştık.”
Telefonla canlı yayına katılan milletvekilleri, belediye başkanları ve şehrin ileri gelen kanaat önderleri darbe girişiminin ayrıntılarını anlık olarak paylaşarak, vatandaşları meydanlara davet etti.

 Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz