15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafından hükümeti devirmeye, ülkeyi ele geçirmeye yönelik bir darbe girişimi meydana gelmişti. Bu darbe girişimi başta dönemin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve şuan ki Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve Türk halkının da kararlılığıyla püskürtülmüştü. 249 vatan evladının şehit düştüğü darbe girişiminin meydana geldiği 15 Temmuz günü, Türkiye’de Milli Birlik ve Beraberlik Günü olarak ilan edilmişti. Hain girişiminin ikinci yıl dönümünde tüm vatandaşlar bir kez daha darbe ve vesayet odaklarına tepki gösteriyor. O kara gecede AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olarak her darbenin karşısında duran şuan ki AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, yaptığı yazılı açıklamada hain darbe girişimini kınadı.

MİLLETİN EVLATLARI GEREKEN CEVABI VERDİ”

Debgici mesajında, “Bundan tam iki yıl önce 15 Temmuz 2016 günü, son yıllarda bölgenin parlayan yıldızı haline gelen, Dünya sahnesinde yerini alan Türkiye Cumhuriyetine, vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, demokrasimize ve milli iradeye karşı hain FETÖ terör örgütü ve onun uzantıları tarafından bir darbe girişimi yapıldı. Hain darbe girişimine karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları dolduran, vatanı milleti için canını feda etmekten çekinmeyen bu büyük milletin evlatları, bu hainliğe, iç ve dış destekçilerine kurtuluş savaşı ruhu ile yine gereken cevabı vermiştir” ifadelerini kullandı.

KENDİ TUZAKLARINDA BOĞULDULAR”

15 Temmuz darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını, Türkiye’ye karşı yapılan bir işgal hareketi olduğunu belirten Debgici, sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır. Neticede bu ülke üzerinde hain planlara soyunanlar, milletin iradesi, dik duruşu karşısında kendi tuzaklarında boğulmuş, milletin iradesinin üstünde irade olmadığı, olamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu büyük milletin evlatları; söz konusu vatan, bayrak, ezansa gerisinin teferruat olduğunu, böyle durumlarda hiçbir ayrım gözetilmeksizin nasıl bir araya gelindiğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.”

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’daki hainliği unutturmayacaklarının altını çizen Debgici, mesajını şu şekilde tamamladı, “Hülasa, 15 Temmuz demokrasinin zaferi, milletin büyük destanıdır. 15 Temmuz, tankın tüfeğin değil halkın zaferidir. 15 Temmuz halkın onurlu gecesidir. 15 Temmuz millet iradesinin vücut bulduğu gündür. 15 Temmuz bir milletin yiğitlik destanını yeniden yeniden yazdığı gecenin adıdır. Hain darbe girişiminde şehadet şerbetini içen şehitlerimizi, gazilerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Verdikleri mücadeleden dolayı daima rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize şifalar diliyoruz. Şair, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyor ya, 15 Temmuz’daki hainliği unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız…”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz