Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin genişletme çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde incelemelerde bulundu.

50-60 YILLIK AĞAÇLAR VAR

Orman Bölge Müdürlüğü ile anlaştıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Şu anda Orman Bölge Müdürlüğümüzün kampüsündeyiz. Bizim 15 Temmuz Millet Bahçemizin ön kısmını oluşturmakta. Ana bulvara cephe Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait burada koruluk alan vardı. Orman Bölge ile yaptığımız görüşmeler sonunda yaklaşık 14 dönümlük bir alanı 15 Temmuz Millet Bahçemize katmaktayız. Burası çok güzel bir alan çünkü burada yaklaşık 50-60 yıllık ağaçlar var. Bu ağaçlarımızın gölgesinde vatandaşlarımız hoşça vakit geçirecek. Burayı da vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Millet Bahçemizle birleştireceğiz ve aynı zamanda Millet Bahçemiz ana yoldan cephe almış olacak ve vatandaşlarımızın erişimi daha kolay hale gelecek” dedi.

HEDEFİMİZ 1000 DÖNÜM YEŞİL ALAN

15 Temmuz Millet Bahçesi ile Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’ni birleştirmek istediklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Hamdolsun 15 Temmuz Millet Bahçemiz Türkiye’mizin örnek bahçelerinden bir tanesi. Hedefimiz 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesini birleştirmek ve şehir merkezinde 1000 dönümlük bir yeşil alan oluşturmak.

İnsanlarımızın daha rahat, daha huzurlu ve daha mutlu yaşaması için bu yeşil alanlar çok önemli. Yeşil alanlar şehirlerin akciğerleri. Marka Şehirler yolunda yeşil alan miktarı, yeşil alanların büyüklüğü ve kullanırlığı çok önemli. Dünyadaki şehirler de bu yönüyle ön plana çıkmakta. Yaptığımız bu çalışmalarla da Kahramanmaraş’ımızın ön plana çıkacağı kanaatindeyiz. Zaten 15 Temmuz Millet Bahçemiz tüm Türkiye’de takdir gördü ve televizyonlarda haberlerde bahsedildi ve çok çok güzel geri dönüşleri oldu” diye konuştu.

TÜM İLÇELERİMİZE MİLLET BAHÇESİ

Millet bahçelerini il geneline yayacaklarını ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Kahramanmaraş’ımızda tüm ilçelerimizde birer millet bahçesi yapma gayretimiz var. En son Elbistan ilçemizde 100 dönümlük bir alana yaptık. Oraya da Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ismini verdik. Afşin’de Tanır bölgesinde, Göksun ilçemizde hastane civarında çalışmalarımız devam ediyor. Türkoğlu ilçemizde yaptık. Pazarcık’ta Çamlıtepe’yi yapıyoruz. Yukarıpazarcık’ın üst bölgesindeki alanı da almak için görüşmelerimiz devam ediyor. Andırın ve Ekinözü ilçelerimizde de yaptık. Şimdi de Nurhak İlçemizde de bir alan yapacağız ve Çağlayancerit ilçemizde de çalışmalarımız devam edecek.

İnsanlarımızın stresini attığı, ailesi ile birlikte zaman geçirdiği, çok kolay ulaşılabilir, yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşabileceği anlalar olmasına çok dikkat ediyoruz. Şehir merkezlerinde olması bizim için çok önemli. Burası hem Onikişubat hem de Dulkadiroğlu’na çok yakın bir bölge. Erişimi de çok rahat ve tüm herkesi buraya bekliyoruz. Çünkü burası yazın sıcak günlerinde çok serin olmakta. Vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz