AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Bu memleketin evlatlarına sıkılan kurşunları, atılan bombaları düşündükleri zaman içlerinin yandığını belirten Debgici, milletin üzerine ölüm kusan teröristlerin şu anda milletin hâkimlerine karşı hesap verdiğini söyledi. 15 Temmuz’un asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Debgici, o gecenin farklı ve tarifsiz bir duygu olduğunu ifade etti.

“RABBİM O GÜNLERİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMESİN”
“Rabbim o günleri bir kez daha bize göstermesin” diyen Debgici, hainlere karşı öfkelerinin hala dinmediğini belirtti. Debgici, “Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Milletin üzerine ölüm kusan o teröristler şu anda mahkemelerde bu milletin hâkimine hesap veriyor. Hesap veriyor ama mahkemelerde ki o hainler hâkimlere “Ben bu işi yapmadım” diyorlar. Ancak onlara hiç kimsenin inandığı yok. 15 Temmuz bir roman yâda hikâye gibi geçiyor. Ama onu yaşadığınız zaman bambaşka bir duygu. Bizler Ankara’da meclise gidip o bomba izlerini gördüğümüz zaman, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde o izleri gördüğümüz zaman içimiz bir kez daha yandı. Bu memleketin evlatlarına sıkılan kurşunları, atılan bombaları düşündükçe içimiz yanıyor. Rabbim o günleri bir kez daha bize göstermesin. Bu hainliği unutmamamız gerekiyor. Özellikle yaşı 30’un altında olan gençlerimiz darbe nedir, ne değildir? Bilmiyorlardı. O gençler bugüne kadar hep terörle mücadeleyi görürlerdi. Ama darbe girişimi nedir? Bunu 15 Temmuz’da gördüler” şeklinde konuştu.

“HİÇBİRİMİZ UNUTMAMALIYIZ, UNUTTURMAMALIYIZ”
Hiç kimsenin o karanlık geceyi unutmamasını ve unutturmamasını isteyen Debgici, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbirimiz unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Biz eğer uyursak, unutursak şimdi olmaz belki 50 yıl sonra birileri gelir yine bir cunta hareketine kalkışmaya çalışır. Biz bu durumların yaşanmaması için gayret etmeliyiz. 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz milletimizin her görüşten insanının buluştuğu birleştiği, gerçek manada kardeş olduğumuz ve ön yargılarımızı yıktığımız bir gündü.  Geçen yıl 27 gün demokrasi nöbeti tuttuk. Rabbim bu ülke üzerine oyun oynayanları kahretsin. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ederken, gazilerimize rabbim şifa versin.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz