249 kişinin şehit, binlerce kişinin ise gazi olması ile sonuçlanan 15 Temmuz 2016 hadisesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletin feraseti ile son bulmuştu. 16 Temmuz sabahına darbecilerin hepsi teslim alınırken sonraki yıllarda bir bir operasyonlar sürdü.

Manşet Gazetesi’nin “15 Temmuzu unutma, unutturma” özel sayısına konuk olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç önemli açıklamalarda bulundu.

ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN

Güvenç, “ Hiçbir millete göstermesin. Çünkü 15 Temmuz ihaneti sadece ülkemizde değil, dünya tarihinin çok az görebileceği, gördüğü bir ihanet hareketidir. Maalesef Kendi uçaklarımız meclisi bombaladı. Kendi askerlerimiz seçilmiş cumhurbaşkanını hem de çocuklarıyla beraber öldürmek için suikast planı yaptılar bunun için havaalanlarında uçtular. O karanlık gece ama hamdolsun öbür yandan bakarsak milletimizin azim ve kararlılığı cumhurbaşkanımızın büyük cesaret ve kahramanlığı ve liderlik özelliğiyle bertaraf edildi. Hamdolsun bugünlere çıktık.15 Temmuzu yapanalar haklımızın samimi duygularını istismar ederek oluşturdukları yapıyla bir küresel kötülük hareketine imza attılar. Buğun hiç şüphesiz 15 Temmuzu yapan zihniyet onun elebaşı FETÖ dış kaynakla irtibatlıdır” şeklinde konuştu

MALUM ÇEVRELERİN MAŞASIDIR

Güvenç şöyle konuştu: “ Onların emirleriyle bu hareketi yapmıştır. Ülkemizim milletimize çok büyük acılar vermiştir. O geceyi sürekli anlatıyoruz. Biz tankların boğaz köprüsüne çıktığını öğrenince darbe girişimin olabileceğini düşündük. Ankara’da bulunmamız itibariyle de meclise hareket ettik. Çok zor bir geceydi. Kravatımızı çıkardık, kimliklerimizi aldılar cebimizden. Ve kimlerle karşılaşacağımız bilmiyoruz. Meclise yaklaştığımızda genelkurmay kavşağında bizi geçirmediler. Polisler barikatlar kurmuşlardı. Daha sonra dolanarak Emniyet genel müdürlüğününüm önüne geldiğimizi fark ettik ve Emniyet genel müdürlüğüne girdim. Orada bir kriz yönetimi vardı. Allah bir daha göstermesin o panik havasını, o telaşı emniyet genel müdürlüğünde yaşadıktan sonra suretle meclise geçin dedim. Ve meclise ilk gidenlerden olduk hamdolsun. Ben gittiğimde Sanırım Aydın Ünal’la şimdiki başbakan yardımcımız Hakan Çavuşoğlu kapıdaydı ve onlarla karşılaştık.

MECLİSİMİZ BOMBALANDI, SALLANDIK

Televizyonlar verdi. Meclisimiz bombalandı, sallandık ve daha sonra aşağıya indik. Özel harekât görevlileri komandolar skorsky ile meclis bahçesine le indirilmek istendi. Allah korusun inselerdi tarayacaklardı bütün vekilleri. Ama bir avuç emniyet görevlileri kalaşnikof tüfeklerle taciz ettiler ve helikopterlerin aşağıya inmelerini engellediler. Sabaha karşı ise işin rengi değişti. Ben iki televizyon kanalına bağlandım. Bombalar yağarken sizlerle canlı yayında buluştuk. Halkımıza cesur olalım, meydanlara çıkalım bunları yeneceğiz dedik, bunların topunu tankını yeneceğiz bu milletin azmi, kararı, kararlılığı bunun üstesinden gelecek boyutta dedik ve hamdolsun en karanlık gece ülkemizin önünü açan bir sabaha dönüştü. Aydınlık bir sabaha dönüştü. Yaraları sarıyoruz. Sarmalıyız ve önümüze bakmalıyız. Bu kararlılıktayız. İki defa bu ülkede referandum bir seçim oldu. Hamdolsun ikisinde de Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Ak parti kazandı. İleriye bakıyoruz ve unutmuyoruz, unutmayacağız. Ama ileriye bakmamız gerekiyor. Bununda farkındayız. Allah bir daha böyle ihanetleri göstermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.250’nin üzerinde bu vatan evladı gün boyu fabrikada çalışıp, dükkânlarda çalışıp gece tankın önüne hayatını koyan insanlar var, kadınlar var, yaşlılar var. Onlara rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepsini minnetle şükranla anıyorum. Ama bu millet büyük bir millet üstesinden geldi. Bundan sonrada üstesinden gelecektir. Allah yolumuzu açık etsin diyorum.

MECLİSE GİTMEMİZ ÇOK ZORDU

Bir defa ulaşıp ulaşamayacağımız belli değildi. Meclise gittik ve meclis bombalanıyor. Cumhurbaşkanımızın durumu ne? Türkiye’nin diğer yerlerinde durum ne neler oluyor. Ben oradan valimizi aradım. Bu mevzu parti meselesi değildi bu yüzden şehir merkezlerinde parti ayrımı olmadan herkes toplanılsın dedim. İnanç çok büyük bir güç. Kadın vekillerimiz o gece dirayetle ayakta durdular. Ve ben bir Televizyon kanalında kadınlara o eziyeti yapmaya, ağlatmaya ne haklarımız vardı dedim ve bizim kadın vekillerimiz itiraz ettiler. Ağlamadık ve dimdik ayaktaydık dediler. Zaten ayaktaydık tevekkül içerinde dua ederek inançlı bir şekilde sabahı çıkardık. Daha da detayı yazılacaktır, çizilecektir. Önemli olan bunun püskürtülmesiydi. Dünya tarihinde elinde silahı olmayan sivil güçlerin tanka meydan okuması azdır. Uçaklara meydan okuması daha da azdır. Bu tarihi hep beraber yazdık. Minnet ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu asil milletin bir evladı olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Gururlu hissediyorum. Ben en ücra mahallelerine gittim. Türkiye’ye kurulan kumpası haçlı seferini anlatmaya başladığımda bana anlattırmadılar arkadaşlarımız. Hepimiz görüyoruz.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

En basitinden benim seçilmiş cumhurbaşkanıma Avrupa’nın herhangi bir kentinde konferans verdirtmediler ama terör örgütlerine bütün caddeleri, salonları açtılar. Bu konuda her şey açık oynanıyor. Bu aslında bizim açımıza bir kazanç.24 Haziran seçimleri çok önemliydi. Orda bir kırılma yapabiliriyiz diye uğraştılar bu asil millet bir kere daha bunları püskürttü. Yüzde 85 katılım yüzde 52,6 ile Cumhurbaşkanımız kazandı. Bu birlik beraberliğin önünde duramazlar diye düşünüyorum. Yeter ki biz hata yapmayalım. Yeter ki yürüyüşümüzü değiştirmeyelim. Bizde o kararlıkta ve inançtayız. Allah’ın izniyle bu millete hizmette yanlış yapmayız. Yürüyüşümüzü değiştirmeyiz”

Haber: Mustafa KIlınç

Editör: Mahmut Beyaz