15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisine yuvalanmış bir grup FETÖ’cü üniformalı terörist tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimini genç nesillere aktarmak amacıyla harekete geçen Kahramanmaraşlı Bilgisayar Öğretmeni Ayşenur Alkaya, "15 Temmuz Destanı" isimli bir animasyon filmi hazırladı. Yaklaşık 6 aylık bir çaba sonucunda 10 dakikalık 3 boyutlu bir animasyon filmi tasarlayan Alkaya, özveriyle hazırladığı projesini hafta sonu miting için Kahramanmaraş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat kendisi teslim etmek istiyor. Genç öğretmen muhteşem bir şekilde yaptığı animasyon filmini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a da esnaf ziyareti esnasında izletti. Filmin neredeyse tamamını izleyen Ünal, çok beğendiğini de ifade etti. Animasyon filmi ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA Sistemi’ne de yüklenirken, bütün okullarda öğrencilere eğitim materyali olarak derslerde işlenecek.

“15 TEMMUZ DESTANI” İSİMLİ ANİMASYONDA NELER ANLATILIYOR?
Darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asker kıyafetli hainlerin köprüyü kapatması, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat'ın hainlerle tartışmasıyla başlayan film, şehit Ömer Halisdemir'in gösterdiği kahramanlık ve hain Semih Terzi'nin etkisiz hale getirilmesiyle devam ediyor. Vatandaşların tanklara karşı ülkeyi savunmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yönelik televizyon kanalındaki açıklamasına da animasyon filmde yer veriliyor. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un şehit edildiği olayın da anlatıldığı animasyon film, hainler tarafından sivil vatandaşların üzerine helikopterlerden ateş açılması, TBMM'nin bombalanmasının ardından asker kıyafetli hainlerin teslim olmasıyla son buluyor.

“6 AY BOYUNCA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIM”
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bilgisayar Öğretmeni Ayşenur Alkaya, “Ben Bilgisayar öğretmeniyim, ayrıca mimari animasyonda okuyarak çift ana dal yaptım. Ben 15 Temmuz videosunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmenlerimizden genç nesillerimize 15 Temmuz olayını kalıcı bir şekilde anlatmaya istemesi üzerine hazırladım. Bende düşündüm bir öğretmen olarak vatanım için ne yapabilirim dedim. Sonra aklıma böyle bir proje geldi. Ben 6 ay boyunca gece gündüz çalıştım. Bu videoyu hazırlarken hiçbir beklentim yoktu ki halende yok. Ben sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü yerine getirmek istedim” dedi.

“ANİMASYONU TEK BAŞIMA ÜSTLENDİM”
Animasyon filminin çok zor ve ancak ekip işi ile yapılabilecek bir iş olduğuna dikkat çeken Alkaya, “Videonun içeriğinde Gazimiz Safiye Bayat, Şehidimiz Ömer Halisdemir, yine Şehidimiz Erol Olçok ve oğlu ile diğer şehit, gazilerimiz var. Ben süreyi çok uzun tutmadım ve çocukların izlerken sıkılmaması adına 10 dakika yaptım. Az öncede söylediğim gibi videoyu hazırlamam toplam 6 ay sürdü. Normalde animasyon hazırlamak çok zor bir olay. Hemen yapamıyor ve çıkaramıyorsunuz. Animasyon işi ekip gerektiren bir olay. Ama ben bu işi tek başıma üstlendim” şeklinde konuştu.

“TEK İSTEĞİM PROJEMİ CUMHURBAŞKANIMIZA TESLİM ETMEK”
Tek isteğinin projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim etmek ve onu yakından görmek olduğunu söyleyen Alkaya, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Benim diğer projelerimde var. Sütçü İmam’ın ilk kurşun sıkması olayı, Şehy Sait olayı, Senem Ayşe olayı ve bayrak olayını animasyonlaştırdım. Bu animasyonları da hiçbir beklentim olmadan yaptım. Bu şehitlerimizi çocuklarımız, yeni neslimiz öğrensin. Cumhurbaşkanımız bu hafta sonu Kahramanmaraş’ta olacak. Benim tek beklentim kendisine bu projemi elden teslim etmek ve cumhurbaşkanımızı yakından görmek. En büyük isteğim budur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz