Özellikle AK Parti hükümetiyle birlikte son yıllarda sağlık hizmetlerinde büyük bir atılım görülürken, gerek kent merkezlerinde gerek ilçelerde gerekse de kırsal mahallelerde yapılan hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda bütün kent halkına sağlık hizmetlerini eşit bir şekilde sunmak amacıyla yapılan yatırımların bir yenisinin temeli Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ne bağlı Ufacıklı Mahallesi’ne kazandırıldı. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in özel takibiyle hızlı bir şekilde sonuç alınan Pazarcık Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün katıldığı temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

UFACIKLI HALKINA HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Programın açılış konuşmasını yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, görev süresinde Ufacıklı halkına hizmet etmenin boynunun borcu olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’ın himayesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber görevde bulunduğumuz 5 yıllık süreç içerisinde Ufacıklı halkına hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Pazarcık olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi bağrımıza basarak güzel memleketimize hizmet etmek bize her zaman pozitif enerji verecektir” dedi.

BÜTÜN HİZMETLERİ BİRER BİRER YERİNE GETİRECEĞİZ”

Göreve geldikten sonra bütün ilçelerin ve mahallerin eksikliklerini listelediklerini anlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sorunların çözümünde Büyükşehir, ilçe ve mahalle ayırt etmeden çalışacaklarını belirterek, “Bugün Pazarcık ilçemizde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Göreve geldikten sonra bütün ilçelerimizin ve mahallerimizin eksiklerini, ihtiyaçlarını listeledik. Bunları öncelikli bir plan oluşturarak birer birer yerine getireceğiz. Siz değerli halkımız bizlere güvenerek yetki verdiniz ve biz de bundan sonra mazeret üretecek değil hizmet edecek makamdayız. Seçimden önce ne ifade ettiysek onu yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir yerleşim yerimizin sorununu Büyükşehir, ilçe diye ayırt etmeden çözüme kavuşturmak için çabalayacağız. Takdir edersiniz ki ihtiyaçlar, talepler sınırsız ama kaynaklar sınırlıdır. Bütün ihtiyaçları bir öncelik dahilinde ve denge unsuru içerisinde götürmeye çalışıyoruz. Şundan emin olun ki ihtiyaç duyduğunu bütün hizmetleri önümüzdeki süreçlerde birer birer yerine getireceğiz. Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Sıkıntılı olsa da kaynak da buluruz ama birliğimiz, beraberliğimiz, muhabbetimiz devam ettikçe bu talepleri yerlerine getirebiliriz. Bu muhabbete yürekten teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

GÜZEL HİZMETLERLE KARŞINIZDA OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

Güngör’ün ardından kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, seçimin ardından güzel hizmetlerle vatandaşlarla bir araya gelmenin kendini mutlu ettiğini belirterek, “Pazarcık’ımızın çok değerli ve kıymetli insanları, sizleri Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Bu güzel tesisin hayırlı olmasını arz ediyorum. Seçimden sonra böyle güzel hizmetlerle bölgeye gelmekten dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Yol sorununun ne kadar önemli olduğunu biliyordum ve bu bize bir ayıp olarak söyleniyordu. Antep’e bölgeyi bağlatacak ve tüm insanlarımızı rahatlatacak bu hizmet olmazsa olmazımızdı. İçişleri Bakanlığı üzerinden sağladığımız 1 buçuk milyonluk bütçe için valimize ve belediye başkanımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Sezonun asfalt çalışma işlerini bölgemizde açmış olduk. Gelirken de yolda taşınan malzemeyi görmenin mutluluğunu yaşadım. Bunu birebir takip edeceğiz. Hizmetler bitmez ama birkaç taş eksiğimiz var. Onları da yaparız. Diğer isteklerinizi de ekonomik imkanlar doğrultusunda yerine getireceğiz” dedi.

BU MERKEZİMİZİN MALİYETİ 1,5 MİLYON TL’DİR”

Pazarcık Aile Sağlığı Merkezi’nin maliyetinin 1,5 milyon TL olduğuna dikkat çeken Güvenç, Türkiye’de büyük bir değişim yaşandığını söyledi. Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “İl Sağlık Müdürümüz Ali Öksüz’e şükranlarımı sunuyorum. Aslında bu sağlık merkezi programa alınmamıştı, başka bölgemizde arsa bulunmayınca beni bilgilendirdi. Ben de arsamızın hazır olduğunu ve buraya yaptırabileceğimizi söyledim. Bu merkezimizin maliyeti 1,5 milyon TL’dir kardeşlerim. Büyükşehir Belediye Başkanımız kendi öz geçmişini anlatırken, Türkiye’deki değişimi söylemiş oldu. Bu bölgeye beş hekimli Aile Sağlık Merkezi açıyoruz, İnşallah beş doktor burada görev yapacak ve bu bölgede Ufacıklı, Eğrice, Sultanlar, Kelleş, Salmanlı, Kızkapanlı, Mezere, Yukarı Öcüklü, Hürriyet, Karagöl ve Yiğitler gibi bütün köylerimize hizmet edecekler.”

100 OLAYDAN 96’SINA İLK 10 DAKİKA ULAŞMIŞIZ”

Kahramanmaraş’ın 43’ncü Acil Müdahale Servisi İstasyonu’nu Çağlayancerit’e açtıklarını kaydeden Güvenç, “Sadece bölgelere Aile Sağlık Merkezi yapmakla kalmıyoruz. Geçen hafta itibariyle Kahramanmaraş’ın 43’ncü Acil Müdahale Servisi İstasyonu’nu Çağlayancerit’e açtık. Dikkatlerinize sunuyorum, 43’ncüyü. Bu ne demektir biliyor musunuz? Allah’ın izniyle nerede bir Kahramanmaraşlı varsa, nerede bir Pazarcıklı varsa, nerede bir Ufacıklı varsa derhal 24 saat ihtiyaç olduğunda oraya ulaşıyoruz. 2019 yılının rakamlarını paylaştık, vicdanlarınıza sunuyorum il ve ilçe merkezlerindeyseniz 100 olaydan 96’sına ilk 10 dakika ulaşmışız. Tamamen torpilsiz, vekili aramadın, belediye başkanını aramadın, valiyi aramadın, gece 2’de acil durumu oldu Ufacıklı gibi kırsal mahallelerdeki kardeşimin telefonun üzerine 100 olaydan 86’sına yarım saat içerisinde kentin neresinde olursa olsun ambulansı, hemşireyi, sağlık görevlisini emrinize ulaştırmışız” şeklinde konuştu.

ÇALIŞIYORUZ, ÇABALIYORUZ VE DAHA YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE KURUYORUZ”

Gerçek gündemlerinin halkın gündemi olduğunu kaydeden Güvenç, ibadet aşkıyla tüm imkanları vatandaşlar için seferber edeceklerinin altını çizerek, “Dünya ne konuşursa konuşsun, ne derlerse desinler bizim gerçek gündemimiz halkın gündemidir, halkın yoludur. Halkın okulu, halkın geçimi, halkın işi, halkın pamuğu, halkın mercimeği. Bizim işimiz sizin işiniz. Dünyada kıyamet koparsalar Allah’ın izniyle biz valimizle, vekilimizle, başkanımızla, bütün kadrolarımızla sizin gündeminizi şaşırmamaya, sizin ihtiyaçlarınıza koşmaya, ibadet aşkıyla tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Somut olanı başlanan yol, somut olanı burada temeli atılan sağlık evi, somut olan 2019’da 10 dakika içinde veya kırsalda yarım saat içinde ulaştığımız hastalarımız. İşte Halep burada değilse, Arşın burada. Eskisi gibi ambulansın mazotunu alacaksın, hastanede bıçak parası ödeyeceksin, hastane için belediye başkanından torpil isteyeceksin, anneni ziyaret etmek için kapıdaki adama sigara alacaksın gibi durumları bitirdik. Çalışıyoruz, çabalıyoruz ve daha yaşanabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir şehirler kurmaya çalışıyoruz. Bizim çektiklerimizi yeni nesillerin çekmemesi en büyük arzumuzdur” açıklamalarında bulundu.

DAHA FAZLASINI YAPMAMIZ LAZIM”

Yapılan yatırımların yeterli olmadığına değinen Güvenç, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Allah’a hamdolsun, bugün gelinen noktada gençlerimizin şartlarının her bakımdan bizim dönemlerimizden daha iyiye geldiğini görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki bu yaptığımız hizmetlerde yetişmez, daha fazlasını yapmamız lazım. Bunun için de birlik olacağız, beraber olacağız, ibadet aşkıyla hepimiz çalışacağız, üreteceğiz. Fitnenin olduğu yerde, istikrarın olmadığı yerde, çalışmanın, samimiyetin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz, olmadı da zaten. Yıllar yılı yokluk, yoksulluk, çaresizlik ülkemizin, şehirlerimizin, belediyelerimizin kaderi oldu. Çalıştığımız için, samimi olduğumuz için bugün yapılamaz denilen birçok yatırımı da yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu tesisin bütün bölge insanımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZIN ÖZEL BİR TAKİBİ OLDU”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise Pazarcık Aile Sağlığı Merkezi’nin inşa edilmesinde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’in özel bir çabası olduğunu vurguladı. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının önemine değinen Özkan, “Ufacık yöresi deyince aslında bir büyüklüğü barındırıyor zira burası kadim medeniyetin temsilcisi. Bu yörenin tarihi bir medeniyetin temsilcileri olduğunu söylediler. O anlamda Ufacık bu yönüyle de önemli. Özellikle İçişleri Komisyonu Başkanımızın buradaki yol ve sağlık ocağı ile ilgili özel bir takipleri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın en büyük projelerinden birisi olan yolun buradan başlaması çok anlamlı. Ufacık yöresine büyük hizmetlerle gelmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Aile Sağlık Merkezi’nin yöremize, bölgemize hayırlar, sağlık ve sıhhat getirmesini diliyorum. Sağlık kamu hizmetleri hükümetimizin ve devletimizin en öncelediği, en önemli işlerden birisi. Şuan da İstanbul’da ya da Ankara’da olan sağlık alt yapısının aynısına Kahramanmaraş da sahiptir. Sağlık ve eğitim hizmetinin iyi bir şekilde yaygınlaştırması gelecek nesillerimize bir güvence vermenin olmazsa olmazı. Bu yatırımları devlet ve hükümet olarak, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, kamu kuruluşlarımızla beraber artarak devam ettireceğiz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Pazarcık ASM’nin temeli atıldı.

Güvenç ve beraberindeki heyet ardından yapımı devam eden İlçe Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Sonrasında ise yapımı yıllardır beklenen Pazarcık Karataşlık (Gaziantep) Grup Yolu’nda asfalt serme işlemi gerçekleştirildi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz