Milli duruş yerli cevap olduğu zaman sağına soluna bakmadan emperyalistlere gereken cevabı veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ABD’nin ekonomik yaptırımına tokat gibi yanıt verdi. Daha önce Büyükşehir Belediyesinde bulanan 2 bin bilgisayarın işletim sistemi olan ABD menşeli Windowsu kaldırarak milli yazılım Pardus’a geçiren Başkan Erkoç, yeni bir video yayımlayarak, köklü medeniyetimizin nelere kadir olduğunu ve köklü medeniye ile neler yapılabileceğinin mesajını verdi.

TÜRK MİLLETİ OYUNU GÖRDÜ

Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomik saldırıların hepsini bertaraf edeceklerini belirten Erkoç: “Ülkemizi son günlerde yoğun bir ekonomik saldırı altında. Emperyalizmin yeni saldırı biçimi ekonomik bir kılıfla gelmekte. Allaha hamd olsun, biz 100 yıl önce bu ülkeyi işgal eden emperyalistleri nasıl bozguna uğrattıysak, 15 Temmuz’da Fetullahçı teröristlerin maşa olarak kullanıldığı ve 15 Temmuz hain darbe girişimini nasıl bertaraf etmişsek, Allaha hamd olsun bu ekonomik saldırıları da aziz milletimizin birlik ve beraberliği ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bertaraf edeceğiz. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz, milletimizin azmi ve inancı. Bizi biz yapan, bizi bir millet yapan en güçlü değerler de bunlar” şeklinde konuştu

TARİHTE DE GÖRDÜK

Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz tarihte gördük. Bu değerlerimiz etrafında toplandığımızda, nasıl dünyanın en güçlü ordularını bozguna uğrattığımızı en büyük saldıralar karşısında nasıl zaferler kazandığımız tarihte sabittir. Dünyaya bunu ispatlamışızdır. Yapılan bu ekonomik saldırıları da, bertaraf etmişizdir. Omuz omuza olduğumuz sürece birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey yok. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok tasarruf edeceğiz, daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz.

TÜRKİYE’MİZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GELECEĞE YÜRÜMEKTE

Dünyada ki bu düzenin değişmesinde önemli rol oynamakta. Nasıl kurtuluş savaşında o dönemin emperyalist, sömürgeci ve işgalci güçlerine karşı kazanmış olduğumuz başarı, kurmuş olduğumuz Cumhuriyet dünyanın dört bir yanındaki mazlum ülkelere umut kaynağı olmuşsa, 15 Temmuzda ’ki asil duruşumuzda dünyanın dört bir yanında cuntacıların zulmü altında inleyen milletlere de umut kaynağı olmuştur. Saldırı biçim ve şekil değiştirmiş, ekonomik olarak dünyayı tehdit etmekte. Bir çok mazlum ve kalkınmakta olan ülkeye karşı bu saldırılar onları köleleştirmek için devam etmekte. Bu bizim asil duruşumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu duruş onlara da umut kaynağı olacak. Dünyada yeni bir sistemin yeni bir düzenin başlangıcı aşamasında çok önemli bir rol olmuş olacak. Artık bugünkü bizim çağrılarımızı dünya da yüzden fazla ülke desteklemekte, bunu da BM’de ki oylamada görmekteyiz. Artık gücü olan haklı değil, gerçekten haklı olanın haklı olduğu dünyada önemli adımlar atmaktayız. Bunu destekleyen ülke sayısı da artmakta”

Haber: Emre Akkış- Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz