31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak oyların yüze 67,60’ını alarak Kahramanmaraş’ın yeni dönemdeki Şehr’ül Emini olan Hayrettin Güngör, Büyükşehir Belediyesi’ne uygun bir teşkilat şeması oluşturmak için çalışıyor. Özellikle belediyeye kaynak yaratma noktasında ciddi tasarruf kararları alan Başkan Güngör, bu doğrultuda bir yandan sayısı fazla olan daire başkanlıklarından bazılarını kapatırken, diğer yandan da ihtiyaç fazlası araçları iade ettiriyor. Her alanda israfı önleyeceklerinin altını çizen Başkan Güngör, kaynakları iyi ve etkin kullanacaklarına vurgu yaptı.

“REVİZYONUMUZ DEVAM EDİYOR”
Belediye içerisindeki revizyonlarının devam ettiğini ifade eden Başkan Güngör, “‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olur’ diye atasözü var. Ama yönetim bilmenin gerekleri var. Bu bana göre, ona göre de çok değişmez. Tabi ki belki her bir yöneticinin farklılıkları olabilir ama bizim yaptığımız bana, sana, ona göre bir değişiklik değil. Buradaki yapmak istediğimiz ilk öncelikli işlerden bizim büyükşehir belediyesine uygun bir teşkilat şeması oluşturmak. Bazı birimlerin, bazı birimlerle birleştirilmesi gerektiğini gördük. Onu da meclis toplantımızda gördünüz. Mesela 2 şube müdürü 1 daire başkanı olmaz, 2 müfettişe 1 teftiş kurulu başkanı olmaz. Yani 1 daire başkanı kuruyorsanız onun görev alanı şube müdürlüğünün de belli bir ölçekte olması gerekir. Birbirine benzeyen daireler var, bunları birleştiriyoruz. Eğer böyle 2 şube 1 daire başkanı şeklinde varsa bunları da başka bir birime aktarıyoruz. Bu şekilde revizyonumuz devam ediyor” şeklinde konuştu.

“TASARRUF İLKELERİNE ÇOK RİAYET EDİYORUZ”
Tasarruf ilkelerine fazlaca riayet ettiklerinden bahseden Başkan Güngör, “Aktif olmayan daire başkanlıkları vardı, bunları kapattık. Teşkilat şemasını henüz nihayetlendirmedik. Ziyaretçiler ve Ankara'daki toplantıdan dolayı yoğun bir gündem var. Ama tahmin ediyorum ki bu hafta içerisinde teşkilatımızı son aşamaya getirmiş olacağız. Seçim esnasında ve mazbatayı aldıktan sonra "Nasıl kaynak yaratacaksınız" diye sorular sormuştunuz. Onun en önemli araçlarından biri mevcut kaynağı iyi kullanmak. Tasarruf ilkelerine çok riayet ediyoruz. Bu manada yaklaşık 100'e yakın aracı geri iade ettik. Araçlarla ilgili bir havuz oluşturduk. Buradan da ciddi bir tasarruf elde ettiğimizi gördük. Sadece bu alanda değil her bir alanda mümkün olduğunca israfı önleyeceğiz. Kaynaklarımızı iyi ve etkin kullanacağız, buna da dikkat ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız her alanda devam edecek. Kaynak yaratacağız, başka kaynaklar bulacağız, projeler yapacağız ama kaynağımızı da iyi ve etkin kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz