Kahramanmaraş’tan yükselen ve başarılı çalışmalarıyla dünya şirketi haline gelen Kipaş Holding, eğitim alanında yaptığı yatırımlarla kentin ihtiyacı olan yetiştirilmiş insan gücünün karşılanmasının yanı sıra eğitim imkanı olmayan, ihtiyaç sahibi ancak zeki çocukların eğitimine de katkıda bulunuyor. Bu düşüncelerle kurulan Özel Kipaş Eğitim Kurumları, Kahramanmaraş’ın en büyük sorunlarından biri olan eğitim sorununa çözüm bulmak amacıyla Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Öksüz tarafından 10 yıl önce kente kazandırılmıştı. Ticari kaygı gütmeyen, hayır amaçlı ve kendi alanında örnek bir kurum olmayı hedefleyen Özel Kipaş Eğitim Kurumları, 32 bin m2’lik kurulu alanı içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve anadolu lisesini barındırıyor. Öğrencilerine eşsiz bir ortamda eğitim imkanı sunan Kipaş Eğitim Kurumları, sürekli artan okul mevcudu ve güçlenen öğretmen kadrosu ile geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Kipaş Eğitim Kurumları, eğitimdeki başarısını bütün sınavlarda dereceye giren öğrencileriyle kanıtlarken, bu başarısını Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda gösterdi. 2018 YKS’de Kipaş Eğitim Kurumları’ndan Betül Kahraman Türkiye 37.si ve Kahramanmaraş 1.si olurken, Ömer Huzeyfe Bahadıroğlu Türkiye 158.si, Beyza Söyler Türkiye 430.su ve Berfin Şimşek Türkiye 553.sü oldu. Ayrıca ilk 500’deki 3 öğrencinin yanı sıra ilk 5 binde 11, ilk 10 binde 23 öğrenci derece aldı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN KENTİMİZİN VE BÖLGEMİZİN MEDARI İFTARI OLDU”

Kipaş Eğitim Kurumları’ndan yapılan açıklamada, on yılda olduğu gibi 2017-2018 eğitim-öğretim yılını da zirvede tamamlamaktan mutlu olunduğunu ifade edilirken, “Özel Kipaş Fen ve Anadolu Liseleri olarak geride bıraktığımız on yılda olduğu gibi 2017-2018 eğitim-öğretim yılını da yine zirvede tamamlamaktan mutluyuz. Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin yarıştığı YKS’de öğrencilerimiz Türkiye çapında önemli dereceler elde ederek Kahramanmaraş’ımızın ve bölgemizin medar-ı iftiharı oldular. Kipaş Eğitim Kurumları olarak bireysel başarı kadar kitlesel başarının da önemli olduğunun bilincindeyiz ve bu doğrultuda eğitim-öğretim çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 2018 YKS’de öğrencilerimizden Betül Kahraman Türkiye 37.si ve Kahramanmaraş 1.si, Ömer Huzeyfe Bahadıroğlu Türkiye 158.si, Beyza Söyler Türkiye 430.su ve Berfin Şimşek Türkiye 553.sü oldular. Ayrıca ilk 500’deki 3 öğrencimizin yanında ilk 5 binde 11, ilk 10 binde 23 öğrencimiz derece aldı” denildi.

MEHMET HANİFİ ÖKSÜZ’ÜN HEDEFİNE ULAŞTIK”

Kipaş Eğitim Kurumları kurucusu Mehmet Hanifi Öksüz’ün hedeflerine emin adımlarla ulaşıldığının altının çizildiği açıklama şu şekilde devam etti, “Kipaş Eğitim Kurumları olarak 10. yılımızı kutladığımız 2018 yılını bu derecelerle taçlandırmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Kimi ilkokuldan kimi de ortaokuldan başlayarak eğitim-öğretim hayatını KİPAŞ Okullarında sürdüren değerli mezunlarımızın tamamına yakını istedikleri üniversite veya bölümleri kazanacak puanları almış bulunmaktadırlar. Uzun soluklu eğitim ve kitlesel başarı Kipaş Okullarının vazgeçilmezidir. Yıllardır, Türkiye’nin en başarılı okullarından biriyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Kurucumuz Sayın Mehmet Hanifi Öksüz’ün “10. Yılında şehrinin ve bölgesinin en başarılı ve en çok tercih edilen okulu olacağız” hedefine bugün ulaşmış olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu uğurda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz