Onikişubat İlçesi Yörükselim Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve Suriyeli Halid Elisa’nın işlettiği bakkala, önceki gün bir kişi girerek, veresiye satış olup olmadığını sordu. Bakkal Halid Elisa’nın sadece tanıdığı kişilere veresiye verdiğini söylemesi üzerine hayırsever kişi defteri satın almak istediğini söyledi. Elisa’ya defterdeki borcu hesaplamasını söyleyen kişi, telefon numarasını bıraktıktan sonra uzaklaştı. Bir süre sonra yeniden bakkal dükkânına gelen kişi, veresiye defterinde biriken 10 bin 700 TL’lik borcu ödeyerek defteri aldı.

“VERESİYE DEFTERİN VARSA BEN HEPSİNİ ÖDEYECEĞİM”
Yaşadığı olayı anlatan Bakkal Halid Elisa, "Pazar günü akşamüstü saatleriydi.  Dükkâna 55 yaşlarında bir hayırsever geldi ve bana, ‘Sen Suriyeli misin? Bu civarda Suriyeli oturan var mı? Veresiye defterin varsa ben hepsini ödeyeceğim’ dedi. Bende evet var dedim ve defteri hesapladım. Veresiye defterinden tam 10 bin 700 TL borç çıktı. Daha sonra hayırsever kişi 10 bin 700 TL borcu bana ödedi ve defteri de alıp gitti.

“TÜRK MİLLETİNE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”
Vatandaş parayı ödedikten sonra borcu olan müşterilerimi aradım. Bir kişinin gelerek veresiye defteri içerisindeki bütün borçları ödediğini söylediğimde çığlık atarak sevinen müşterilerim oldu. Tabii, telefonla aradığım müşterilerimden bazıları bu olaya da inanmayarak koşarak bakkala geldiler. Suriye’de geçmişte böyle şeyler vardı ama şu an olduğunu düşünmüyorum. Türk milleti gerçekten çok merhametli bir millet. Böyle bir şeyin olması gerçekten çok güzel bir şey. Türk milletine ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz