Mesut Çanak öncülüğündeki Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi, kent futboluna yön verirken, antrenörlerin gelişimleri noktasında başarılı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ortak çalışmasıyla Kahramanmaraş’taki antrenör sayısını artırmak noktasında çalışmalar yapan TÜFAD Kahramanmaraş şubesi, mevcut antrenörlerin de gelişimlerine yönelik seminerler düzenliyor. Bu kapsamda üç aşamalı gerçekleşecek olan 1. Salih Fidan Gelişim Semineri’nin ilk aşaması yoğun katılımla gerçekleştirildi. Öğleden önce Kahramanmaraş Sütçü İmam öğretim üyelerinin verdiği teorik eğitimin ardından, öğleden sonra ise Besyo öğrencilerinin antıralanmarına katılarak pratik çalışması yapıldı. Eğitim semineri; Şubat, Mart, Nisan aylarında birer tane olmak üzere toplamda 3 aşamada tamamlanacak.

45 ANTRENÖRÜ KAHRAMANMARAŞ’TA AĞIRLADIK”

Seminer hakkında bilgi veren Mesut Çanak, 1. Salih Fidan Gelişim Semineri 1. Salih Fidan Sürekli Gelişim Semineri’miz Sütcü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okul’da başladı. Seminerimize TFF Teknik Direktör, UEFA Elit A Lisans, UEFA A, UEFA B, Prof Kaleci Antrenörleri ile TFF A Lisans sahibi antrenörler katıldı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ve Sütcü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) işbirliğiyle gerçekleşecek seminerde antrenörlerimize sabah teorik, öğleden sonra ise pratik bilgiler verildi. Üç aşamalı yapılacak seminere Kahramanmaraş yanında Adana, Osmaniye, Aksaray ve Cizre’den toplam 45 antrenör katıl. Seminere katılan hocalarımıza her seminer için 5 kredi puanı verildi” dedi.

Çanak, seminere katılan antrenörlere başarılar diledi.
Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Aksaray ve Cizre’den, TFF Teknik Direktör, UEFA Elit A Lisans, UEFA A, UEFA B, Prof Kaleci Antrenörleri ile TFF A Lisans sahibi toplam 45 antrenör katıldı.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz