Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, bazı basın-yayın organlarında çıkan, “Kamuyu 118 bin TL zarara uğrattığı açığa çıkan belediye” haberleri üzerine kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Kervanhan’da bir araya geldi. Çıkan haberlere sert tepki gösteren Başkan Çeleğen, Ekinözü’nde herhangi bir vatandaşın şahsıyla ilgili, “Bir lira parayı haram yer” demesi halinde görevi bırakacağını söyledi. Ekinözü belediyesi olarak Cumhurbaşkanına, AK Partiye ya da İçişleri Bakanlığı’na zarar verecek hiçbir işlemde bulunmadıklarının altını çizen Başkan Çeleğen, haberleri yapan kurumlara dava açacaklarını da sözlerine ekledi.

“BİR LİRA PARAYI HARAM YER DERLERSE GÖREVİ BIRAKIRIM”
Başkan Çeleğen, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bugün şahsımla ilgili bazı basın yayın organlarında asparagas iftira dolu haberler gördük.  Ben Ekinözü’nde doğdum büyüdüm. Ekinözü’nde 36 yıllık devlet memurluğum var. Tabii ki 2014 yılında Allah bize bu görevi nasip etti. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sizlerde dâhil değerli basın mensuplarımız herhangi bir vatandaşımızla Ekinözü ilçemizde bir kamuoyu yoklaması yapsın. Vatandaşlarımız “Bir lira parayı haram yer” derlerse ben bu görevimden istifa ediyorum ve size söz veriyorum.”

“ŞUANDA HUKUKU SÜREÇ DEVAM EDİYOR”
Şu anda hukuki sürecin devam ettiğini belirten Başkan Çeleğen, “Tabi ilçemizde bir şahıs var. Şuan bizde bir dilekçesi var. Biz göreve geldikten sonra bu şahıs Ekinözü Belediyesi’nde 4 dönem hesap işleri yapmıştır. Ekinözü’nde görev yapan bütün belediye başkanlarımı çeşitli iftiralarla şikâyet etmiştir. Tabii ki bu şahıs ben göreve geldikten sonra, “Tekrar beni buraya müdür olarak al” dedi. Ben ise onu tekrardan müdür olarak almayacağı söyledim. Ondan sonra bu şahıs bizleri Kahramanmaraş Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na 50-60 sayfalık şikâyet etti. Şikâyetlerin içerinde çok büyük iftiralar var. Şuanda hukuku süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAKANIMIZ HİÇ KİMSEYE KALKAN OLMAZ”
“Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu hiç kimseye kalkan olmaz. Hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmaz” diyen Başkan Çeleğen, bu meseleden yüzleri ak bir şekilde çıkacaklarına olan inançlarının tam olduğunu söyledi. Başkan Çeleğen, “ Bizim bu söylenen şeylerle kesinlikle en ufak İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri gelmiştir, böyle bir kamu zararı yoktur. Bu sadece bir iftiradır. Biz bu haberleri yapan kuruluşları mahkemeye vereceğiz. İçişleri Bakanlığımızın müfettişlerimizden sonra soruşturma izni vermemesinden sonra bu şahıs tekrar kudurmuştur. Danıştay’a müracaat etmiştir. Biz buradan da yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bizlerde çok yüklü bir şekilde tazminat davası açacağız. Ekinözü belediyesi olarak liderimize, Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye ya da İçişleri Bakanlığımıza zarar verecek hiçbir şeyde bulunmadık” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz