İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: "Türkiye'nin cömertliğini ve Suriyeli mültecilerle ilgili tecrübesini görmek lazım"
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile İngiltere İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mark Sedwill, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 19 bin Suriyeli mültecinin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
Çadır kentten sorumlu Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu tarafından Kahramanmaraş Havalimanı'nda karşılanan Moore ve Sedwill, buradan çadır kente geçti.
Kurtoğlu'ndan çadır kentte yapılan çalışmalara ilişkin brifing alan konuk heyet, daha sonra market, spor tesisleri, kreş ve çadır gibi sosyal yaşam alanlarında incelemede bulundu.
Richard Moore, spor tesisleri ziyaretinde Suriyeli bir çocukla masa tenisi oynadı. Çekişmeli geçen maçı Suriyeli çocuğun kazanması üzerine Moore, tokalaştığı çocuğu tebrik etti.
Büyükelçi Moore, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mülteci konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiğini söyledi.
Mark Sedwill ile çadır kentteki hizmetler hakkında bilgi almak üzere geldiklerini anımsatan Moore, şunları kaydetti:"Özellikle Türkiye'nin cömertliğini ve Suriyeli mültecilerle ilgili tecrübesini görmek lazım. Bu konuda Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz. Çünkü, Türkiye'nin tecrübesini öğrenmemiz lazım. Türkiye başka ülkelerden inanılmaz fazla yatırım yapmış. Çadır kent çok etkileyici, ilham verici bir örnek. Bu yüzden müsteşarımızı buraya getirdik. Mülteciler hepimizin sorumluluğundadır. Suriyeli mülteci konusu sadece Türkiye'nin sorunu değil, insanlığın ve İngiltere'nin de sorundur. Bu nedenle 2,3 milyar pound ödedik. Bizim payımızı vermek lazım."AA

Editör: Mahmut Beyaz