Eğitimden sosyal projelere, öğrenci burslarından gıda ve giyim yardımlarına kadar birçok projeye imza atan Saçaklızade Vakfı, ihtiyaç sahiplerine 365 gün sıcak yemek ulaştırıyor.
Kahramanmaraş'ta 24 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla   İsmet Karaokur Başkanlığında kurulan Saçaklızade Vakfı, yardımseverlerden temin ettikleri yardımları da ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Vakıf gönüllülerinin detaylı araştırmasının ardından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kartlarla günlük 3 çeşit yemek alıyor. 365 gün kaynayan kazanlardan başta kent halkı olmak üzere Suriyeli, İranlı ve Afganistanlı aileler de faydalanıyor. 
 
DEMİRDÖĞEN, ‘YARDIMSEVER OLMAK BİZİM GENLERİMİZDE VAR’
Konu hakkında açıklama yapan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, “Biz millet olarak merhametli, şefkatli bir milletiz buda bizim tarihten gelen bir geleneğimizdir” dedi. Vakıf olarak 24 yıl önce yaklaşık 400 kişi için yemek çıkarttıklarını belirten Demirdöğen, Kahramanmaraş halkının destekleriyle de bu sayının her yıl arttığını ifade etti. Vakıf olarak yılın 365 günü sıcak yemek çıkarttıklarının altını çizen Demirdöğen, “Vakfımız sadece yemekle kalmayıp, çok güzel eğitim müesseseleri yaptı. Bunlar, Özel Beyza İlköğretim, ortaokulu, kreşi lisesi, fen lisesi, Simya Eğitim Kurumları. Tüm bu eğitim kurumları Saçaklızade Vakfı’nın hizmetleridir. Vakfımızın aynı zamanda yurt hizmetleri vardır. Vakfımızda geniş bir hizmet yelpazesi vardır. Fakir ailelere hitap eden gıda bankamız vardır. Fakir aileler bize müracaat ederek ihtiyaç içinde olduklarını kimseden bir şey isteyemeden çalışamadıklarını söylüyor. Bu kişilerden birer adet form ve dilekçe alıyoruz. Ekibimiz bu kişilerin evlerine giderek denetleme yapıyor. Kişilerin gelir ve giderleri araştırılıyor. Eğer bu kişi gerçekten ihtiyaç sahibi ise, bu kişilere limitini bizim belirlediğimiz bir kart veriyoruz. Evde yaşayan kişi sayısına göre limit belirleniyor. Kişilerde bu limit kadar ihtiyaçlarını karşılıyor. Bizim aşevimizde günlük yemek çıkıyor. Yemeklerimizde de çok dikkatli oluyoruz biz evimize götürmediğimiz bir yemeği fakire de vermiyoruz. Şu anda bizim yerli fakirlerimiz olduğu gibi Suriye’den gelen misafirlerimizde var. Biz onlara mülteci falanda demiyoruz. Allah onların düştüğü hale bizleri düşürmesin. Biz millet olarak merhametli, şefkatli bir milletiz buda bizim tarihten gelen bir geleneğimizdir. Yardımsever olmak bizim genlerimizde vardır. Tespit ettiğimiz kişilere yemeğin yanı sıra giyecek ve diğer ihtiyaçlarında da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş halkına da çok teşekkür ediyoruz. Bizlere destek oluyor. 5 bine yakın fakirimiz günlük sıcak yemeğini buradan alıyor. Yemeklerimiz 4 şubede dağıtılıyor. Orman Dairesi’nde, Yörük Selim’de, Dulkadiroğlu Mahallesi’nde ve Merkez Çarşıbaşı Camii’ndedir. Hamt olsun bugüne kadar yemek dağıtımlarımız hiç aksamadı. Bizde bundan dolayı çok büyük şeref duyuyoruz ve Allah’a şükrediyoruz” dedi.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz