AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulaması kapsamında TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, vatandaşların sorunlarını dinledi.

AK Parti'nin yeni bir uygulaması olan "Nöbetçi Vekil" kapsamında partisinin İl Teşkilatı'nda vatandaşların sorunları dinleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi İç İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, önemli açıklamalarda bulundu. Nöbetçi milletvekili uygulaması kapsamında hemşerilerinin sorun ve sıkıntılarını tek tek dinleyerek ilgili yerlere ulaştırdıklarını söyleyen Güvenç, Kahramanmaraş'ta ki geziler kapsamında şehit ailelerini ziyaret ettiklerini belirtti. Güvenç, çok uzun yıllardır beklenilen vize muafiyeti ile ilgili Avrupa Birliği'nden söz alınıldığını ve bu kapsamda çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Taşeron işcilerin durumuna da değinen Güvenç, şu ana kadar meclise herhangi bir metin gönderilmediğini ancak taşeron işcilerin yönetmeliğinin, çatısının belli olduğunu ve bununla ilgili kanuni düzenleme meclise geldiği zaman en kısa sürede bu durumu sonlandıracaklarını belirtti. Kahramanmaraş'ta Suriyeli 27 bin sığınmacının barındığı çadır kent için tespit edilen şehir merkezine 20 kilometre uzakta bulunan Sivricehüyük Mahallesi'ne Kurulmaya Başlayan Çadırkentin kurulmasına karşı çıkan köy halkın 2 gündür bölgede eylem yapması üzerine Güvenç, Cumhuriyet Halk Partisinin bu konuda ki tavırlarını doğru bulmadığını söylerek 70'li yıların siyasetini bırakmasını istedi.

'VATANDAŞIMIZIN SORUNLARINI DİNLİYORUM'
Bu hafta sonu partisinin yeni başlattığı nöbetçi milletvekili uygulaması kapsamında pazar günü saat: 13.00 ile 17.00 arasında vatandaşlarımızı kabul ettiğini ve sorunlarını dinlediğini söyleyen Güvenç, şunları kaydett: "Bugün buraya muhtarlarımız ve kamu görevlilerinden gelen arkadaşlarımız oldu. Uygulama kapsamında buraya gelen vatandaşların taleplerini dinleyerek ilgili yerlere ulaştırıyoruz. Gezimiz kapsamında şehidimizide ziyaret ettik ve Şehitlerimize Allah'tan rahmet diiyorum. İnşallah en kısa zamanda bu ülkede kalıcı barşı tesis edeceğiz. Bunun için tüm vatandaşlarımızın bize duayla destek vermesini bekliyoruz. Kahramanm çocuklarımız bölgede hain terör örgütüyle mücadelesine devam ediyor. Artıkı anlaşıldı ki bütün bunların belirli bir merkezden devletimizin varlığına, birliğine ve geleceğine karşı yapılan bir saldırı olduğu artık anlaşıldı. Ama bu devletin bu milletin imanı, inancı ve gücü bunların üstesinden gelecektir. Bu memleketin ekmeği suyu ve aşı 75 milyonada yeter. Allah korusun bu çatı çökerse de herkes bunun altında kalır. Bütün vatandaşlarımızın bunun bilincinde olması lazım. Herkesin gençlerine, çocuklarına sahip olması lazım. Bugün en çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bir dönemdir."

'GÜNDEM ÇOK YOĞUN'
Türkiye gündeminin çok yoğun olduğunu ifade eden Güvenç, AB'den vize muafiyetinin alındığını ve taşeron işcilerle alakalı da meclise bir kanuni düzenleme geldikten sonra en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını vurguladı. Güvenç, "Türkiye gündemi çok yoğun. Bir yandan Haziran ayında Avrupa Birliği'nden çok uzun yıllardır beklediğimiz vize muafiyeti sözü alınmışken bunla ilgili yapmamız gereken çalışmalar var. Herkesin bildiği gibi 72 başlık altında AB ile yaptığımız görüşmelerde alınması gereken tedbirlier, çıkarılması gereken kanunlar var. Biz bu 72'yi 35 başlığa düşürdük. İnşallah önümüzde ki dönem Salı gününden itibaren yasaları çıkartmaya başlayacağız. Bununla ilgili muhalefetin yoğun engellemelerine rağmen gece gündüz çalışarak bu yasaları çıkaracağız. Bu kapsamda taşeron işcilerle ilgili Başbakanımızın ve Maliye Bakanımızın bir açıklaması oldu. Bütün herkes rbu durum nasıl olacak arıyor. Şunu ifade ediyorum. Şu an itibariyle meclise gönderilmiş herhangi bir metin yok. Öyle zannediyorum ki bütünn bu kamuoyunda ki tartışmalar yeniden değerlendirilip bir ay içerisinde inşallah bir metin gelecek diye düşüyorum. Taşeron işcilerin çatısı belirlenmiştir. İnşallah netleştirilerek meclisten çıkarılacak ve uzun yıllar beklenen taşeron işci konusu hallolacaktır. Önümüzde ki dönemde kolluğun gözetim ve denetimi için yeniden bir yapılandırma yapacağız ve bununda yasalarını meclisten geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
'ÇADIRKENTİN KURULMASINDA YANLIŞ ANLAŞICAK BİR DURUM YOK'
Çadırkent konusu mecliste de CHP milletvekilinden birisi gündeme getirdi. Açıkcası bunu çok yadırgadığını ve konuyla ilgili yanlış işler yapıldığını söyleyen Güvenç, çadırkent kurulması hususunda yanlış anlaşılacak ve bu kadar tepki verilecek bir durumun olmadığını ifade ederek vatandaşlara sağ duyu çağrısı yaptı. Güvenç, "Şanlıurfa da hem vali, hem belediye başkanlığı görevindeyken 5 tane büyük çadırkent kuruluşunun içinde olan 20-25 bin kişilik çadırkentler kurduk. İstihdam ve ekonomik haraketlilik olur diye talep etti. Ceylanpınar da çadırkenti kurduğumuzda Viranşehirliler dediler ki niye bize çadırkent kurulmuyor diye istekte bulunuldu. Çadırkentin kurulmasında yanlış anlaşılacak ve bu kadar tepkiye neden olacak bir durum yok. Buradan bütün hemşerilerime sesleniyorum. Bunun üzerinden siyaset yapmak yanlıştır. Bizim net bir şekilde söylediğimiz şey bu ülkenin tüm değerlerini kucaklıyoruz. Bunun üzerinden alevi köylerinin içerisine kamp kuruluyor denmesi yanlıştır. Alevilerde bizim vatandaşımız, kardeşimiz, bu ülkenin insanlarıdır. Çadırkentin o bölgeye kurulacak olma sebebi ise hem maliyeti düşük hemde yer olması dolasıyla seçildi. Yoksa şuanda çadırkentin mevcut bir yeri var. Tokinin orası düşünüldü ama Toki'nin yaptığı incelemeye göre toprak kayması tehlikesi nedeniyle maliyetinin çok yüksek olacağı söylenildi. Bir takım siyasi yöne çekilmesini, bunun üzerinden provakasyon yapılması ve alevi vatandaşlarımızın tahrik edilmeye çalışılmasını şiddetle reddediyorum" dedi.
 
'AK PARTİ ZİHNİYETİNDE AYRIMCILIK YOKTUR'
AK Parti zihniyetinde ayrımcılık olmadığını belirten Güven.Bütün Kahramanmaraş'ın köy ve köylülerine bakış açılarının aynı olduğunu söyledi. Güvenç, "Bunun üzerinden siyaset yapma CHP geleneğinin işidir. CHP fikir, hizmet ve pozitif güzel şeyle üreteceğine bir takım değerlerimizi kaşıyarak onun üzerinden fitne çıkararak, milleti birbirine düşüşerek siyaset yapmaya çalışıyor. Buna ne alevi, ne sünni kardeşim izin verir. Türkiye bunu geçmiştir. Türkiye bu ayrıştımalardan, provakasyonlardan, fitnelerden çok acı çekmiştir. Benim şehrim, insanım da çok acı çekmiştir. Biz bunlara izin vermeyiz. Bütün vatandaşlarımızı kucakladık, kucaklarız. Orada kurulan çadırkentte ki insanlar kalıcı değiller. Onlar orada edebiyen ikametgah etmeyecekler. Bu geçiçi bir stadüdür. Oraya bunlar yerleştirilerek demokratik yapı değitirilmek isteniyor. Bunlara asla izin vermeyiz. Orada ki muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza sesleniyorum. Biz onların emrindeyiz. Onları başkaların kullanmalarına, istismar etmelerine asla izin vermeyiz" diye konuştu.
'ÇADIRKENTİN ORADA KURULMASININ SEBEBİ MALİYETİNİN DÜŞÜK OLMASI'
Çadırkentin orada yapılma nedeni hazine arazisi ve kuruluş maliyetinin düşük olması ve geçici bir yer olduğunu ifade eden Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: "Orada ki bölge halkımız gönlünü rahat tutsun. Kimsenin provaksoyununa, aldatmasına, tahriğine asla uymasın. Biz kendilerini sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz. Her zaman bir ve beraber hizmetlerinde olduğumuzu ifade ediyorum. Bu konu meclise kadar taşındı. Malesef 70'li yılların siyaset anlayışıyla bunun üzerinden siyaset yapmaya, rand devşirmeye çalışan ana mualefet partisi var. Bunu reddediyorum. Sağ duyulu olalım, fırsat vermeyelim, birbirimize karşı sevgimizi saygımızı ve güvenimizi kaybetmeyelim. Bizim 14 yıllık uygulamalarımız bu ülkede ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, insanlar arasında ki fitneyi, fesatı bitirdi. Bu ülkenin geleceğini kurtarmak için devlet herkesi aynı gözle görecek ve bütün vatandaşlarımızda birbirine sevgiyle, saygıyla yaklaşacak aksi takdirde geçmişte olduğu gibi kaybeden hepimiz oluruz. ne alevi, sünni, kürt, türk kazanır. birlik olursak hepimiz kazanırız. AK Parti'de birliğin beraberliğin, hoşgörünün, adaletin, sevginin, merhametinin adresidir. Bizim siyaset anlayışımız budur. Bu tür provakosyonları ve 70 yıllık siyaset anlayışını reddediyor ve kınıyorum. Hemşerilerimiz gönüllerini ferah tutsunlar."
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz