Bu kadarda olmaz dedirten, utanç verici bir olay; Avrupa'nın kalbinde yaşandı. NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatında, hedefte Türkiye Cumhuriyet’i vardı.

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefler arasında gösteriliyor... Dahası var; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan sahte bir hesapta çirkin paylaşımlar yapılıyor; ' 'NATO düşmanı' gibi gösteren paylaşımlara yer veriliyor.

Türkiye, NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip.

Ülkemizin NATO hikayesi,Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu tarihlere kadar gider.Çeşitli sebeplerle ertelendikten sonra, Türkiye NATO’ya ilk müracaatını Mayıs 1950’de, ikinci müracaatını ise Ağustos 1950’de yaptı.

ABD, Türkiye’nin bu isteğine itiraz etmedi. Fakat İngiltere ve bazı Avrupa devletleri, Türkiye NATO’ya alınırsa bunun SSCB tarafından tepki ile karşılanacağı hatta savaşa neden olacağı düşüncesiyle Türkiye’nin başvurusuna karşı çıktılar.

25 Haziran 1950’de başlayan Kore Savaşı, Türkiye’nin Batı Bloku içinde yer alması için bir fırsat oldu.. Türkiye, Kore Savaşı’nın başlaması üzerine Birleşmiş Milletler Teşkilatının davetine olumlu cevap vererek 4.500 kişilik bir kuvvetle BM gücünde yer aldı

Böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yurt dışına asker yollandı. Türkiye, bu girişimi ile Amerika’yı etkiledi.

Türkiye’nin Kore Savaşı’nda gösterdiği başarı ve ayrıca Sovyetler Birliği’nin Avrupa’ya saldırma ihtimaline karşı SSCB’ye yakın bir üs gerektiği, bunun için en uygun yerin Türkiye olduğu strateji uzmanlarınca kabul edilerek15 Eylül 1951’de Ottowa’da toplanan NATO Bakanlar Konseyi Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte kabul edilmesine karar verdi.

TBMM, 18 Şubat 1952 tarihinde Kuzey Atlantik Antlaşması ve Protokolünü kabul etti. Türkiye’nin NATO’ya girişi ile Türkiye-ABD ilişkileri daha da gelişti. Türk topraklarının güvencesi NATO güvencesi altına alınmış oldu.

Mehmetçik Balkanlar’dan Afrika ve Afganistan’a kadar en hassas bölgelerde NATO için görev yaptı.

Gün geldi güçlenen Türkiye, NATO’yu rahatsız etmeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi ittifakın önemli ülkelerinde Türkiye’ye yönelik açık silah ambargosu başladı. Türkiye savunma ihtiyaçları için hep oyalandı.Paramızla satın alamadığımız silahlar, terör örgütleri PKK/PYD’ye TIR’larla bedava gitti.

NATO'nun en büyük operasyonu kuşkusuz 15 Temmuz darbe denemesiydi.Son olay ise bardağı taşıran damla oldu.

Ortada soğuk bir savaş var.Haçlı zihniyeti yeniden hortladı.Gün, küçük hesapları unutup birlik olma günü.Aynı gemide olduğumuzu unutmadan;bütünleşip,kucaklaşma günü.