Tüm Türkiye genelinde teşkilatlar içerisinde bir değişim ve yenilenme hareket içerisine giren AK Parti’de kongre süreçleri de bir bir tamamlanıyor. Bu kapsamda önceki günde Dulkadiroğlu 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede oldukça güzel ve farklı bir atmosfer vardı. Adeta bayram havasında düzenlenen kongrede ilçenin kurulmasından bu yana başkan olan Ömer Oruç Bilal Debgici seçime yine tek aday olarak girdi.

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İl Koordinatörü İsmail Bilen ve tüm milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan Debgici, sözleriyle hem kendi teşkilatını hem de katılımcıları etkilemeyi başardı. “Çalmadık kapı bırakmadık” diyen Debgici, ilçesinin parti teşkilatının kurulduğu günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. Ama samimiyeti ve içtenliği ile. Bundan sonraki süreçte hedeflerini, neler yapacaklarını anlatan Debgici, salonda bulunan katılımcıların takdirini topladı. Ama bir farklı bir detay gözüme çarptı. Debgici, öylesine heyecanlı, öylesine mutluydu ki bu heyecan ve arzusunu gözlerinden okuyabildim.

Parti teşkilatının kurulduğu günden bu yana gece gündüz demeden çalışan ve vatandaşın sorunlarıyla sıkıntılarıyla yakından ilgilenen Debgici Başkana hayırlı olsun demek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de kendisine ve diğer tüm ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.