Bugün sizlere son günlerde çok sık olarak konuşulan 2050 yılında dünyanın ulaşacağı 10 milyar nüfusu doyurma konusu adına yeni uygulanmaya başlayacak olan yöntemden bahsetmek istiyorum. İnsanlığın yeni korkusu 2050 yılındaki dünya nüfusundaki artışla açlığa bağlı meydana gelecek olan ölümlerdir. Bu konu ile ilgili en son okuduğum yazı korunma yöntemi olarak EAT komisyonuna katılan beslenme uzmanları yeni geliştirdikleri yöntem ile yılda 11 milyon kişinin ölümünü önleyeceklerini söylüyorlar. Peki bu beslenme yönteminden nasıl bahsediyorlar gelin bide ona göz atalım. Günlük gıda tüketim miktarları;

* fındık/fıstık/badem günde 50 gr

*fasulye/nohut/mercimek ve diğer baklagiller günde 75 gr

*balık günde 28 gr

*yumurta günde 13 gr ( bu ölçü haftada 1 yumurtadan biraz daha fazla etmektedir.)

*kırmızı et günde 14 gr, beyaz et günde 29 gr

*ekmek veya diğer tahıl ürünleri günde 232 gr

*süt günde 1 su bardağı

*sebze 300 gr ve meyve miktarı da 200 gr olarak belirlenmiştir. Ayrıca yurtdışında uygulanması planan bu yöntemde günde 31 gr şeker ve 50 gr sıvıyağa da izin verilmiştir.

Peki planlana bu yöntemin uygulanabilirliği ne kadar mümkün onu zaman gösterecektir. Ancak şuan görünen Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinin et tüketimini büyük oranda azaltması, Afrika'nın ise nişastalı sebzelerde kesinti yapması gerektiğidir. Ayrıca uzmanların savundukları bir diğer nokta da gıda israfını azaltmaları gerektiği ve mevcut tarım anlayışını da zenginleştirmeleri ve üretim ağının artmasının gerektiğidir.

SAĞLIKLI GÜNLER..