Kahramanmaraşlı Zekeriya Atak, yaklaşık 3 yıl önce özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve sunuculuğunu Zuhal Topal’ın yaptığı izdivaç programına katılmıştı. Program devam ettiği sırada

Atak, “Türkiye şehit verdi, siz burada oynadınız” diyerek stüdyoyu terk etmişti. Yaşanan bu gelişme üzerine damat adayı Zekeriya Atak’a Seda Sayan ve eski nişanlısı Erkan Çelik sosyal medyadan destek vermişti. Program sunucusu Zuhal Topal ise, program sırasında “Türkiye şehit verdi, siz burada oynadınız” diyerek stüdyoyu terk eden damat adayı Zekeriya Atak ile sosyal medya hesabından damat adayına destek veren Seda Sayan ile o dönem nişanlı olduğu Erkan Çelik’e 130 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Topal, dava dilekçesinde Zekeriya Atak'ın terör olaylarını ve verilen kayıplar nedeniyle yaşanılan derin üzüntüyü kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ileri sürmüş, Seda Sayan ve o tarihte nişanlısı olan Erkan Çelik’in “Programını yok etmek için karalama kampanyası başlattıklarını” iddia etmişti. Uzun zamandır devam eden mahkeme karara bağlandı. İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada damat adayının, ünlü sunucuya 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Sayan ve Çelik'e yönelik tazminat talebi ise reddedildi.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİM

Kararın açıklanması sonrası Gazetemize açıklamalarda bulunan Zekeriya Atak, “3 yıl önce ben İzdivaç programına katıldım. O günlerde de Türkiye’den şehit haberleri geliyordu, Programda gelin adaylarından olan Solmaz ismindeki bayan oyun oynuyor ve Zuhal Topal’da buna göz yumuyordu. Bende daha fazla dayanamayarak, “Türkiye şehit verdi, siz burada oynadınız” diyerek stüdyoyu terk etmiştim.

Seda Sayan ile o dönem nişanlı olduğu Erkan Çelik’de bana sosyal medyalarından destek vermişti. Bunun üzerine Zuhal Topal, bizim hakkımızda 130 bin TL’lik maddi tazminat davası açmıştı. İstanbul’da görülen duruşmada geçtiğimiz hafta karar çıktı ve ben 10 TL’lik tazminat davası ödemeye çarptırıldım. Bugün İstanbul’a gidip bu karara itiraz edeceğim, benim ödeyecek durumum yok zaten, Bu ülkede şehitlerimizin olmasını savunmam suçsa Zuhal Topal’ı Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz