Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa katılan Başkan Erkoç, burada çiçekle karşılanarak Okul Müdürü Samittin Tunç tarafından ‘Yılın Belediye Başkanı’ plaketi takdim edildi. Başkan Erkoç burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada öğrencilere teşekkür ederek, ülkenin geleceği için gençlerin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

BİZ BÜYÜK BİR MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ”
Başkan Erkoç, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sizlerin geleceği sadece sizler için değil, ailelerin için değil. Hem bu şehir için hem Türkiye’miz için çok önemli. Sizler ne kadar donanımlı yetişirseniz sizler ne kadar iyi yetiştirilirseniz bu Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Bakın biz büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Omuzlarımızda tarihten gelen bir misyon var. Bunu biz inkâr edemeyiz. Bunu biz yok sayamayız. Bu tarihi misyonu geleceğe taşımak zorundayız. Bunun için sizin her biriniz bizim için en az kendimiz kadar önemli. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim direk belki bizim sorumluluk alanımızda değil ama bunun manevi sorumluluğunda olduğumuza inandığımız için biz öğrencilerimizin ikinci velisiyiz dedik ve yola çıktık. Eğitime çok büyük katkılar sunuyoruz ve okullar yapıyoruz. Kahramanmaraş’a Milli Eğitim Bakanlığı gibi Büyükşehir Belediyesi okullar yapıyor. Sabahta Dulkadiroğlu bölgesinde burası gibi büyük bir kompleks yapıyoruz. İçinde 300 yataklı bir yurt var. Ayrıca spor alanlarıyla geniş bahçesiyle şehrimizin doğusunda mükemmel bir alan inşa ediyoruz.

GELECEĞİMİZ SİZLERSİNİZ”
Spor salonları yapıyoruz. Okullar, halı sahalar yapıyoruz. Hemen okulumuzun yanında da taziyen evlerinin artık içinde kütüphaneler de var. Bilgisayar salonları var. Filtreli internet var. Neden? Bunları hep sizin için yapıyoruz. Geleceğimiz sizlersiniz. Geleceğe daha güçlü yürümek için bizim sizleri en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. Yoksa tarihte kaybolan milletler gibi bizde kaybolur gideriz. Tarihimize, geçmişimize, milletimize en büyük ihaneti yapmış oluruz. Sizlerde bu ruhla gecenizi, gündüzünüze katarak gayret etmeniz lazım. Bakın ülkemiz bir ekonomik saldırı altında. Artık birçok alanda saldırılar var. Bunlara ne yapacağız? Karşı koyacağız. Sanat okulları yeni adıyla Anadolu Meslek, Teknik Eğitim Liseleri çok önemli.

TEK AMACIMIZ TÜRKİYE’MİZİN GELECEĞİNE HİZMET ETMEK”
Şimdi dönem yapay zekâ dönemi. Aslında yeni bir fırsat yakaladık. Sanayi devrimini kaçırmıştık. Hamt olsun son 15 yılda yapılan çalışmalarla hızımız baya arttı ve fırsat doğdu. Bakın birçok sanayi atıl vaziyete gelecek. Bunun için teknik kişilere büyük iş düşüyor. Sizler Türkiye’nin geleceğinde, bu teknik devrimde en büyük görevi sizler alacaksınız. Her birimiz kendimizi iyi yetiştireceğiz. Şu anda Milli eğitimle birlikte sınıflarda bilim sınıfları oluşturuyoruz. Bu sınıfları yapmaya devam ediyoruz. Tek amacımız Türkiye’mizin geleceğine hizmet etmek. Gelir dağılımında dengesizlik var. Asgari ücretli bir kardeşimiz çocuğunu okutmak için büyük mücadele veriyor. Biz istiyoruz ki asgari ücretli çocuğumuzun oğlu iyi bir doktor, iyi bir mühendis olsun ve milli gelirden aldığı payda değişsin. Bunun için sizler aileleriniz içinde çok büyük önem ifade ediyorsunuz.”

HER ZAMAN HER YERDE HER VAKİTTE KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK”
Programa katılan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, şunları kaydetti: “Bugün aşure günü yarın da Türk milletinin Türk Dil Bayramı. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 5 bin öğretmenle 100 bin öğrenciye eğitim ve öğretim hizmetleri veriyoruz. Tabii ki geniş bir alan, büyük bir irfan ordusu bu ülkenin geleceğine damga vurmak için uğraşıyor. Bizim belediye başkanımızın bir sözü var; bizim yer altı kaynaklarımız yok. Yer altı zenginliklerimiz yok. Bizim en büyük zenginliğimiz siz değerli öğrenciler. Sizi biz en güzel şekilde yetiştirmek istiyoruz. Öğretmenler sizin için var. Bakanlık sizin için var. Devletimiz sizin için var. Yeter ki siz bizden en iyiyi en güzeli talep edin. Biz sizlerin emrinde, biz sizlerin yolundayız. Her zaman her yerde her vakitte kapımız sonuna kadar açık.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE NE ZAMAN İHTİYAÇ DUYSAK HEP YANIMIZDA OLDULAR”
Okul Müdürü Samittin Tunç ise “Kahramanmaraş’ın eskilere dayanan ve Kahramanmaraş’a damga vurmuş bir okulunda bulunuyoruz. Biz Büyükşehir Belediyemizi ne zaman ihtiyaç duysak hep yanımızda oldular. Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda şükranlarımızı ifade etmek adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye bir plaket takdim etmek istedik. Sağ olsunlar yoğun programlar arasında bizleri kırmadılar okulumuza teşvik ettiler ve muharrem ayında bereketin sembolü olan tarihi Nuh peygambere dayanan bir geleneği bizlere yaşatma fırsatı sundular. Gelenekten geleceğe anlayışıyla şehrin birçok yerinde aşure etkinlikleri yaptıklarını gördük. Ahi ocağı gibi gördüğümüz meslek lisesinde de kaynatılan bu kazanın dağıtılan bu aşurenin okulumuza ve şehrimize bereket olarak döneceğini biliyoruz ve ümit ediyoruz. Yaşayan bir Kahramanmaraşlı şahit olarak da; Şehre 2011 yılında geldim, şehrimiz Büyükşehir unvanını aldıktan sonra adeta bir şantiyeye döndü, peyzaj kavramı ile tanıştı, hizmet hinterlandı genişledikçe genişledi, en ücra köyler bile mahalle olarak adlandırıldı ve hizmet görmeye ve hizmet beklemeye başladı. Başkanımızın işleri çok yoğun ve zor. Belediye Başkanımızın Allah yar ve yardımcısı olsun, sağlık sıhhat diliyoruz, şükranlarımızı arz ediyoruz ve teşekkür ediyoruz.”

Başkan Erkoç, program sonrası öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz