Geçmiş dönemde Ekinözü Belediyesi’nin muhasebe bölümünde çalışan ancak çıktıktan bir süre sonra Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in yolsuzluk yaptığını iddia eden Şevki Özer’den sonra Başkan Çeleğen’de suskunluğunu bozarak iddialara cevap verdi. Hem kendi hem de belediye ile alakalı son günlerde bazı basın yayın organları tarafından çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çeleğen, 4,5 yıldır kısıtlı imkânlara rağmen ilçe halkına en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti. “Ekinözü Belediyesinde benim şahsımla ilgili bin TL para yediğimizi ispatlasınlar bu görevimden istifa ederim” diyen Çeleğen, Şevki Özer adlı şahsın iftiracı bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizdi. Kendilerini kamuoyunda karalamaya çalıştıklarını söyleyen Çeleğen, yolsuzluk iddialarını kesinlikle kabul etmediğini vurguladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ SORUŞTURMA İZNİ VERMEMİŞTİR”
Atılan iftiara rağmen İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermediğini belirten Çeleğen, “Birkaç gündür bazı basın yayın kuruluşlarında Ekinözü Belediyemizde yolsuzluk iddialarıyla ilgili şahsımla ilgili bazı dedikodular yer almaktadır. Bu haberler üzerine bir açıklama gereği duyuyorum. Ben kamu kuruluşunda 36 yıl devlet memurluğu yaptım. Allah’a şükür alnımız açık. 2014 yılında Ekinözü Belediye Başkanlığı nasip oldu. Ben Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bu dünyanın fani olduğunu biliyoruz. 4,5 yıldır kısıtlı imkânlara rağmen Ekinözü Belediyemize her türlü hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Ekinözü Belediyemizde 4-5 yıldır daha önceki dönemlerde hesap işleri yapmış Şevki Özer adlı bir şahıs var. Tabii bu şahıs özellikle hırsızlığı çok iyi bilen birisi. Bütün gelen belediye başkanlarımızı şikâyet etmiştir. Bunun kayıtları valiliğimizde birçok kuruluşlarımızda vardır. Tabii bu Şevki Özer adlı şahıs bana, “Beni buraya tekrar müdür olarak alır mısın?” dedi. Emekli olduğu için bende almak istemedim. Ondan sonra bu şahıs bizi birçok yere şikâyet ederek Ekinözü Belediyemize mahalli idarelerden 3 tane denetmen gelmiştir. En az 2-3 ay tetkik yapılmıştır. Bize birçok asılsız iftiralar mesnetsiz şeyler atmasına rağmen İçişleri Bakanlığımız soruşturma izni vermemiştir” ifadelerini kullandı.

YOLSUZLUK İDDİALARINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM”
Yolsuzluk iddialarını kabul etmediğini dile getiren Çeleğen, Ekinözü Belediye Başkanlığı’na tekrar aday olduğunu sözlerine ekledi. Çeleğen, “Ekinözü Belediyesinde benim şahsımla ilgili bin TL para yediğimizi ispatlasınlar bu görevimden istifa ederim. Ben Ekinözü Belediye Başkanlığına tekrar adayım. Yaptığımız hizmetler ortada. Bunun bir tek derdi var. Bizi kamuoyunda karalamaya çalışıyor. Tabii ki bu şahsın kamuda çalışan bir oğlu var. Bu şahıs mahkeme kararı sahip AK Parti’ye küfürden zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na küfürden 6 ay cezası var. Ben bunu kamuoyuna saygıyla sunuyorum. Şu anda bazı basın yayın kuruluşlarında bizim Ekinözü Belediyesinde yolsuzluk iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Söylediğim gibi bu şahıs bizi öyle şeylerle karaladı ki alnımız açık. Tabii ki şu anda İçişleri Bakanlığımız birçok mesnetsiz iftiralara rağmen soruşturma izni vermemiştir” diye konuştu.

BENİM CEBİME GİREN EN UFAK BİR ŞEY YOKTUR”
Çeleğen, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Orta İçme denilen bir yer var. Orada bizim akrabalarımız burayı kamulaştırır mısınız diye serzenişte bulundular. Ben kesinlikle olmaz dedim. Eğer hizmet bekliyorsanız burayı bize bağış yapacaksınız dedim. Tabii bunun üzerine bize birkaç dönümünü bağış yaptılar. Bizde oraya elimizden gelen hizmeti yapmaya çalıştık. Bağış esnasında oraya istinat duvarı bir kafenin yarısı bizim akrabalarımızın yerine geçmiştir. Bunu da Danıştay usule uygun bulmadığı halde ki bunu Ekinözü Belediyemizin işçileri yapmıştır. En ufak bir bedel ödemedik. Benim cebime giren en ufak bir şey yoktur. Bu insan şu anda bazı basın yayın kuruluşlarına para teklif ederek bu haberi yayınlattırıyor. Benim alnım açık. Benim verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur. Biz ilçemize nasıl bir katma değer yaparız bunun derdindeyiz. Ama o insanı Ekinözü halkı biliyor. Geçmişteki belediye başkanlarımız biliyor. Bu adamın tek derdi insanlara iftira atmasıdır. O insan böyle bir insan.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz