Ziyarette Vali Özkan’a Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Elbistan Emniyet Müdürü Hakan Âşık, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

KORUCULARIMIZ BÜYÜK FEDAKÂRLIK GÖSTERİYORLAR”
Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Özkan, “Bugün burada, Kaymakamımız, İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve heyetimiz ile beraber ziyarette bulunduğumuz korucular derneğimiz önemli bir dernektir. Yıllardır canla başla terörle mücadele eden ve bu kutsal mücadelesinde şehitler verip gazisi olan Güvenlik güçlerimize her alanda büyük destek sağlayarak devletimizin gözbebeği haline gelen Güvenlik korucularımızın temsil edildiği bir dernektir. Bu vesileyle burada olmak bu derneğimizi ziyaret etmekle mutlu olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Bu ziyaretimiz korucularımızın yanında olduğumuzu onlara olan destek güven ve sevgimizin de bir ifadesi olmalıdır. Dernek Başkanı aynı zamanda bir korucu olan Celalettin Fırtına kardeşimizin şahsında tüm güvenlik korucularımızı ziyaret etmiş gibiyim. Böyle algılanmasını diliyorum. 26 Mart 1985 yılında kurulan koruculuk sistemiyle, güvenlik korucularımız o günden bu güne, yıllardır başta teröristle mücadele olmak üzere devletinin zor gününde her zaman yanında ve emrinde olarak huzurun ve asayişin sağlanmasında büyük fedakârlıklar göstermektedirler. Bu kutsal davada Şehitler vererek Aziz Vatanımızın Ay yıldızlı Bayrağımızın korucusu olmuşlardır. Askerimiz ve polis teşkilatımız gibi ve beraber her yerde önemli görevlerde gece gündüz kar kış demeden vatan sevgisiyle başarılı görevler yapmaktadırlar.

SORUN VE SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA HER ZAMAN YARDIMCI OLDUK”
Korucuların sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında her zaman yardımcı olduklarını belirten Vali Özkan, “Güvenlik korucularımızın bu fedakârlıkları Devletimiz ve Aziz milletimizce takdir edilmekte, kendilerine olan sevgi değer ve önem verilmekle beraber son yıllarda çıkartılan kanun ve kanun hükmünde kararnameler ile de sistemde önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Böylelikle Koruculuk sistemi daha ileri seviyelere çıkartılmış ve korucularımızın durumları büyük ölçüde düzeltilmiştir. İmkânlar doğrultusunda zamanla daha da iyi hale getirilecektir. Güvenlik Korucularımızın sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında her zaman kendilerine destek ve yardımcı olduk, onların daima sevgiyle yanlarındayız. Bu vesileyle şehit korucularımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum, tüm güvenlik korucularımıza sevgilerimi selamlarımı sunuyor ve başarıların devamını diliyorum” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEMİZE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”
Dernek Başkanı Celalettin Fırtına ise “Değerli heyetinizle derneğimizi ziyaretiniz bizleri memnun etmiştir, genel başkanımız Sayın Ziya Sözen ve tüm Güvenlik korucusu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Güvenlik korucuları olarak Devletimizin emrinde terörle mücadelemize aynen azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz