Türkiye genelinde İlkokul, Ortaokul, Lise ve Arapça kategorisi toplamında 529.298 öğrencinin yarıştığı yarışmada dereceye giren adaylara iki kişilik umre seyahati artı para ve 7 gram külçe altın hediye edildi. Bu seneki konusu “Güzel Ahlâk” olan yarışmanın bu zamana kadar 3 milyondan fazla kişinin kitap okumasına vesile olarak toplumda kitap okuma farkındalığının sağlanması ve yarışmacıların sahih kaynaklarla buluşarak kendilerini geliştirmesi hedefleniyor.

KAHRAMANMARAŞ İL ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Merkezi ödül töreni sonrasında yurdun değişik yerlerinde il ödül törenleri devam ederken Kahramanmaraş’ta da “Güzel Ahlâk Ödülleri” sahiplerini buldu.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile çok sayida vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde; Hacı Mehmet Kalay İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül gecesi, Ufka Yolculuk İl Sorunlusu Fikret Işık’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında “Ufka Yolculuk bir yarışmadan da öte değerlerimizi öğrendiğimiz, bu değerlerimizi hayatımıza tatbik ederek yolculuğumuzun yönünü cennete çevirdiğimiz ve bunu yüz binlerce dost ile birlikte yaptığımız çok değerli bir yolculuktur.” diyen Işık, yarışmaya destek veren herkese teşekkür etti.

Ufka Yolculuk Yarışmalarının Kahramanmaraş organizasyonunu üstlenen Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak yaptığı selamlama konuşmasında grup olarak farklı ve özgün çalışmalara imza atıldığını, Ufka Yolculuk yarışmalarını da bu bağlamda çok değerli gördüklerini belirtilerek yarışmaya katılan öğrencilere, ailelerine, öğretmenlerine ve katılımcılara teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın “Eğitimde Güzel Ahlâk” konulu konuşmasıyla devam eden program, Hoca Ahmet Yesevi Proje İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinden oluşan “Grup Yesevi” nin tasavvuf konserlerinden sonra ödül sahiplerine ödülleri takdim edildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA HER KATEGORIDE 46 KIŞEYE ÖDÜL

Daha fazla öğrencinin kitapla buluşmasını teşvik etmek amacıyla ilimizin plakasına atfen ilkokul, ortaokul, lise ve Arapça 18 yaş altı kategorilerinde yarışmaya giren öğrencilerden ilk 46 ya girenler ödüllendirildi.

Katılımın en yoğun olduğu ortaokul kategorisi il birincisine Umre Ziyareti hediye edilen yarışmada, ilk üç dereceye giren öğrencilere toplamda 9 bin 500 TL nakit para ödülü verilirken ilk 46 ya giren öğrencilere toplamda 15 bin TL’ lik Hediye Çeki verildi.  

Ödül takdimi esnasında bir konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç okumanın ve Güzel Ahlâk Sahibi bir birey olmanın öneminden bahsetti.

Daha sonra ödül vermek üzere sahneye gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise yaptığı konuşmada eskiden bilgiye ulaşmanın zor olduğunu, günümüzde ise bu tür organizasyonlarla sahih bilgiye daha kolay ulaşıldığını ve sonucunda da çocukların ve gençlerin ödüllendirildiğini belirterek bu organizasyonda emeği geçenlere Teşekkür Ederim dedi.

Editör: Mahmut Beyaz