Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneğinin ev sahipliğinde Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Kahramanmaraş’tan il ve ilçe temsilcilerinin yanı sıra; Dernek Başkanı Dr. Öğ. Gör. Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz, Ufka Yolculuk Türkiye Koordinatörü Ali Mazı, Türkiye Koordinatörü yardımcısı Mehmet Saçıkaralı, Genel Sekreter Muhammed Osman Özaslan ve Türkiye Koordinatörlüğü sekreteri Murat Orcan katıldı. Kahvaltı ile başlayan programda Ufka Yolculuk Türkiye Koordinatörü Ali Mazı “İçindeki Güzelliği Paylaş" sloganı ve “Güzel Ahlâk” konusu ile bu yıl 7 incisi düzenlen yarışmanın geçmiş yıllar ve güncel istatikleri ile yaptığı kıyaslamalı sunumunda yarışma kayıtlarının biteceği 16 Subat 2019 tarihine kadar yapılabilecek çalışmaları anlattı. “Güzel Ahlâk” konusunda toplumumuzda ki ihtiyacın göz önüne alındığında Ufka Yolculuk ailesine çok iş düştüğünü, bunun için her il ve ilçenin kendi sorumluluğunda olan tüm okul ve öğrencilerle ulaşılmasının önemini vurgulayan Mazı; özellikle gençlerin ahlâkî yozlaşma konusunda büyük tehlikede olduğunu, yazılı, görsel ve sosyal medyanın ahlâkî bozulmaya zemin hazırladığını söyledi.

Toplantıya katılan tüm il temsilcilerine organizasyon esnasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili söz hakkı verilirken; böylesine büyük bir organizasyonda tamamen gönüllülerden oluşan bir ailenin muhabbetine vesile olan toplantıya ev sahipliği yapan Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Pak, katılımcılara teşekkür etti. Program sonunda Ufka Yolculuk Türkiye Koordinatörü Ali Mazı Kahramanmaraş teşkilâtına plaket takdim etti.

UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMANIN KAYITLARI DEVAM EDİYOR!

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta ücretsiz olarak düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın yedincisi için başvurular devam ediyor. “Güzel Ahlâk” konusuyla Türkçe ve Arapça olarak düzenlenecek olan Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması, 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden başvurulara açıldı. Başvurular 16 Şubat 2019’a kadar devam ediyor. Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışma bu yıl yeni sınav sistemine geçti. İki aşamalı olacak yarışmada 17-18 Şubat 2019 tarihinde online sınav, 17 Mart 2019 tarihinde ise yazılı sınav gerçekleştirilecek. Türkçe ve Arapça olarak düzenlenecek yarışmanın Türkçe kategorileri, İlkokul, Ortaokul ve Lise olarak belirlendi. Yarışmada dereceye girenler, başta Umre olmak üzere çok sayıda ödül kazanarak Güzel Ahlak’ ı kazanma yolunda birbirleriyle yarışmış olacaklar.

Editör: Mahmut Beyaz