MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi, 12 Mayıs Anneler Günü’nde dikkat çeken bir iftar programı düzenlendi. Anneler Günü olması dolayısıyla şehit anneleri onuruna düzenlenen iftar programı, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin bahçesinde düzenlenen iftar programına, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra kent protokolü de yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeği öncesinde ve sonrasında kent protokolü, bütün şehit ve gazi ailelerini tek tek gezerek, Anneler Günü’nü kutladı. Hafızların şehitlerin ruhlarına okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç dua etti. Sürgeç’in duasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

“ŞEHİT ANNELERİ METANETİN SEMBOLÜDÜR”

İlk olarak kürsüye gelen MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, şehit annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Şehit annelerinin metanetin sembolü olduğuna vurgu yapan Kervancıoğlu, “Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat gelen annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Annelerimiz sabır müsamaha ve sevgi dolu yürekleriyle toplumsal yaşamda huzur ve barış da önemli rol oynamaktadır. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü öğreten annelerimiz ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Ayrıca bugün bu mübarek ramazan ayında bu sofrada buluştuğumuz şehit annelerimizin fedakâr ve talipsiz sahur ve metanetin sembolü olması bizleri cennetin annelerin ayaklarının altında olduğuna inanan anneleri baş tacı kabul eden, ana gibi yar olmaz diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcisi olduğumuz bilincinde olmanızı sağlamaktadır” dedi.

“CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR”

Kervancıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti, “Baş tacımız, ilk öğretmenimiz, ilk hamimiz annelerimiz ülkemizden, milletimizden, çocuklarımızdan hayır dualarını eksik etmesin. Başta ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalansın diye en değerli varlıklarını vatan uğruna şehit veren anneleri sofrada buluşturduğumuz şehit annelerimiz ve fedakar, talipsiz, sabır ve metanetin sembolü olması bizlerin cennetin ayakları altında olduğuna inanan annelerimiz olmak üzere ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ahrete intikal etmiş tüm annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Tüm İslam âleminin ramazanı şerifi mübarek olsun diyor Yüce Allah tuttuğumuz oruçların ve yapacağımız bütün ibadetleri kabul buyursun inşallah.”

“BU KADAR DEĞERLİ İNSANI BİR ARAYA GETİRMEK ÇOK GÜZEL”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ise iftar programının düzenlenmesinde destek veren MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’na teşekkür ederek, “Bu programı MÜSİAD İl Başkanımız Sami Kervancıoğlu'na söylediğimizde kendilerinin bu konuda onur duyduğunu, her gün yapmamız gerektiğini ve arkadaşlara talimat verdiğini hepimiz müşahede ettik. Ayrıca bu kadar değerli insanı bir araya biriktiren bir sebep var. Bu da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Malumunuz bugün anneler günü. Bu vatan için toprağa verirken hala vatan sağ olsun diyen feryat eden öncelikle şehit annelerin, şehit eşlerinin, gazi eşlerinin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEMİZ KIYAMETE KADAR SÜRECEK”

Konuşmasına, “Şehitlerimiz şahitlerimizdir, gazilerimiz baş tacımızdır” diyerek başlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da, “Şehit ve gazi aileleri milletimizin baş tacı insanlarısınız. Bir inanç taşıyoruz, inancımıza göre şehitler cennettedir, peygamberler cennettedir, cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocukları cennettedir. Gazilere de aynı şehitlere verilen mükâfat verilir. Çünkü gazilerde aynı savaşa katılıyorlar, birinin eceli geliyor şehit oluyor, diğerinin eceli gelmiyor gazi kalıyor. Ama gazilere de şehitlere verilen mükâfatın aynısı verilir. Şehitlerimiz aynı zamanda bizlere şefaatçi olacaklar. Kendi ailelerine ve etrafına şefaatçi olacaklar. Bu çok büyük bir bahtiyarlık. Din, namus, vatan hep şehitlerin kanı, gazilerin fedakârlığı dolayısıyla korunuyor. Bu toprakların bize bin yıl süre içerisinde vatan olması ve elimizde vatan kalması mücadelemizde 40 milyon şehidimiz var.  Mücadele devam ediyor ve kıyamete kadar sürecektir. İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif'in tarif ettiği yani dünyanın her tarafından kimi Hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela dediği ve Çanakkale'ye gelen o düşmanlar şu anda yine etrafımızda cirit atıyorlar ve 10 binlerce teröristin tırnaklarına ve dişlerine kadar donatmışlar ve kendileri de açıktan açığa onlara destek veriyorlar. Biz bu belayı birliğimiz ve beraberliğimizle hala devam eden mücadelemizdeki şehitlerimizin, gazilerimizin fedakârlığı ile savdık, savıyoruz ve savacağız. İşte bu bizim beka meselemizdir” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANLARIMIZ KANLA BAŞLA MÜCADELE VERİYOR”

Türkiye’nin çevresinin teröristlerle çevrili olduğunu ve Türk milletinin kahraman askerlerinin terörle mücadelede kanla başla mücadele ettiğini dile getiren Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Etrafımızda 10 binlerce terörist dişine, tırnağına kadar silahlandırılmış ve arkasındaki emperyalistler bunlara açıktan arka çıkıyorlarsa memleket tehlikede değil midir? Vatan tehlikede değil midir? Bu beka meselesi değilse daha başka beka meselesi ne olabilir. Bir taraftan teröristlerin silahlı kesimleri içeriden ve dışarıdan silahlı mücadelelerine devam ediyorlar, bir taraftan da terörün bir kolu fitne ve fesat yaymaya devam ediyor. Terörist terörist olduktan sonra bu terörist ve terörist başı Apo olmuş, Apo sever olmuş veya FETÖ olmuş, FETÖ sever olmuş, İŞİD olmuş, İŞİD sever olmuş, bunların birbirlerinden ne farkı vardır. Apo adam öldürünce katil oluyor da FETÖ adam öldürünce niçin katil olmasın? Katil katildir ama birisi başka kılıklı diğeri başka kılıklı katildir. Yani kahramanlarımız terörün bir koluyla canla başla mücadele veriyor, terörün bir kolu da içimize girmiş sanki meclisi bombalayan kendileri değil sanki memlekete, vatana kastedenler kendileri değilmiş gibi kuzu koyun postuna bürünmüşler. Başta sosyal medya olmak üzere mahallerimizde işimizde fitnenin fesadın her türlüsünü yayıyorlar. Bu fitne karlara karşıda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Birliğimize, dirliğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Düşman düşmandır, düşman adama acımaz. Bütünün kastı da vatanımızadır, dinimizedir, devletimizedir, milletimizedir. Allah bunlara fırsat vermesin. Vatanı olmayanın ezanı ve bayrağı olmaz. Ezanın ve bayrağın olmadığı yerde adama inancı yaşatmazlar, namusumuzu ve değerlerimizi koruyamayız. Onun için gün bugün. Birliğimize, kardeşliğimize, beraberliğimize dikkat edelim. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin, düşmanlarımıza fırsat vermesin, fitne ve fesat yayanlara rabbim fırsat vermesin diyor yeniden ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’na Türk bayrağı hediye etti.

İftar programına şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garinazon Komutanı Albay Adnan Köşker, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci ile çok sayıda davetli katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz