Merkezi Adana’da bulunan Abdülhamid Düşünce Derneği (AHDER) Başkanı Yusuf Koçak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ’yi ziyaret etti. Abdülhamid Düşünce Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Yusuf Koçak, Başhekim Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ’ye Abdülhamid Düşünce Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yürütülecek olan “Gençlerle Türk Tasavvuf Musikisi Okulu” projesi hakkında bilgiler verdi. Koçak, “bu projemizle Adana’da sanat faaliyetlerine kültür mirasımıza uygun şekilde destek olmak amacıyla 20 öğrenciye Ney eğitimi, 20 öğrenciye Bendir Eğitimi, 20 öğrenciye Keman ve 20 öğrenciye Ses, Makam Eğitimleri verilecektir.” dedi. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ: “Farklı kültürlerin müzik tarzlarının tesiri altında kalan gençlerimize, alternatif bir çözüm olarak, özümüzden gelen, bize ait musikinin icra edilmesi ve bu musikinin gençler arasında yaygınlaşması bizleri son derece mutlu etmektedir. Çalışmalarınızda muvaffak olmanızı diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

 Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ, AHDER Yönetim Kurulu Üyelerinin “sağlık alanında son on yılda vatandaşımızın memnuniyeti büyük ölçüde artmıştır. Bu anlamda alınan başarılı sonuçların sebepleri nelerdir?” sorusu üzerine şunları söyledi: “ Bu başarı, elbette sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarındaki iyileşmeye paralel olarak, merkezi yönetim anlayışının sağlık alanındaki hassasiyetlerinin birer yansımasıdır. Ayrıca, sağlık çalışanlarına iletişim, oryantasyon eğitimleri verilmektedir. Sağlık çalışanları, yüksek standartlara sahip binalarda hizmet vermektedir. Bu da onların vatandaşa daha iyi hizmet verebilmelerine katkı sağlamaktadır. Hastalıkla veya refakat ettiği hastasıyla meşgul olan kişiler, daha hassastır. Onlara yaklaşım da elbette daha ilgili ve duyarlı bir yaklaşım olmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın çevrelerindeki bu değişim, vatandaşa da hizmet olarak yansıyor. Ama burada şunu özellikle vurgulamak isterim ki, vatandaşımızın da onlara karşı son derece hassas olması gerekir. Kendilerine şifa olmak için gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza karşı asla şiddet vb. içeren davranışlar içinde olmamalıdırlar.” 

 Ziyarette hazır bulunan AHDER Yönetim Kurulu Üyesi Salih Koçak, yabancı ülkelerdeki bazı uygulamalardan örnekler vererek, ağır hasta, kanser vb. ölüm bekleyen hastalıkları olanlara manevi destek uygulamasının olup olmadığını sordu. Başhekim Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde bu tür durumda olan hastalara Diyanet’in personel göndererek manevi destekte bulunduğunu söyledi. Şirikçi:”Hastanemizde çok ağır ve umudu tükenmek üzere olan hastalara Diyanet görevlileri gelerek moral ve manevi destek vermektedir. Buna benzer uygulamalar farklı kültürlerde de görülmektedir. Ülkemizde de bu konuda Diyanet’le ortak çalışmalar içindeyiz.” ifadelerine yer verdi. 

 Abdülhamid Düşünce Derneği Başkanı Yusuf Koçak, Başhekim Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ’ye ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. 

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz