31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçim gezilerine aralıksız devam eden Hayrettin Güngör, STK ziyaretlerini sürdürüyor. Güngör’ün bu kez ki adresi ise HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı oldu. Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar ve üyeleriyle bir araya gelen Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde yapacağı çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Güngör’e Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’da eşlik etti.

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKANA MİNNETİMİZ VARDIR”

Hizmet İş Kahramanmaraş Şube Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen ziyarette açılış konuşmasını Hizmet İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar yaptı. Ziyaretlerinden dolayı Hayrettin Güngör’e teşekkür eden Çınar, “AK Parti’mizin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ü, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’ı ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’nu bugün sendika binamızda ağırlıyoruz. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizleri onurlandırmıştır, bizlere güç vermiştir. İnşallah bizlerde AK Parti’mizin çok değerli başkanı Hayrettin Güngör’e elimizden gelen desteği vermek için mücadelemizi göstereceğiz. Tabi ki biz bir sivil toplum örgütüyüz, hak edenin yanında yer almak zorundayız. Bu kim olursa olsun. Çünkü bu memlekete, bu ülkeye bir çivi bile çakan insanımıza bizim minnetimiz vardır. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Tabi ki bizim sorunlarımız vardır, yok değildir. Hak-İş Konfederasyonu, Kahramanmaraş’ta Öz Sağlık, Öz Büro-İş, Öz Orman-İş, Öz İplik-İş, Öz Güvenlik gibi 6 sendikadan kuruludur. Toplamda 16 bin üyemiz vardır. Bugün bizleri ziyaret ettiği için bir kez daha AK Parti’mizin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ MİLLİ DURUŞUYLA HEP TAKDİR TOPLUYOR”

Ardından Hizmet İş Sendikası üyelerine seslenen AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, seçim gezileriyle Kahramanmaraş halkının görüş ve önerilerini aldıklarını söyledi. Hak-İş’in milli duruşuyla her takdir topladığını dile getiren Güngör, “Tabi biz, AK Parti’mizin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildik. 24 Kasım gününden bu güne kadar da Kahramanmaraş’ımıza gelerek çeşitli STK’larımızı, hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz, onların görüş ve önerilerini alıyoruz. Bugün de Türkiye’nin önemli konfederasyonu olan ve şehrimizde 6 farklı sendikadan oluşan ve milli duruşuyla da her zaman takdirimizi toplayan Hak-İş Konfederasyonu’nun misafiri olduk. Bu sıcak karşılamanız için başta başkanımız Ömer Çınar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının yanında bugün Türkiye’nin birliği ve beraberliği söz konusu olunca Cumhurbaşkanımız ve sayın Devlet Bahçeli arasında oluşturulmuş birlik ve beraberliğin sonucu olarak Cumhur İttifakı’nın da bir adayıyız. Bizim üç büyük sorumluluğumuz var. Birincisi bu seçim sürecini sağlıklı bir şekilde yürütüp, Kahramanmaraş için, Türkiye için en uygun ve başarılı bir sonuç elde etmek. Bir diğer partimize ve Cumhur İttifakı’na yakışır bir sonuç ve seçim süreci elde etmek. Çünkü biz dediğim gibi aynı zamanda AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın adayıyız. Bir diğer sorumluluğumuz da Rabbim bu görevi bizlere nasip ederse, hemşerilerimiz bu yetkiyi bize verirse şehrimiz için ve bu birlikte hareket ettiğimiz ruha uygun bir görev yapmak, hizmet yapmak, şehrimize dolayısıyla Türkiye’mize bir katkı sağlamak arzusundayız. Tabi ki toplumların demokrasi standardı, kültürü örgütlülükle alakalı bir olaydır. Her alanda olduğu gibi işçilerimiz arasında da bu örgütlü hareketin önemli olduğunu, önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Bu konfederasyonumuz ve altındaki sendikalarımızın söz konusu vatan ve millet olduğunda duruşunun ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve takdir ediyoruz. Bugünkü desteklerinin de yine bunun sonucu olduğuna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

OYLARINIZ KİMİ SEVİNDİRİR YADA KİMİ ÜZER BUNA BAKIN”

Vatandaşların bilinçli bir şekilde sandığa gitmesi gerektiğine dikkat çeken Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti, “Türkiye bir yerel seçime gidiyor, tabi ki 31 Mart’ta belediye başkanları seçilecek. Ama bu seçim sonucunda elde edeceğimiz sonucun yerel yönetimler dışında da başka şeyler ifade ettiğini de bilmemiz lazım. Cumhur İttifakı kapsamında seçimde kazanacağımız belediye sayısı, alacağımız oy miktarı kimi sevindirir, kimi üzerse bütün hemşerilerimizden olduğu gibi tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızın da bu bilinç içerisinde sandığa gitmelerini ve oy kullanmalarını arzu ediyoruz. Bizim şahıs olarak belediye başkanı seçilip seçilmememiz değil, Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için oluşturulan bu iklimin ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. İnşallah 31 Mart gecesi uyuyup, uyandığımızda Türkiye için hayırlı bir sonucun çıkacağına inanıyoruz. Tabi ki bizim partimizin ilkeleri var, Cumhur İttifakı’nın bir ruhu var, birlik ve beraberlik var.”

AK PARTİ’NİN MODELİ GÖNÜLLERE DOKUNMAK”

AK Parti’nin bu dönem yerel seçimlerdeki modelinin gönül kazanmak olduğunu dile getiren Güngör, “Bu bir bayrak değişimidir, görev yapanların hepsi bizim hemşerimizdir, kardeşimizdir, vatandaşımızdır. Herkes kendi bilgi, beceri ve imkanları neticesinde şehrimize, ülkemize bir katkı sağlamışlardır. Biz onları her zaman onura edeceğiz, onları takdir edeceğiz, onları arayıp soracağız, geçmiş tecrübelerinden istifade edeceğiz. Ama biz de bu yapılan hizmetlerin üzerine neler ekleyebiliriz, şehrimizi nereye götürebiliriz bu gayret içerisinde taş üstüne taş koymaya çalışacağız. Bizim yönetim anlayışımız, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifestoda ortaya konuldu. Tabi ki bu ölçüleri gözeterek ve AK Parti’mizin yerel yönetimlerle ilgili sloganının ‘Gönül Belediyeciliği’ olduğunu Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bizim yönetim sistemimiz partimizin ve genel başkanımızın bu kriterleri içerisinde çalışmak olacak. Günlük yerel hizmetleri mutlaka yapacağız. Şehrin yaşanması ve şehrin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için tabi ki alt yapı ve üst yapı da lazım, buradaki eksikleri tamamlayacağız, var olanları daha da geliştireceğiz. Ama bu dönem yerel yönetimlerde AK Parti’nin modeli gönüllere dokunmak ve gönülleri kazanmaya yönelik olacak. Bu manada bu ölçüyü daha fazla önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.

İSTİŞAREYLE HİZMETLERİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

İstişarenin kendisi için önemli olduğunu ve yaptığı her çalışmada istişareye önem vereceğini kaydeden Güngör, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz de geldiğimizde söylemiştik istişare mekanizması çok önemli. Biz her alanda paydaşlarımızla, STK’larla, hemşerilerimizle onları ilgilendiren alanlarda o muhataplarla istişare edip onların fikrini alarak hizmetleri şekillendireceğiz. Hemşerilerimizin istemediği bir hususta aykırı olarak hizmetler yapmayacağız. Partimizin tabi ki adı Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Adalet kavramını daha da geliştireceğiz. Kişi odaklı iş yapmayacağız, vatandaş odaklı yapacağız, toplum odaklı yapacağız, kamu yararını gözeteceğiz. İsraftan kaçınacak, kaynaklarımızı etkili kullanacağız. Tevazuyu asla elden bırakmayacağız, mütevazi olacağız ve herkes gibi sıradan yaşantımız olacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öyle olacak. İnşallah güzel bir süreç olur, istediğimiz, arzu ettiğimiz şekliyle bir seçim sonuçlandırırız. Bizler hemşerilerimizi son derece samimi buluyoruz, rasyonel ve gerçekçi işler yapacağız. Hayali işlerle uğraşmayacağız, önceliklerimizi ortaya koyacağız. Çünkü sınırsız bir kaynağımız yok. Elimizde sınırlı bir kaynak var, ülke düzeyinde de şehir düzeyinde de ama ihtiyaçlarımız sınırsız. Bu sınırlı kaynaklarla önceliklerimizi ortaya koyarak bir hizmet yapma anlayışımız olacak. Hak-İş Konfederasyonumuz çatısı altında faaliyet gösteren siz emekçilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ev sahipliği ve çok sıcak bir karşılama gördük. Allah emeklerinizi zayi etmesin, dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın.”

Konuşmaların ardından Hizmet İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, ziyareti dolayısıyla AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e fincan takımı hediye etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz