Özellikle son birkaç yılda lise ve üniversite çağındaki gençlerin yeni gözdesi olan pes cafeler her geçen gün yaygınlaşıyor. Ramazan ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde de vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için güzel bir fırsat olan pes cafeler, eğlence için uğrak noktalardan biri haline geldi. Kahramanmaraş’ta Pes Cafe sorumlularından İdris Alıcı, “Bu işe ilk kez 2011 yılında başladık. 2010 yılında Durdu Mehmet ağabeyim Ankara’da askerlik yapıyordu. Playstationun Ankara’da çok yaygın olduğunu görünce Kahramanmaraş’ın da böyle bir mekâna ihtiyacının olduğunu düşünmüş ve böylelikle pes cafeyi açmaya karar vermiş. Nitekim salonumuz 2011 yılı itibariyle açıldı. Bende buranın Durdu Mehmet ağabey ile birlikte uzun yıllardan beri sorumluluğunu üstleniyorum. Özellikle son zamanlarda pes cafelere olan ilgi bir hayli arttı. İnsanlar burada hem oyun oynuyorlar hem de stres atıyorlar. Ramazan ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde de oruç tutan vatandaşlarımız burada zaman geçirmek için oyun oynuyor” dedi.

“TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Müşterilerine daha iyi hizmet vermek adına teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Alıcı, “İlk açtığımız dönemde işlerimiz gayet iyiydi. Ancak özellikle 2014 yılından itibaren açılan çok sayıda Playstation kafe yüzünden müşteri pastası paylaşıldı. Şu anda 11 tane pes cafe var. Çünkü en nihayetinde Playstation kafeler, internet kafe gibi çok amaçlı değildir. Playstation Kafe, yalnızca oyun oynamak amaçlı açılmış mekânlardır. Dolayısıyla zaten belirli bir oyuncu kitlesi var. Çünkü şehrimiz göç alan bir şehir değil. Yani kitle her zaman aynı aslında. Alternatifler çoğaldıkça tabi pastadan aldığımız pay küçülüyor. Müşteri kesimimiz çok büyük oranda öğrenci ve memur kesimidir. Üniversite öğrencileri başta olmak üzere, bankacılar, polisler, özel hastanede çalışan doktorlar ciddi bir müşteri kitlesi oluşturuyor. Tabi ki müşterilerimizde teknolojiyi yakından takip eden bir kitle. İşletme olarak son teknolojiyi elimizden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz. Televizyonlarımızı Curved yapmaya başladık. 4K televizyonlar aldık” diye konuştu.

“EVİNDE PLAYSTATİON OLAN DA BURAYA GELİYOR”
Evinde playstation olan vatandaşlarında evlerinden çok buradaki salonlarda vakit geçirdiklerini dile getiren Alıcı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Doların son dönem dalgalanması şahsımı pek etkilemedi zira eğer playstation ihtiyacım olursa gidip yurtdışından alıyorum. Ki cihaz başına 500 lira fark ettiğini düşünürsek çok önemli bir rakam. Gelen müşterilerimizin önemli bir kesimi playstation alabilecek bütçeye sahip. Ancak birçok oyun 2 kişiyle oynandığı için müşterilerimiz sürekli birbirlerinin evine gidemiyorlar yâda birbirlerini davet edemiyorlar. Ayrıca burada ki o gürültünün odaklanma açısından daha iyi olduğunu söylüyor müşteriler ki zaten birçoğunun evinde cihazı var ama yine de buraya geliyor. Yine de evinize almak istiyorsanız da çok pahalıya mal olmaz. Aileler bizleri denetlemeyi emniyete veya belediyeye bırakmasın. Gelsinler bizleri görsünler mekânımızı gezsinler. Çocuğunu korkmadan rahatlıkla bırakabilecekleri bir mekân olduğunun farkına varsınlar.” Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz