Yerel ve ulusal gündeme ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, sözlerine pandemi sürecine değinerek başladı. Gereken hassasiyetin gösterilmediği takdirde verilen tüm emeklerin boşa gideceğini anlatan Sezal, bugünlerin kıymetini bilerek, hep birlikte vaka sayısını aşağılara çekmek için mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Yörükselim Ek Hizmet Binasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve hastanenin 2021 yılı yatırım programına alınması için gayret gösterdiklerini belirten Sezal, yakın bir zamanda inşaatı başlatmayı planladıklarını söyledi. Türkoğlu ve Çağlayancerit Adliye binaları için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den onay aldıklarını aktaran Sezal, İstiklal Üniversitesi’ne yer tahsisi konusunda Çarşamba günü milletvekilleri, belediye başkanı, il başkanıyla birlikte YÖK Başkanı Yekta Saraç’la görüşme gerçekleştireceklerini ve bu konuyu çözeceklerini sözlerine ekledi.

KAHRAMANMARAŞ’IN İSTİHDAMINDA VE ÜRETİMİNDE BİR AZALMA OLMADI
Sezal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çok uzun bir zamandır pandemiyle mücadele ediyoruz. Yasakların olduğu süreçte hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız çok ciddi şekilde etkilendiler. Devletimiz mümkün olduğu kadar destek olmaya çalışsa da tabii ki bir insanın işyerinin açık olması ve rutinin devam etmesi kadar etkin olmadı. Buna rağmen devletimizin destekleriyle Kahramanmaraş’ın istihdamında ve üretiminde bir azalma olmadı. Yani önceki yıllara kıyasla hala istihdam sayımız aynı ve artmaya devam ediyor. Yani bir şekilde devletimiz, sanayicilerimiz, esnaflarımız çalışanlarını işten çıkarmadan bu sürece dayanmaya çalışıyor.

HASSASİYETİMİZİ EN ÜST DÜZEYDE TUTMALIYIZ
Geçen hafta başında cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla Türkiye haritasını göz önünde bulundurarak yeni bir süreç başladı. Fakat hassasiyet göstermezsek tekrar yasakların başladığı günlere döneceğiz. Devletimiz bir karar verirken esnaf ve vatandaşımızın halini düşünecek ama aynı zamanda insanlarımızın sağlığını düşünmekle de yükümlü. Mekânların kalabalık olması, insanlarımızın hassasiyetini aşağıda tutması sıkıntı. Ben hala birbiriyle karşılaştığı zaman kucaklaşan insanlar görüyorum. Bu hassasiyeti korumazsak bu hastalığın önüne geçemeyeceğiz. Sadece devletin çabasıyla olacak bir şey değil. Tekrardan bir sıkıntıya girmemek için hassasiyetimizi en üst düzeyde tutalım. Bugünlerin kıymetini bilip, vaka sayısını aşağıya doğru çekebilmeliyiz.

KİMSE TÜRK MİLLETİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR
Terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun içerisine PKK’da FETÖ’de dâhil. Şu anda Türkiye FETÖ ile mücadele devam ediyor ama aynı zamanda PKK ile mücadeleye de devam ediyor. Biz burada devletimizi tehdit altına almaya çalışan unsurları ortadan kaldırmaya çalışırken ses Amerika’dan geliyor. Biz bu oyunların ve tuzakların farkındayız. Amerika’daki meydan aslında dünyanın merkezi. Kendilerince bir şey anlatmaya çalışıyorlar. Hatta isimlerini de Türkiye’nin sessizleri koymuşlar. Türkiye’nin asıl sessizleri 15 Temmuz’da bir anda ortaya çıkıp, devletini, milletini, bayrağını savunanlardır. Asıl sessiz kitle odur. O kitleyi harekete geçirirlerse bu terör örgütlerinin sonu olur. Ne yaparlarsa yapsınlar bayrağımızın, vatanımızın, milletimizin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Kimse Türk milletinden üstün değildir.

YÖRÜKSELİM HASTANESİ’Nİ 2021 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALMAYI PLANLIYORUZ
Pandemi sürecinden dolayı Sağlık Bakanımızın Kahramanmaraş ziyareti ertelendi. Geçmiş dönemlerde Sağlık Bakanımız Yörükselim Devlet Hastanesinin yapımının 2021 yılı yatırım programında olduğunu söylemişti. Ahmet Özdemir vekilimizle birlikte sağlık bakanımızı ziyaret ettiğimizde bize, “Kahramanmaraş’a gelip, burayı göreceğim” demişti. Biz harita üzerinde bakanımıza yeri göstermiştik. Kendisi uygunluğuna karar vermişti. KSÜ Tıp Fakültesi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi bir üçgen oluşturacak şekilde şehrin dört bir yanında vatandaşın sağlık hizmetine kolay ulaşabilmesi için en uygun yerin orası olduğunu düşünüyoruz. İlk fırsatta sağlık bakanımızı Kahramanmaraş’a getirerek, oranın sorunsuz bir şekilde alınacağı ve hastane temelinin oraya atılacağını düşünüyoruz. Sağlık bakanımız gelmese bile 2021 yatırım programına hastanenin alınmasını sağlayıp, yapımını başlatmayı planlıyoruz.

ÇAĞLAYANCERİT’TE ADLİYE YENİDEN AÇILACAK, TÜRKOĞLU İÇİN YER TAHSİSİ TAMAM
Çağlayancerit’te adliye yeniden açılacak. Adalet bakanımız bununla ilgili geçen hafta Ahmet Özdemir vekilimizle görüşmesinden sonra bunun onayını verdi. Çağlayancerit Adliyesinin tekrar açılmasının uygun olduğunu söyledi. İnşallah yakın zamanda bunu başlatacağız. Geçtiğimiz haftalarda Adalet bakanımız Kahramanmaraş’a geldiğinde Türkoğlu İlçe ve Belediye Başkanımızla adliye binasının yatırıma alınmasıyla ilgili konuşmuştu. Türkoğlu adliyesinin yer tahsisi tamam.

İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÇARŞAMBA GÜNÜ YÖK BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ
İstiklal üniversitemizin yeni yeriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz Onikişubat Belediyemizin eski yerini üniversitemize vermiştik ama orada deprem dayanıklılığıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Üniversitemizin yer talebiyle ilgili 15 gün önce Celalettin vekilimiz, il başkanımız ve ben İstiklal Üniversitemizin rektörünü ziyaret ettik. İl Başkanımızla mevzu geçen yerleri görüşüyoruz. En uygun yeri İstiklal Üniversitemize tahsis ettireceğiz. Bunlardan birisi batı tarafta barajın yanında bir yer. Hâlihazırda Ferhuş’taki Sütçü İmam Üniversitemizin eski kampüsünün olduğu yere en azından belirli bölümlerin yerleşmesini sağlamak adına bir çalışmamız olacak. Bu hafta Çarşamba günü tüm milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il başkanımızla birlikte İstiklal Üniversitemizin yeriyle alakalı YÖK başkanımızla görüşeceğiz. Bu hafta içerisinde de inşallah o görüşmeyi yaptıktan sonra İstiklal Üniversitemizin kampüs alanının belirleneceğini düşünüyorum.

ÖNSEN TOKİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ALTERNATİF BİR YER OLACAK
Önsen köprümüzün ihalesi yapıldı. İhaleyi İstanbullu bir firma aldı. 2022 yılının ilk çeyreğinde köprü inşallah tamamlanmış olacak. İhaleyi alan firmanın taahhüttü bu şekilde. 2022 yılında inşallah vatandaşlarımız köprüyü kullanmaya başlamış olacaklar. Önsen Köprüsü vatandaşlarımızın en önemli taleplerinden birisiydi. Şimdi oraya biliyorsunuz TOKİ’de yapılıyor. TOKİ konutlarını inceledik. TOKİ konutları da 2022 yılında teslim edilecek. Kentsel dönüşüm kapsamı alanına alınan yerlerdeki vatandaşların bir kısmı buralardaki TOKİ’lere yerleştirilecek. Önsen’deki TOKİ konutları kentsel dönüşüm alanı içerisinde yaşayan vatandaşlar için bir alternatif olacak.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz