30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonucunda başkanlığa seçilen ve kurucu Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Hanefi Mahçiçek liderliğindeki Onikişubat Belediyesi, model ve modern bir ilçe olma yolunda emin adımlarla hedefine ilerliyor. 240 bin 464 hektarlık bir alanda, 54’ü merkez 136 mahallesi ve Türkiye’nin 30 ilinden fazla 450 bini aşkın nüfusuyla Onikişubat ilçesine ve halkına hizmet veren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in başarılı çalışmalarıyla her noktasında farklı bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Onikişubat’ın çehresini değiştiren hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Mahçiçek, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkansız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, bir kısmının da startını veriyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyen ve çözüm için kolları sıvayan Başkan Mahçiçek, yapımı hızla devam eden yeni belediye hizmet binası, asfalt plenti, eğitim binaları ve sosyal tesislerinin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle “Model ve Modern Bir İlçe” hedefi doğrultusunda 7/24 çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMLİ UNSURLARI YAŞATILIYOR!

Kaynakların amacına uygun, etkin ve verimli kullanımı çerçevesinde, çevreye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşme düşüncesiyle çalışa Başkan Mahçiçek, doğal, tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkarak gelecek nesillere aktarıyor. Başkan Mahçiçek ayrıca, ilçesinin bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber ederken, Kültürünü Keşfet ve Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projeleriyle de öğrencilerin her alanda yanında oluyor. Aynı zamanda Onikişubat Belediyesi’nin mahallelere kazandırdığı yüzme havuzları da ilçede yoğun ilgi görüyor. Onikişubat Belediyesi’nin, özellikle yaz kursları ile birlikte öğrencilere ücretsiz olarak yüzme eğitimi imkânı sunan 6 adet kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Bir yandan gelişen teknolojiye ayak uydurup önemli projeler hayata geçiren Başkan Mahçiçek, diğer yandan da gelenek, görenek ve kültürlerini ayakta tutmak için çalışıyor. Bu kapsamda Türk kültürünün en önemli unsurlarından biri olan hamamlar da Onikişubat’ta yaşatılıyor. Geçtiğimiz günlerde yerel gazetede yayımlanan ihale ilanına göre Onikişubat Belediyesi, Mağralı Mahallesi’ne hamam yapacak.

Onikişubat Belediyesi’nin Mağralı Mahallesi’ne yapacağı hamamın yerel gazetede yayımlanan ihale metni;

“BİNA İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ETÜD-PROJE MÜDÜRLÜĞÜ

MAĞRALI MAHALLESİ HAMAM yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İhale Kayıt Numarası  : 2018/619269

1-İdarenin

a) Adresi: Akçakoyunlu Mah. Şekerdere Cad. NO:18 ONİKİŞUBAT/KAHRAMANMARAŞ

b) Telefon ve faks numarası: 3442124646-177 - 3442124654

c) Elektronik Posta Adresi: [email protected]

ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu yapım işinin

a) Niteliği, türü ve miktarı: MAĞRALI MAHALLESİ 1 ZEMİN KAT, 1 NORMAL KAT, TOPLAM 506 M2, BETONARME KARKAS HAMAM YAPIMI

Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

b) Yapılacağı yer: Onikişubat İlçesi Mağralı Mah. 43020, 43053, 43024 ve 43501 Sokakları arasında kalan alana

c) İşe başlama tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde

yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

ç) İşin süresi: Yer tesliminden itibaren 180 (yüz seksen) takvim günüdür.

3- İhalenin

a) Yapılacağı yer: Onikişubat Belediyesi 2. Kat, Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Birimi

b) Tarihi ve saati: 24.12.2018 - 10:00”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz