Özellikle eğitime verdiği destekle fark yaratan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, kültürel anlamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraşlı yazarlara verdiği önemi her fırsatta gösteren Onikişubat Belediyesi, hem eğitici kitapların basılması hem de basılan kitapların özellikle gençlere ulaştırılması noktasında çalışmalarını sürdürürken, Okur-Yazar Buluşması adıyla yazarları direkt olarak okuyucularıyla buluşturuyor. Okur-Yazar Buluşması kapsamında bu kez ise kentin önemli yazarlarından biri olan Yalçın Yücel’i okurlarıyla buluşturdu. Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen programda Yalçın Yücel kitaplarını okuyucuları için imzalarken, birebir okuyucularının soruları yanıtladı. Okur-Yazar Buluşması’na Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’de katıldı.

YAZARLARIMIZIN KİTAPLARINI OKUYUCULARINA SUNUYORUZ”

Okur-Yazar Buluşması hakkında bilgiler veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraşlı yazarların kitaplarını okuyucularıyla buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “Onikişubat Belediyesi olarak hem edebiyat alanında hem de kültür alanında yeni yazarlarımızın ve mevcut yazarlarımızın kitaplarını basarak onları öğrencilerimize, kamuoyuna kazandırmaya çalışıyoruz. Bugün de Yalçın Yücel hocamızın bastığımız kitabını Piazza'da halkımızla beraber buluşturarak onların beğenisine sunmayı gayret ediyoruz. Bu kabil eğitim çalışmalarımız, kültür çalışmalarımız geliştirerek bu değerli yazarlarımızın tekliflerini, öngörülerini de alarak daha iyi noktalara taşıyacağız. Şimdi Kahramanmaraş’a edebiyat kenti, kültür kenti diyoruz bir başka ifadeyle ‘Edebiyat’ın Başkenti’ diyoruz. Bu belli bir süreyle sınırlı kalmamalı. Edebiyatın baş şehri konumumuzu sürekli hale getirmemiz lazım. Yani onun sürekliliğini sağlamamız lazım. Dolayısıyla bu alanda özellikle yeni yazarlarımıza imkan sağlayacak onların hem edebi hem de sanatsal yazılarını topluma kazandırmak amacındayız. Kalbi çalışmalarımız inşallah devam edecek” dedi.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ'NİN HEDEFİNİ BİZDE BENİMSİYORUZ”

Yazar Yalçın Yücel ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, “Öncelikle ben Onikişubat Belediyesi'ni kutluyorum. Farklılık oluşturduğu için, bir toplumu güzelleştirmek istiyorsanız, öncelikle edebiyat, sanat ve kültür alanında yapmanız gerekir. Bizim eksikliğimiz orada ve Onikişubat Belediyesi'de bunun üzerinde çok duruyor. Çalışmalara ekibiyle birlikte bu yönde çok güzel şeyler olduğunu da görüyoruz devamını da diliyoruz. Önemli olan geleceğe güzellikler taşıyabilmektir. Yani biz yazın insanda da çok görevler düşüyor bu konuda. Çünkü yazın insanı topluma karşı sorumludur bazı görevleri yerine getirmek için. Örneğin bizler yeni şairler, yeni yazarlar kazandırmalıyız topluma bizimle kalmamalı bu. Onun için Onikişubat Belediyesi'nin hedefinde olduğu gibi o hedefi bizde benimsiyoruz.

Geleceğe bizde insanlar kazandırma çabası içindeyiz. Dileğimizde bu yönde ama birlikte bunu başarmak istiyoruz. Konunun özünde en önemli konu da okumak ne yazık ki son yıllarda bu okuma alışkanlığını yitirmek üzereyiz. 60'lı 70'li yıllarda okumaya yönelik çok daha fazlaydı toplumda ama 80'li yılların sonundan başlayarak bir internet alışkanlığı ortaya çıktı. Bir oyunlara yöneliş oldu. Yani insanın zekasını çalıştırma değil de, insanı köreltmeye yönelik bir çok şeyler ortaya çıktı. Bu oyunlarla gençlerimizi yitirdik. Oysa bir toplumun geleceği gençlere bağlıdır. Onları kazanmamız içinde okuma sevgisini mutlaka topluma kazandırmamız gerekir. Onun içinde aile eğitimi de çok önemli onu da vurgulamak istiyorum. Bizde zaten toplumda en büyük sıkıntılarımız, daraldığımız noktalardan biriside odur. Aile eğitimlerinin eksikliği, ailede anne ve baba okumazsa çocuk tabi ki okumuyor. Yani o okumaya örnek olacak öncelikle anne babadır. Madem ki bizi ileriye taşıyacak olan gençlerdir, çocuklarımızdır o zaman eğitime de çok önem vermemiz gerekiyor. Burada eğitim deyince eğitimcilerin de üzerinde durmak istiyorum çok önemli bir konudur. Eğer eğitimde başarılar yakalamak istiyorsak, iyi eğitimciler yetiştirmemiz gerekiyor. İyi eğitimciler yetiştiremiyorsak eğitimde yozlaşacak, tükenecektir zamanla. Yani ilk başta eğitimi düzeltmemiz gerekiyor. Eğitimciler yetiştirmemiz gerekiyor ve idare edenlerin kültür, sanat ve edebiyatı çok daha öncelikli düşünmesi gerekliliğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz