Mali Müşavirlik göreviyle bilinen ve kentin sevilen simalarından biri olan Mehmet Akif Ersoy, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Haydarbey Mahallesi’nden muhtar adayı olmuştu. Adaylığını açıklamasının ardından çalışmalarına hız kesmeden başlayan Mehmet Akif Ersoy, ‘Başın düşünce dara, Muhtar Akif’i ara’ sloganıyla sadece Haydarbey Mahallesi halkının değil, kent halkının dikkatlerini üzerine çekmişti. Özellikle sosyal medyada sloganı çerçevesinde yoğun ilgi gören Ersoy, seçim çalışmalarına devam ediyor. Dur durak bilmeden Haydarbey Mahallesi halkıyla bir araya gelen, halkın talep ve beklentilerini dinleyen Ersoy, gazetemize de bir ziyarette bulundu. Göreve seçilmesi durumunda yapıcı bir muhtarlık profili çizerek çalışacağını dile getiren Ersoy, mahalle halkı ile kamu kurul ve kuruluşları arasında köprü vazifesi göreceğini söyledi.

SLOGANIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

Seçim çalışmalarını anlatan Ersoy, “Haydarbey Mahallesi muhtar adaylığımızı açıklamamızın ardından gerek halk gezilerimiz gerekse de mahallemiz için neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Adaylığımızı açıklamamızın hemen ardından saha çalışmalarına başlamıştık, çalışmalarımız gayet de güzel gidiyor. Seçimlere yaklaşık üç aylık bir süre kaldı. Bizler mahallemiz için çalışıyoruz, halkımızın da şahsıma olan tepkisi gerçekten çok güzel, onların ilgisini görünce gururlanıyorum. Özellikle, ‘Başın düşünce dara, Muhtar Akif’i ara’ sloganımız çok büyük ilgi gördü. Bu doğrultuda vatandaşlarımız gerçekten de bizi arıyorlar, talepte bulunuyorlar. Adaylık sürecimizde bile böyle bir ilgi görmek bizi çok mutlu ediyor” dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAYA GELİYORUM”

Mahalle halkı ile kamu kurum ve kuruluşlar arasında gönül köprüsü kurmaya geldiğine dikkat çeken Ersoy, “Ben mahalle halkımız ile kamu kurum ve kuruluşlar arasında hem gönül hem de çalışma köprüsü kurmaya geliyoruz. Halkımızla bu kamu kurum ve kuruluşları arasındaki diyaloğu artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu noktada komşularımız arasında da, örneğin aynı apartmanda oturan arkadaşlarımız birbirini tanıyamayabiliyor. Biz sadece kurumlar arasında köprü olmakla kalmayıp, halkımızın kendi arasında da köprü olacağız. Mahallemizin birlik ve beraberliği her şeyden önemlidir. Birlik ve beraberliği sağlayabilirsek, kamu kurumlarının da dikkatini daha çok çekmiş oluruz. Bu da mahallemizin eksikliklerinin yada taleplerimizin daha kısa sürede karşılanmasını sağlar. Biz bu bağlamda, gönül, kardeşlik, sevgi, hoşgörü, cömertlik, paylaşım ve iyilik köprüleri kurmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHALLE HALKININ BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Mahallle halkının birlik ve beraberliğini artıracak çalışmalan yapmayı planladığını anlatan Ersoy, “Apartmanlar arasında günler düzenlemeyi düşünüyorum. İnsanlarımızın kendileri arasında iletişim kurmasını ben çok önemsiyorum. Peygamber efendimizin, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ şeklinde bir hadisi vardır. Bu hadis eskiden özellikle Osmanlı dönemlerinde hissediliyordu. Biz bu ince düşünceyi tekrar oluşturmak için göreve talibiz, bu doğrultuda çalışmak için geliyorum. Böylelikle halkı bir araya getirdiğimizde mahallemizin eksikliklerinin neler olduğunu, nelerin yapılması gerektiğini tartışma imkanımız da olacaktır. En doğru kararla yetkili kurumların kapısını çaldığımızda da hem kurumlarımızın yetkilileri hem de vatandaşlarımız mutlu olacaktır. Çünkü tartışma sonucu ortaya çıkan görüş, herkesin ortak görüşü olacaktır” şeklinde konuştu.

MUHTARIN GÖREVİ PROJE VAAT ETMEK DEĞİLDİR”

Muhtarların asli görevinin proje vaat etmek olmadığını, kendisinin daha yapıcı çalışmalar içerisinde yer alacağını dile getiren Ersoy, sözlerine şu şekilde devam etti, “Muhtarların görevi halı saha, havuzlar, spor salonları, okullar, taziye evleri gibi projeler vaat etmek değildir. Bunların hiçbirinin öyle bir alt yapısı yoktur. Bazen görüyorum muhtar adayı arkadaşlarımız bol keseden proje dağıtıyorlar ama bu bana pek de samimi gelmiyor. Biz daha yapıcı ilerleyeceğiz. Muhtarların asli görevi bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmek ve bu devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektir. Özellikle bizler belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi görerek, halkın sesi olacağız. Muhtarın görevi mahallenin eksiklikleri nelerdir onları tespit edip resmi kurumlara bilgi vermektir. Belediyelerin bütçesinin olup olmadığını bilmeden muhtarlar bu projeyi yaptıracağım diyor örneğin, nasıl yaptıracaksın? Benim bütün vaadim insan odaklı. Yatırımı da insan merkezli yapmaktır.”

SOSYAL BİR MUHTARLIK SİSTEMİ OLUŞTURACAĞIZ”

Haydarber Mahallesi ile kırsal mahalleler arasında kardeş mahalle oluşturacağını aktaran Ersoy, “Haydarbey Mahallesi’nin sosyallik seviyesi gerçekten üst noktada. Böyle olunca da kardeş mahalleler yapmayı düşünüyorum. Özellikle de Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte kırsal mahallelerimiz var, bizden çok daha fazla ihtiyacı olan yerlere kendi çapımızda destek vermek istiyoruz. Sosyal bir muhtarlık sistemi oluşturarak, muhtarlığa farklı bir bakış açısı getirmeyi düşünüyorum. Öncelikle insana değer veren bir muhtarlık resmi oluşturacağım. Taş ve beton önceliğimiz değil, beton örmesini bilirsen duvar olur, örmesini bilirsen köprü olur. Bizde sevgiyle öreceğimiz için köprü olmaya geliyoruz. Duvar olmayacağız hiçbir şekilde. Bunun için de elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz