Nasreddin Hoca’yı daha geniş kitlelere tanıtmak ve tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye genelinde ‘3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’ düzenleniyor. Akşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen 3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın Türkiye Finali, Ekim ayında Konya’nın Akşehir İlçesinde gerçekleştirilecek. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yarışmaya katılmak için okullar arasında kıyasıya yarış yaşandı. 1-2 ve 3’ncü sınıf  öğrencilerinin katıldığı yarışmalar sonucunda MADO Kadriye Kanbur İlkokulu’ndan 3-I sınıfı birinci oldu ve Kahramanmaraş’ı temsil etme hakkı kazandı. Akşehir’de Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı’na ise MADO sponsor oldu. MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı öğrencileri ve sorumlu öğretmen Tuğrul İpek, kendilerine sponsor olan MADO Yaşar Pastanesi’ni ziyaret ederek, teşekkür etti.

“MADO’NUN DESTEĞİYLE KAHRAMANMARAŞ’I TEMSİL EDECEKLER”

Yarışma hakkında bilgiler veren MADO Kadriye Kanbur İlkokulu Müdürü Faruk Aksu, gençliğin Nasreddin Hoca’nın değerler eğitimi veren fıkralarıyla tanışmasının önemli olduğunu belirterek, “Nasreddin Hoca biliyoruz ki Konya’nın Akşehir İlçesinde meşhur olmuştur. Bu yarışmanın ana merkezi de Akşehir oluyor. Akşehir İlçe Belediyesi’nin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte organize ettiği bu yarışmaya tüm Türkiye’den çok sayıda okul katılıyor. Yarışmaya katılan okulu belirlemek amacıyla da Kahramanmaraş’ta okullarımız arasında elemeler yapıldı. Elemeler neticesinde MADO Kadriye Kanbur İlkokulumuzun 3-I sınıfı birinci olarak ilimizi temsil etme hakkı kazandı. Bu proje çocuklarımız arasında zaten tanınan Nasreddin Hoca'mızın daha çok tanınmasına vesile olmaktadır. Daha da önemlisi bütün Türk Gençliğinin Nasreddin Hoca'mızın o değerler eğitimi veren fıkralarıyla tanışmasında ve İstikbalimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha da donanımlı hale gelmesine katkı verecektir. Bu yarışmaya giderken de okulumuzu Kahramanmaraş’a kazandıran MADO sponsor oldu. Bize her anlamda destek veren MADO’ya teşekkür etmek amacıyla yarışmaya katılacak öğrencilerimizle ziyaret etmek istedik. MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur’a ve Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Daşçan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRİNCİ OLARAK KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN ADINI DUYURACAKLAR”

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur’da, Nasreddin Hoca’nın Türk kültürünün önemli bir değeri olduğunu belirterek, 3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nda Kahramanmaraş’ı temsil edecek öğrencilere başarılar diledi. Kanbur, “Biz de Nasreddin Hoca’nın fıkralarıyla büyüdük hatta bu yaşımızda hala fıkralarını anlatıyoruz. Nasreddin Hocamız sadece Türk insanının değil, bütün dünya insanlarının ortak sorunlarını ele alır. Bu yüzden de halkın sevincini, derdini paylaşabildiği, akıl aldığı bir kişidir. Fıkralarında övme yoktur, abartma yoktur. Aksine eleştiri vardır, gerçeklik vardır. Çocuklarımızın, gençlerimizin Nasreddin Hoca’mızı daha iyi özümseyebilmesi, Onu anlayabilmesi, fıkralarını iyi bilmekten geçer. Bu sebeple Akşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde düzenlenen bu yarışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yarışmada Kahramanmaraş’ımızı, bizim kente kazandığımız MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı öğrencilerinin temsil edecek olması da bizleri ayrıca sevindirdi. Biz de bu başarılı öğrencilerimize daha fazla destek olmak istedik ve sponsor olduk. İnşallah orada birinci olarak Kahramanmaraş’ımızın adını duyuracaklar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“KADRİYE KANBUR İLKOKULU’NUN BİZDE YERİ VE ÖNEMİ AYRI”

3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nda Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı öğrencilerinin kostümlerinin ile sahne dekorunun ayarlanması noktasında destek verdiklerini ve MADO olarak sponsor olduklarını dile getiren MADO Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Daşçan ise, “MADO Kadriye Kanbur İlkokulu biliyorsunuz MADO firmamızın kentimize kazandırdığı önemli bir okul. MADO olarak Kahramanmaraş’taki diğer okullarımıza da destek oluyoruz ama MADO Kadriye Kanbur İlkokulu’nun bizde yeri ve önemi ayrı. Okulumuz, 3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması kapsamında Kahramanmaraş’ta derece alarak birinci olmuş. Türkiye genelinde düzenlenecek bir yarışmada okulumuzun Kahramanmaraş’ı temsil edecek olması bizleri çok sevindirdi. Bundan sonra ise Konya’nın Akşehir İlçesinde final olacak. O etkinlikte yer almaları noktasında biz de MADO olarak okulumuza sponsor olduk, bunu da severek ve isteyerek yaptık. Umarım Kahramanmaraş’ta olduğu gibi finalde de önemli bir başarıya imza atarlar” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz