Gülbahar Hatun Anaokulu, dikkat çeken projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü olan, düzenlediği etkinliklerle öğrencilerin daha aktif bir şekilde bilinçlenmesini amaçlayan Gülbahar Hatun Anaokulu, bu kez ise duygulandıran bir projeye imza attı. Gülbahar Hatun Anaokulu’nda, Aralık ayı Değerler Eğitimi Projesi kapsamında ‘merhamet’ duygusu işlendi. Proje kapsamında ise Yüksekova İlçesi Yeni Köprü Jandarma Karakolu’nda görev yapan askerlere öğrencilerin mektupları ve çeşitli hediyeler gönderildi. Çocuklara merhamet duygusunu yaparak ve yaşayarak öğrenmelerinin hedeflendiği proje, hem velileri hem öğretmenleri hem de askerleri duygulandırdı. Projeye veliler de gönüllülük esasına dayanarak katkı sundu.

MERHAMET DUYGUSUNU YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER”

Proje hakkında bilgiler veren Gülbahar Hatun Anaokulu Müdürü Demet Narin Yalçınöz, “Gülbahar Hatun Anaokulu olarak Değerler Eğitimi Projesi kapsamında her ay farklı bir konuda öğrencilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu ay ki değerimiz merhamet konusuydu. Öğrencilerimizin merhamet duygusunu geliştirmeyi hedefledik ve bu anlamda Gülbahar Hatun Anaokulu ailesi olarak Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Yeni Köprü Jandarma Karakolu’nda vatani görevlerini yapan askerlerimize ıslak mendil, koyu renkli çorap, atlet, bere gibi ihtiyaç malzemelerini gönderdik. Ayrıca öğrencilerimiz asker ağabeylerine mektuplar da yazdı. Projeyle biz asıl olarak hem anaokulu yaşlarındaki çocuklarımıza merhamet duygusunu yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri hem de askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

İşte minik kalpli, koca yürekli öğrencilerin asker ağabeylerine yazdığı mektuplardan birkaçı;

SİZLER BU VATANIN BEKÇİLERİSİNİZ”

Irmak Kuşcu

Bu küçük yüreğimle vatanımı, bayrağımı ve siz asker abilerimi çok seven küçük bir çocuğum. Sizler, ailelerinizden uzakta, yağmur, çamur, kar-kış demeden bu vatanın bekçilerisiniz. Bizler size minnettarız. Abilerim vatan size, sizler de Allah’a emanet olun. Bu mektubu size yazan küçük yürekli kardeşiniz, sizleri ve askerlerimizi çok seviyor. Selam ve saygılarımla, ellerinizden öpüyorum. Kendinize iyi bakın abilerim. Ne mutlu Türk’üm diyene.

BİZ RAHAT YAŞAYALIM DİLE SİZ SOĞUKTA BEKLİYORSUNUZ”

Mıstıkmir Dağlıoğlu

Merhaba asker ağabeylerim. Ben Mıstıkmir Dağlıoğlu. Henüz anaokuluna gittiğim için ailem bu mektubu yazmama yardımcı oldular. Biz rahat yaşayalım diye siz soğukta bekliyorsunuz. Ne söylesem ne yazsam sizin hakkınızı ödeyemem. Bende büyüyünce sizin gibi asker olacağım. Sizleri çok seviyorum, çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. En yakın zamanda tüm sevdiklerinize kavuşmanız için Allah’a dua ediyorum. İyi ki varsınız.

ZORLU ŞARTLARDA ÜLKEMİZİ KORUDUĞUNUZU BİLİYORUZ”

Mesut İslam Baki

Ne mutlu Türk'üm diyene. Merhaba asker abilerim. Ben henüz anasınıfına gidiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Sizin gibi asker abilerimi her görmeme çok seviniyorum karşılıklı el sallıyoruz. Biz evimizde rahat uyurken, sıcak sınıfımızda ders işlerken, sokakta rahat rahat oyun oynarken sizin bizi zorlu şartlarda koruduğunuzu biliyor içimiz rahat güvenimiz sonsuz bizlerde büyüyünce sizin gibi asker olup vatanıma, milletime hayırlı evlat olacağım inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyor ellerinizden öpüyorum. Bizim için yaptığınız tüm fedakârlıklar için minnettarım. Hakkınızı helal edin.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz