İstiklalin ve ekonominin kahramanı olan Kahramanmaraş’ta yeni yeni başarı hikâyeleri çıkmaya devam ediyor. Özellikle Mikrokredi’nin hayata geçmesiyle birlikte destek alan ve bu sayede kendi iş yerini açma imkânı bulan binlerce ev hanımı hem ev ekonomisine katkı sunuyor hem de istediği işi yapıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraşlı Fatma Baş bu hikâyelerin bir örneği. Yıllar önce evde el işiyle eşine yardımcı olmaya çalışan Baş’ın komşusunun tavsiyesiyle hayatı değişti. Komşusunun “Mikrokredi’ye başvur” tavsiyesi üzerine Mikrokredi’ye başvuran Baş, aldığı destekle bazlama dükkânı açtı.

İLERİYE BAKMAK LAZIM”

Başarı hikâyesini gazetemize anlatan Baş, şunları söyledi: “Mikro krediye başlayalı 6. Senenin içindeyim. İlk önce ben bir tencereci dükkânı açtım mikro kredi ile beraber ama yürütemedim. Ailevi sorunlardan dolayı annem ve babam vefat edince kardeşlerimin yanına geçerek kapatmak zorunda kaldım. Ondan sonra burayı açmayı karar verdim. İnsanlar, komşular, esnaf halkı sabahları kahvaltı ediyorlar burada. Mikro kredi ile 6 sene önce tanıştım. Ben o zamanlar çok zor durumdaydım ve el işi yapıyordum. O zaman bir komşum vardı onun sayesinde mikro kredi ile tanıştım. Ondan beri devam ediyorum ve idare ediyorum. Bu işi yönetip yürütebilirsem inşallah en büyük dileğim budur. Burayı yönetebilmek için bir çevre lazım ve paraya dönüştürmem lazım. Kafadaki sorular bitmez her zaman ileriye bakmak lazım hep geriye baktık birazda ileriye bakmak lazım.”

HAYALLER GERÇEK OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Mikrokredi Kahramanmaraş Müdürü Mustafa Pehlivan ise şunları kaydetti: “Bugün burada bir ablamızın açtığı dükkânda hayırlı olsuna geldik. Bugün Fatma ablamızın almış olduğu kredilerle el işi yaparak işine başladı daha sonra mikro kredinin desteğiyle bugün Bazlama-Gözleme dükkânı açtı. Hep beraber dükkânın açılısına katıldık. Hayırlı olsun dedik. Fatma abla diğer ablalarımıza örnek olacak. Ben evimde oturuyorum, hiçbir şey yapamıyorum, sermaye bulamıyorum diyen ablalarımızın hepsini de mikro krediye bekliyoruz. Gelsinler küçük sermayeler verelim. Onlar işlerini yapsınlar, satış yerleri verelim, para kazansınlar daha sonra da Fatma abla gibi büyüyüp dükkân açıp işletme sahibi olup hem kendi aile ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsunlar. Mikro kredi ile hayaller her zaman gerçekleşmeye devam edecektir.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz