Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’nun öncülüğünde, ‘Manşet Ailesi İstişareyle Büyüyor’ sloganıyla her yıl düzenlenerek geleneksel bir hal alan istişare toplantısı bu yıl da gerçekleştirildi. Tekerek Akdo’da düzenlenen programa; Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, yazarlar; İsmail Güvenç, Hikmet Gümüşer Ali Büyükçapar, Vedat Ali Kızıltepe, Gülşah Erşan, Ferhat Özdemir, Serdar Salma ile Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şubesi çalışanları ve Manşet Gazetesi ekibi tam kadro olarak katıldı. Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu misafirler ile yakından ilgilendiği programda gazete personelleri ile yazar kadrosu, kent gündemi ve Manşet Gazetesi'nin bundan sonraki süreçte izleyeceği yayın politikası hakkında istişarelerde bulundu. Ayrıca Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu’na, Kayseri Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü’ne atanması sebebiyle görev süresince yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür edilirken, Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni müdürü olan Abid Vanlı’ya ise görevinde başarılar dilendi.

“GELECEKTE NELER YAPABİLİRİZİN İSTİŞARESİNİ YAPTIK”

Toplantıda konuşan Manşet Gazetesi imtiyaz sahibi Arslan Deveboynu, istişareye önem verdiklerini belirterek, toplantıda gelecek adına önemli kararlar aldıklarını söyledi. Deveboynu, “Manşet Gazetesi ailesi olarak yazarlarımızla, ekibimizle ve Basın İlan Kurumu personelleriyle bir akşam sohbeti ortamı oluşturmak istedik. Şehrimizle ve gazetemizle ilgili sohbetler yaptık. Kahramanmaraş’ta Manşet Gazetesi’nin yeri nedir, gelecekte neler yapılabilir, atılım yaptığımız internet sayfamızla ilgili yazarlarımızın görüşleri nelerdir diye görüş alışverişinde bulunduk. Tüm gazete ailesi olarak güzel bir istişare toplantısı oldu. Manşet Gazetesi ve internet sayfamız olarak biz Kahramanmaraş’ta haberin öncüsü olmamız gerektiğini, bu öncülükle şehrimizin eksikliklerini görüp şehrimize ve şehrimizin insanlarına nasıl daha fazla katkı sunabiliriz noktasında konuştuk. Bürokratlarımıza, siyasetçilerimize ve iş adamlarımıza gördüğümüz eksiklikleri nasıl yansıtırız gibi konularda sohbetler gerçekleştirdik. Bu toplantıyla hem yazarlarımızın gözünden kendi eksikliklerimizi gördük, eleştirileri varsa onları aldık. Onların bundan sonraki süreç için görüşlerini aldık. Bizim onlara göre nasıl bir sorumluluklarımız var onları konuştuk. Bu tür toplantıları sürekli olarak yapmayı da planladık, hatta daha da büyük projelendireceğiz bunu bundan sonra. Yazarlarımız ve ekibimizle birlikte, bürokratlarımızı da davet edip daha geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemeyi kararlaştırdık. Manşet Gazetesi’ndeki arkadaşlarımızın gelecekte daha başarılı olması için nelere ihtiyacı var, neler yapması gerekiyor, bizim onlara nasıl destek vermemiz gerekiyor diye düşündük. Bundan sonrası için dersimize çalışmış olduk, bu dersleri alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Önemli fikirlerin ortaya çıktığı akşamda yazdığı yazılarla gazetemizi içerik olarak güçlendiren köşe yazarlarımız şu ifadeleri kullandı;

“YEREL BASINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

İsmail Güvenç

Manşet Gazetesi ailesi olarak bu akşam birlikte olduk. Bu birlikteliği sağlayan başta Arslan Deveboynu olmak üzere tüm Manşet Gazetesi çalışanlarına ben teşekkür ediyorum. Hakikaten 2018 yılında Manşet Gazetesi için 52 tane köşe yazısı yazmak nasip oldu. Bunların epeyce bir kısmı ilimizin sorunlarını yansıtıyordu. Basının, özellikle özgür basınını ülke açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da yerel basını çok önemsiyorum. Bu vesileyle Manşet Gazetesi ailesinin önümüzdeki 10 Ocak’ta gerçekleştireceğimiz Çalışan Gazeteciler Günü’nü şimdiden kutluyor, basın çalışanlarına, basın emekçilerine sağlık ve huzur dolu bir 2019 yılı diliyorum.

“MANŞET GAZETESİ ÖZGÜNLÜĞÜN VE ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ”

Vedat Ali Kızıltepe

Yaklaşık dört yıldır Manşet Gazetesi’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Gazetemi seviyorum, bu gazetede köşe yazısı yazmaktan da çok mutluyum. Bence bizim gazetemizin en güzel özelliklerinden bir tanesi özgünlüğün ve özgürlüğün sesi olması. Genel olarak her türlü fikrimizi, her türlü düşüncemizi istediğimiz şekilde kaleme alabildiğimiz, dile getirebildiğimiz bir gazetemiz var. Bu yazarların herhangi bir konuda dikte edilmemesi, gazetenin de herhangi bir siyasi partinin, ideolojinin ve üst iradenin yönetiminde olmaması ayrıca mutluluk vesilesi. Bugün de Manşet Gazetesi’nin diğer köşe yazarları arkadaşlarımızla, editörleriyle, muhabir arkadaşlarımızla ve gazetemizin bağlı bulunduğu Basın İlan Kurumu personelleriyle birlikte olduk, güzel bir gece geçirdik. Tüm Manşet Gazetesi ailesine ve gazetemizin imtiyaz sahibi Arslan Deveboynu’na teşekkür ediyorum.

“MANŞET GAZETESİ AİLESİNİ ÇOK SEVİYORUM”

Gülşah Erşan

Öncelikle Manşet Gazetesi’ne bizim için hazırladığı yemek programı için teşekkür ediyorum. Manşet Gazetesi ailesini çok seviyorum. Yaklaşık dört yıldır gazetemizde köşe yazarlığı yapıyorum ve bu ailede bulunurken yazılarımı bir zorunluluk gibi yazmıyorum. Buraya gelmekten, gazetemiz çalışanları ve diğer köşe yazarlarımızla bir arada olmaktan çok keyif alıyorum. Çok sıcak bir ortamınız var zaten. Köşe yazılarımda da insanlarımıza en kaliteli bilgileri verebilmek için çabalıyorum. Ben diyetisyen olduğum için sağlık alanında yazılar yazıyorum. Sosyal medyadaki ve internetteki kirli bilgileri biraz daha arındırabilelim istiyorum. İnsanlara bir yön verelim istiyorum. Bir kez daha Manşet Gazetesi ailesine teşekkür ederken, başarılar diliyorum.

“BÖYLE BİRLİKTELİKLER İLİŞKİLERİ KUVVETLENDİRİYOR”

Ferhat Özdemir

Geçen yıl da yine Manşet Gazetesi ailesiyle bir araya gelmiştik, bugün bir kez daha toplandık. Aradan tabi bir yıl geçti ama böyle birlikteliklerin ilişkileri kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. Dolayısıyla biz bir aileyiz, ara ara da beraber olmamız gayet doğal. Biz bu birliktelikten dolayı da çok mutlu oluyoruz. Ben bildiğiniz üzere spor konusunda köşe yazarlığı yapıyorum. Kahramanmaraş futboluyla özellikle ilgileniyorum. Kahramanmaraş’ta futbolun gelişmesine istinaden haftalık değerlendirmelerimizi Manşet Gazetesi’nde yazıyorum. Manşet Gazetesi’nin bir parçası olmaktan dolayı da gurur duyuyorum, İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecektir.

“MANŞET ARACILIĞIYLA BİRİKİMLERİMİZİ ANLATIYORUZ”

Ali Büyükçapar

Manşet Gazetesi’nde haftanın değişik günlerinde kültür, sanat ve edebiyat yazıları yazıyorum. Yazdığım yazılarda varlık, bilgi ve ahlak mevzularını işliyorum. Bu konular insanlığın 6 bin yıldan beri üzerinde durmuş olduğu temel konular. Kahramanmaraş’ta bu kültürel birikimlerin üzerinden yeni bilgilerle okuyucularımıza farklı bilgileri aktarabilmek için de büyük bir gayret ve çaba içerisinde bulunuyorum. 2019 yılının okurlarımıza ve Türk milletine esenlikler getirmesini canı gönülden diliyorum. Yaptığımız bu toplantı DEKA Medya Grup’un basında yapmış olduğu çalışmaların verimli bir düzeye geldiğini göstermesi açısından çok önemliydi. Artık gazeteler şirketler bünyesinde hayat bulan basın yayın organları olarak dikkatimi çekiyor. Köşe yazarları da yapmış oldukları için hükmüne vakıf olarak gayret ve emekleriyle yarınları bilgi ve hikmet ışığında kurabilmek amacıyla ellerinden geleni yapmaya gayret ediyorlar ve bunun için de Türkçe’ye büyük önem veriyorlar. 

“İSTİŞARE TOPLANTILARI ÇOK VERİMLİ OLUYOR”

Serdar Salma

Öncelikle İmtiyaz Sahibimiz Arslan Deveboynu’na daveti için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir birliktelik oldu ve güzel de bir karar aldık. Bu toplantıları senede bir kez değil de en az üç ayda bir yapmaya karar verdik. Bu tür istişare toplantıları gerçekten çok verimli oluyor. Köşe yazarlığına Manşet Gazetesi’nde başlamış biri olarak yapabilir miyimlerden sonra baktık ki az çok kalemimiz dönüyor çok şükür. Güncel konularda her haftanın Cuma günleri yazılarım yayınlanıyor. Kahramanmaraş’ın sorunları, Kahramanmaraş’ta gördüklerimiz, ülke döneminde o dönemde gündem konularında da yorumlar yapıyoruz, güzel tepkiler alıyoruz. Bazen eleştiriliyoruz, eleştiriye her zaman açığız. Gazete olarak kültürümüz bu. O yüzden tepkiler aldıkça yazım şeklimiz ve hangi konulara değinmemiz isteniyorsa o konularda bilgilenerek, araştırarak 8halkımıza sunuyoruz. Bundan dolayı da bu imkanı bize sundukları için DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu ve İmtiyaz sahibimiz Arslan Deveboynu’na çok teşekkür ediyoruz.

“YEREL BASININ YAPICI OLMASI LAZIM”

Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’ne atanan Abid Vanlı

Kahramanmaraş basınına uzun yıllar muhabir ve köşe yazarı olarak hizmet verdim. Basının güçlü olması, özellikle de yerel basının güçlü olması memlekete her zaman katkı sağlar. Çünkü basın, gündemi belirleyecek yazılar yazmak ve haberler yapmak zorunda. Özellikle yerel basının aleyhte olmaktan ziyade eleştirilerinde yapıcı olması lazım ki idarecileri yönlendirebilsin. Bu olduğu sürece memleketin refah seviyesinin yükselmesi basını da aynı oranda yükseltir. Dolayısıyla yerel basın ve memleket ayrılmaz bir parçadır. Bu olaya bu yönden bakmak lazım. Basın İlan Kurumu’na gelince Allah bize bir görev nasip etti, artık masanın diğer tarafındayız. Yine Kahramanmaraş basınının yükselmesi hususunda kurumumuz ve şahsım olarak bize ne düşüyorsa onu yapmakla mükellefim. İnşallah Kahramanmaraş basınıyla beraber iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Kahramanmaraş’ımızda Manşet Gazetesi ve Bugün Gazetesi olarak iki tane günlük gazetemiz var merkezde. Maraş basını çevre illere göre ciddi anlamda ivme kazanmış durumda. Bu çizginin bozulmaması temennimdir. Basın bu çizgiyi ne kadar bozmazsa, halkla ve idareciyle bütünleşirse faydası da o derece yüksek olacaktır.

Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz