8 Aralık’ta Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan olayda Ali Akbey'in evinin bahçesine giren kimliği belirsiz 2 kişi bahçede bulunan kuzuları alıp, kaçtı. Sabah kalktığında babasının kendisine hediye ettiği kuzuları göremeyen Süleyman Salih Akbey, gözyaşlarına boğuldu.

“KUZULARIM RÜYALARIMA GİRİYOR”
Konuşmakta zorlanan Süleyman Salih Akbey, özlediği kuzularına yeniden kavuşmak için 4 yıldır özenle biriktirdiği 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına bastırılan 406 tane hatıra parasını da gözden çıkardı. Kuzuların rüyalarına girdiğini belirten Akbey, “Onlarla oyun oynuyordum, yemek veriyordum. Onları çok özledim. Rüyalarıma giriyor. Polisler benim kuzumu bulsunlar. Kuzularımı getirenlere 406 hatıra paramı vereceğim" dedi.

“'BABA KUZULARIMI BULANA PARALARIMI VERECEĞİM' …”
oğlunun üzülmesine dayanamadığını ifade eden Baba Ali Akbey ise, “Oğlumun gelişme ve konuşma bozuklukları var. O yüzden evde vakit geçirsin diye 2 tane kuzu almıştık. Kuzularını evimizin bahçesine yaptığım küçücük ahırında kendi elleriyle besleyip sularını veriyordu, onlarla oyun oynuyordu. Biz de memnun oluyorduk bundan. 4 gün önce hırsızlar oğlumun 2 kuzusunu alarak götürdüler. Oğlumun 4 yıldan beri biriktirdiği, 406 tane 1'er liralık 15 Temmuz hatıra para koleksiyonu var. Oğlumun o kadar çok canı yanmış ki 'Baba kuzularımı bulana ben paralarımı vereceğim' dedi. Hırsızların yakalanmasını ve kuzularımızın bulunmasını sağlayana oğlumun 406 tane 15 Temmuz hatıra parasını hediye edeceğiz. Kuzuları ve hırsızları görenlerden insanlık namına yardım istiyoruz.”

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de hırsızların kimliğini tespit edip yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Mahmut Beyaz